fbpx

Digital nomad banen – Gegarandeerd een inkomen terwijl je reist

Je wilt geld verdienen terwijl je reist en daarom ben je op zoek naar een baan als digital nomad. Deze banen liggen misschien niet altijd voor het oprapen maar er zijn veel verschillende soorten werk die je kunt doen om als digital nomad geld te verdienen. Werk waarmee je locatie onafhankelijk en zelfs vanuit je hangmat je ding kunt doen en de wereld rond kunt reizen. Hierbij vind je de top 10 van meest gekozen banen als digital nomad, succes!

Wat verdien je gemiddeld met digital nomad banen?

Het inkomen dat je verdient als digital nomad is volledig afhankelijk van de inzet die jij hebt. Veelal gaat het namelijk om werk dat je als zelfstandige doet en niet in een uurloon op contractbasis. Het inkomen van een digital nomad is dus vaak wat aan de instabiele kant. Om je in ieder geval een idee te geven wat de gemiddelde verdiensten zijn van digital nomad banen die ik zelf tegenkom, heb ik ze hieronder in een grafiek gezet.

Digital nomad banen verdiensten

Je hebt nu in ieder geval een idee bij welke digital nomad banen de kans op een voldoende inkomen het grootste is. Ook zul je vaak zien dat digital nomads veel van deze banen combineren voor een volledig inkomen.

Top 10 banen voor