Op zoek naar jouw digital nomad job? Fulltime over de wereldreizen is natuurlijk niet gratis. Je zult dus toch geld moeten verdienen tijdens het reizen om het avontuur uit te houden (anders zinkt je spaarpot ook zo snel).

Digital nomad banen zijn populair en liggen dus niet bepaalt voor het oprapen. Immers, meer mensen willen graag reizen terwijl ze werken. Daarom ga ik in dit artikel in op banen voor de digital nomad die je zelf creëert. Denk aan een leven als ZZP’er. Al kun je veel van deze jobs ook in loondienst doen, maar dan moet je daar wel de werkgever voor vinden ;).

Zelf leef ik al 4 jaar als digital nomad en verdien mijn geld met tal van manieren. Vanuit die ervaring en gesprekken met andere digital nomads bespreek ik de mogelijkheden die er voor jou zijn. Ik zal mijn top 10 digital nomad jobs uitgebreid bespreken en daarna kort ingaan op tal van andere mogelijkheden die er zijn. Succes!

Wat verdien je gemiddeld met digital nomad banen?

Het inkomen dat je verdient als digital nomad is volledig afhankelijk van de inzet die jij hebt. Veelal gaat het om werk dat je als zelfstandige (ZZP’er) doet en niet in een uurloon op contractbasis. Dat is vaak niet vet stabiel…

Het inkomen van een digital nomad kan een flinke uitdaging zijn en is volledig gerelateerd aan jouw inzet. Maar eigen baas zijn heeft zo zijn voordelen. Je werkt waar en wanneer jij wilt zonder dat je een vervelende baas hebt die in je nek zit te hijgen.

Om tot een goede keuze te komen voor de digital nomad baan die het beste bij jou past, heb ik hieronder opgesomd wat de gemiddelde netto verdiensten zijn van welk soort werk als ZZP’er.

Digital nomad banen verdiensten

Je hebt nu in ieder geval een idee bij welke digital nomad banen de kans op een voldoende inkomen het grootste is.

Ook zul je zien dat digital nomads meerdere banen combineren voor een volledig inkomen.

Interessant aan het inkomen van een digital nomad is dat je deze meestal ergens anders verdient dan waar je deze uitgeeft. Zo staat Nederland op de 16e plek als het gaat om de duurste landen ter wereld om te leven. Bekeken vanuit het feit dat er 195 internationale staten zijn, ben je dus op veel andere plekken goedkoper uit dan in Nederland. Wanneer je als digital nomad dan ook een baan of inkomsten in Nederland verdient maar deze ergens anders uitgeeft, ben je voordelig uit.

Zelf heb ik best veel door Oost-Europa gereisd met een Nederlands inkomen. Keer op keer kom ik erachter dat de kosten voor mijn levensonderhoud met minder dan 1000,- euro per maand wordt gedekt. Je kunt zelfs de wereld over reizen zonder geld als je dat zou willen. Het is in ieder geval goed om een inkomen als digital nomad altijd in perspectief van de wereld te zien.

Top 10 banen voor digital nomads

1. Online trainer worden als digital nomad

Voor deze eerste digital nomad baan moet je vooral iets hebben waar je goed in bent. Of het nu gaat om muziekinstrumenten maken uit afval, acrylverf schilderen, zingen als een nachtegaal of het gebruiken van Adobe voor reis video’s. Jij kan er als online trainer mee aan de slag en er een online cursus over maken.

Op de online cursussen markt komt letterlijk alles voorbij. Het opzetten kost uiteraard wat tijd, maar er is altijd wel iemand die jouw kennis zou willen beheersen en het delen daarvan is dus geld waard.

Tof aan eigen online cursus is, dat wanneer jij rondreist als digital nomad, je een passief inkomen kunt verdienen met de verkoop ervan.

Bij een online cursus kun je eraan denken een combinatie te maken van video, audio, tekst, info graphics, afbeeldingen en opdrachten.

Over het maken van een goede online cursus is online veel te vinden. Om het jezelf makkelijk te maken zijn er platforms als Udemy. Daar vind je gratis webinars over het maken van je eigen cursus en tegelijk is het ook hét platform bij uitstek om je eigen cursus op te verkopen als het je aan de technische kennis ontbreekt.

Het maken kost je uiteraard veel tijd, je wilt tenslotte wel het onderste uit de kan halen in je cursus. Maar wanneer je cursus eenmaal af is en online staat kan het je goede inkomsten opleveren. Ik zie dan ook veel digital nomads die een eigen online training aanbieden. Vaak is dat echter niet het hoofdproduct, maar gewoon iets wat ze aanbieden. Een beetje zoals bij mijn eigen GRATIS online training over geld verdienen met bloggen.

2. Digital nomad baan als online adverteerder

Online adverteren; de manier die voor mij een leven als digital nomad mogelijk heet gemaakt. Een geheel van Facebook/Instagram advertenties, Google advertising (SEA), adverteren op websites en platforms

In principe is het relatief eenvoudig om snel expert te worden in een vak als Facebook advertising. Wanneer je daar de expertise voor hebt kun je vrij snel aan de slag voor bedrijven omdat er veel vraag naar is.

Vaak zie ik dat bedrijven zichzelf liever niet bezig houden met al dat adverteren. Wel met het basisidee, maar niet met de uitwerking ervan. Dit kost hun veel tijd en het ligt gewoonweg buiten hun vakgebied.

Een expert op online advertising is dus altijd welkom. Zo hoeft het bedrijf niet onnodig geld te verspillen aan dure inefficiënte advertentiecampagnes.

Er is dus veel vraag naar. Toen ik zelf op zoek ging naar klanten was dit dan ook een ‘piece of cake‘. Ik heb toen een lijstje gemaakt met de e-mailadressen van bedrijven uit één specifieke branche. Naar deze lijst heb ik toen een acquisitie mail gestuurd. De eerste mailing leverde al 7 klanten op die maandelijks allemaal €500,- gingen betalen! Dat maakt het een digital nomad baan waarmee je snel kunt starten ;).

Facebook en Google advertising instellen is gelukkig niet zoveel werk als je weet wat je doet. Wanneer jij de advertenties eenmaal voor de klant hebt ingesteld, loopt de advertentie vanzelf en verdient de klant hier geld mee, jij kunt hier dan wat (wellicht op commissiebasis) van mee snoepen.

Om met online advertenties geld te verdienen moet je wel weten waarover je het hebt. Verdiep je daarom goed in de stof, hier is online erg veel over te vinden. Als je een beeld wilt hebben van hoe ik dat zelf verder aanpak heb ik nog een leuk linkje voor je.

Ik heb een van mijn Facebook advertentiecampagnes in zijn geheel uitgeschreven zodat anderen er wat mee kunnen. Deze vind je hier.

Buiten de mailing die goed werkte maak ik ook pagina’s met daarop specifieke tips voor een bepaalde branche met betrekking tot online adverteren. Daarin leg ik dan uit hoe ik in de branche een advertentie heb opgesteld en bied ik aan het eind aan dit ook te doen voor dat bedrijf. Een voorbeeld is deze pagina over adverteren voor trouwvideo’s. Tevens een pagina als die levert mij klanten op omdat bedrijven ernaar zoeken ;).

Wil je zelf starten met online geld verdienen om de wereld rond te reizen? Volg mijn GRATIS online training over geld verdienen met bloggen.

3. Locatie onafhankelijk geld verdienen als content marketeer

Even een korte inleiding. Content marketing is het inzetten van content met als doel meer publiciteit en verkoop te genereren.

In de praktijk komt content marketing neer op het schrijven van artikelen voor bedrijven. Denk hierbij aan een blog, productbeschrijving, persbericht etc. Het meest voor de hand liggende is vaak het bloggen voor een bedrijf als digital nomad. Je schrijft dan artikelen voor op de website van het bedrijf.

Het maken en plaatsen van dit soort content op de klant zijn website, zorgt ervoor dat de website beter zichtbaar wordt in Google (SEO). Die zichtbaarheid vertaalt zich weer in meer organische bezoekers op de website en dus meer potentiële klanten. Content marketing is big business. Die schrijfkunsten van jou zijn dus geld waard.

Ik schrijf artikelen voor bedrijven en publiceer deze op hun website. Omdat ik de artikelen kwalitatief in elkaar steek komen deze hoog terecht in Google en leveren vele extra bezoekers op. Maand in, maand uit.

In de regel kun je stellen dat een langer artikel meer geld waard is voor het bedrijf en jij er dus meer mee kunt verdienen.

Zoals je hebt gemerkt blog ik ook voor mijn eigen website (waar je nu bent). Dit heeft al geresulteerd in 25.000 mensen die maandelijks op mijn website komen en mijn artikelen lezen.

Om je een idee te geven hoeveel je kunt vragen voor de content die je schrijft voor een bedrijf heb ik hieronder mijn eigen tarieven excl. BTW opgesomd. Veel bedrijven kiezen voor artikelen van meer dan 1000 woorden omdat de garantie dat deze hoog in Google komt dan groter is.

Verdiensten per artikel

4. Webdesigner als digital nomad baan

Het maken van websites is nog steeds een goed verdienende business en is door de jaren heen simpeler geworden. Programmeerkennis is tegenwoordig al niet meer nodig als website bouwende digital nomad want met WordPress of een ander CMS (Content Management System) kun je al alle kanten op.

Wel is het maken van een website nou precies zoiets dat bedrijven liever uitbesteden dan zelf doen, hier liggen voor jou dus kansen. Zeker wanneer je meer opdrachten doet in dit kader, zul je zien dat het steeds sneller en makkelijker gaat. Veel klanten voor websites komen via via.

Afhankelijk van de soort af te leveren website varieert de prijs tussen de 800,- en 3000,- euro. Dat zijn zeer goede verdiensten voor een digital nomad baan. Veel websites die mensen willen zijn erg simpel en heb je binnen enkele dagen gemaakt. Grotere websites kosten uiteraard wat meer tijd, zeker als er moeilijke functies (CSS, PHP) bij nodig zijn.

Het kan best even duren voor je weet hoe je goede WordPress websites maakt. Ervaring leert dat het aan het begin best wel aankloten is. Maar het vooruitzicht is goed, met iedere website die je maakt leer je weer wat bij en gaan dingen sneller. Je hoeft immers minder op te zoeken.

Online geld verdienen terwijl je de wereld over reist? Volg mijn GRATIS online training.

5. E-book publiceren en met je verdiensten rondreizen

Of je zelf nu een goede schrijver bent of niet, e-books publiceren op Amazon, Bol.com of op jouw eigen platform is een mooie inkomstenbron. Je hoeft het boek daarbij niet per se zelf te schrijven (ghostwriter), zolang je het maar kunt verkopen.

Wellicht denk je nu dat het een hele hoop werk is maar dat valt vaak nog best wel mee. Het hoeft namelijk niet de nieuwe Harry Potter te worden. Denk eerder aan een e-book van tussen de 10.000 en 15.000 woorden over een onderwerp dat je zelf interessant vindt.

Om veel e-books te verkopen op een extern platform is het van belang dat de doelgroep duidelijk is. Bedenk voordat je gaat schrijven dan ook wie de doelgroep is en wees specifiek. Op die manier kunnen zij jou gemakkelijker vinden wanneer het e-book wordt gepubliceerd en realiseer je meer verkopen.

Zo zal het e-book ‘Hoe ga je om met een burn-out als alleenstaande moeder’ het waarschijnlijk beter doen dan ‘Hoe ga je om met een burn-out’. De eerste variant spreekt de doelgroep namelijk specifiek aan waar de tweede variant dat niet doet. Daarbij heeft de tweede variant véél meer concurrentie en is deze daardoor moeilijker te verkopen. Hoe specifieker hoe beter, al moet het natuurlijk ook weer niet te specifiek zijn. Maar wanneer je in het Engels een e-book publiceert is je bereik wereldwijd en daarmee gigantisch.

Wanneer je een e-book hebt geschreven en gepubliceerd is het tijd om deze te gaan verkopen. Omdat een e-book zich niet uit zichzelf verkoopt is het belangrijk een goede strategie te hebben.

Een veel gehoorde tactiek is om het e-book eerst gratis weg te geven in ruil voor reviews op het door jou gekozen platform. Hiermee kom je hoger in de zoekresultaten en zullen meer mensen jouw e-book vinden en dus kopen.

De voorwaarde is dan natuurlijk wel dat je een platform of social media pagina hebt met genoeg bezoekers, anders is er automatisch niemand geïnteresseerd in wat jij aanbiedt. En de voorwaarde, je moet natuurlijk wel ergens écht verstand van hebben als je het e-book zelf schrijft. Rotzooi is er al genoeg ;).

 

6. Online doceren van over de hele wereld

Heb je jezelf wel eens voor de klas zien staan? Wellicht niet. Gelukkig kun je tegenwoordig doceren vanuit alle plekken op de wereld, gewoon via Skype. Natuurlijk moet er dan wel iets zijn waar je verstand van hebt, maar vaak weet je meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan het doceren van Engels online. Via platforms als Preply en Italki vind je gemakkelijk je eerste studenten.

Ik ben vele mensen tegengekomen die Engels doceren. Zij doen dit met name met studenten in China. Daar is een enorme vraag naar Amerikaans Engelse lessen. Een tiental klanten en je bent al een goed eind op weg.

Wanneer je wilt doceren als digital nomad baan kan het wel heel erg helpen wanneer je al enkele studenten in Nederland ondersteunt. Om online het vertrouwen te winnen van de partijen die jou moeten gaan betalen, kan soms wat lastig zijn. Vaak zie je dan ook dat digital nomads die doceren offline zijn begonnen.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om het online doceren te combineren met bijvoorbeeld Engelse les geven in Taiwan. Maar meer daarover vind je in een artikel geweid aan banen die je op de bestemmingen zelf kunt doen.

7. Dropshipping als werk voor een digital nomad bestaan

Een erg populair verdienmodel onder digital nomads: dropshipping. Dropshipping houdt in dat je producten verkoopt aan klanten (hoeven niet je eigen producten te zijn) zonder zelf de distributie te hoeven verzorgen. Je hebt dus de lusten van een webshop, maar niet de lasten van het op tijd moeten leveren van de producten (en een magazijn etc.)

Wat jij doet is dus puur de producten vermarkten en verkopen. Dit kun je doen door je eigen webwinkel te starten via Shopify, of een van de andere 1000 mogelijkheden op dit gebied. Daarbij gebruik je dan een applicatie als Oberlo (distributie) en op deze manier houd je je alleen bezig met het verkopen van de producten. Je hoeft dan dus geen stress te hebben over de aflevering ervan.

Wanneer je dropshipping gaat doen kun je dit behalve via een eigen webshop ook een soort van doen via een platform als Bol.com. Dan hoef je zelfs voor de verkoop niet heel veel meer te doen dan een lagere prijs rekenen dan je concurrent. Maar verkopen op Bol.com is nog een vak apart. Je besteedt dan ook de logistiek en het magazijn aan hen uit.

Als dropshipper ben je vooral bezig met het verkopen van producten. Dit kan dan weer op vele verschillende manieren worden gedaan en het succes van jouw dropshipping business hangt dan ook volledig af van jouw online marketing skills. Hier als een nono instappen acht ik dan ook weinig succesvol.

Note tussendoor: Online marketing is eigenlijk voor bijna iedere digital nomad een must have skill. Want wat je ook gaat doen, je zult jezelf toch moeten weten te verkopen.

Dropshipping is hoe dan ook een gouden businessmodel voor digital nomads en wordt veel gebruikt. Maar hoewel er tal van succesverhalen zijn verdrinken veel webshops in de zee van concurrentie. Alleen in Nederland zijn er al zo’n 50.000 webshops.

Start dus zeker niet met dropshipping als je geen doorzetter bent. Heb je wel een ondernemende spirit? Ga er dan ook vol voor. Eenmaal opgezet brengt dit een gigantische bron aan inkomsten.

En als ik je een tip mag geven, kijk dan eens of je kunt investeren in een training van Jia. Hij heeft zichzelf op dropshipping gebied al meermaals bewezen en de resultaten van de deelnemers van de training zijn enorm goed.

8. Online vertalen als digital nomad baan

Waar je ook bent, als je meer dan 1 taal kent is deze digital nomad job wellicht wat voor jou. Voor het vertalen van teksten zoals een webtekst of het vertalen van een boek is namelijk een vertaler nodig. Je spreekt dan met je klant een bedrag af per 100 woorden en kunt op iedere locatie op de wereld aan de slag met het vertalen van teksten. Ga uit van een gemiddelde van 10 euro per 100 woorden. De snelheid waarmee jij kunt vertalen bepaald hier dus het uurtarief.

Belangrijk is natuurlijk wel dat je op zijn minst twee talen perfect spreekt. Je directe concurrent is namelijk Google translate en die wordt steeds beter in het op een juiste manier vertalen van teksten. Voorkom dus dat je overbodig bent.

Interessant is dat afhankelijk van welke talen je spreekt je meer kunt verdienen. Sommige talen zijn nou eenmaal meer gewild dan andere ;).

Op zoek naar manieren om een online inkomen te genereren? Volg mijn GRATIS online training over geld verdienen met bloggen.

9. Video editer als digital nomad

Het bewerken of samenvoegen van video’s is voor veel mensen een tijdrovende taak. Zo ook voor bedrijven. Het is daarom ook iets wat zij graag uitbesteden. Met een paar simpele cursussen online, kun jij al snel aan de slag als video editer. Je gebruikt een programma als Adobe Premiere, en verdient je geld dan gemakkelijk online.

Denk bijvoorbeeld aan het bewerken van bedrijfsvideo’s, trouwvideo’s, aftermovies of een verslag. Voor ieder level in editen is wel een opdracht te vinden.

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een snelle laptop, anders kan het best frustrerend zijn al zeg ik het zelf. Opdrachten vinden als video editer kan gewoon simpel in je netwerk, maar je kunt natuurlijk ook je diensten aanbieden bij filmbedrijven. Ik merkte zelf dat toen ik een Youtube kanaal startte over mijn reizen, er van alle kanten opdrachten binnen kwamen voor bedrijfsvideo’s. Nadeel daarvan was wel dat ik voor die digital nomad baan ook in Nederland moest zijn om te filmen.

De combinatie van filmen én editen blijft natuurlijk het handigst voor een bedrijf. Maar ik denk dat wanneer je wat videografen contact met je edit skills, ze graag met je samenwerken.

10. Social media manager

Social media rules! Veel bedrijven hechten waarde aan hun sociale reputatie, en terecht. Een goede online zichtbaarheid op social media zorgt namelijk voor meer betrokken klanten en volgers. Het zorgt dus voor meer verkoop en brengt daarmee geld in het laatje. Of het nu gaat om Instagram, Twitter, Facebook of Youtube, op al deze sociale media heeft een bedrijf baat bij een goede strategie die wordt uitgevoerd.

Tegelijk zitten bedrijven niet te springen om hun social media zelf bij te houden, zelf zijn ze namelijk bezig met andere bedrijfstaken. Ze besteden het dus graag uit aan iemand zoals jij!

Sociale media zijn daarmee enorm belangrijk geworden maar er is heel veel werk aan de winkel. Instagram heeft niet alleen de feed maar ook de stories en IGTV. En Facebook en Youtube hebben ook dingen als ‘stories’. Het is hoe dan ook een fulltime job waar je mee aan de slag kunt.

Zo kun jij vanaf waar dan ook ter wereld hun social media beheren. Leuk aan deze digital nomad baan, is dat je er doorlopend betaald voor kunt krijgen. Je zoekt dus een aantal klanten en kunt op maandelijkse basis werkzaamheden voor hen uitvoeren. Zo voorkom je geldstress wanneer jij in het buitenland zit.

Online geld verdienen terwijl je de wereld rondgaat?

Tot zover de top 10 banen voor digital nomads. Er zijn natuurlijk nog tal van andere manieren om als digital nomad je geld te verdienen vanuit je hangmat. De basis ligt in ieder geval vaak bij online marketing. Wanneer je weet hoe je jezelf online kunt verkopen liggen er overal mogelijkheden. Zelf ben ik actief als online marketeer, maar ook als webdesigner, content marketeer, video editor en social media manager.

Veel digital nomads hebben een hand vol met digital nomad banen en bouwen daarnaast nog aan een passief inkomen. Zelf heb ik bijvoorbeeld ook inkomsten uit affiliate marketing via de artikelen op deze website. Dat is een passief inkomen wat maand bij maand een beetje groeit.

Dit zodat ik uiteindelijk steeds wat minder naar mijn geld hoef om te kijken terwijl ik de wereld over reis. Alles over manieren om geld te verdienen met bloggen vind je in mijn gratis training daarover.

GRATIS training

De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog (GRATIS)

Voor iedereen die een winstgevende blog op wilt zetten, maar niet weet hoe te beginnen. In de training zet je jouw eigen blog online en ga je aan de slag met geld verdienen. > Bekijk training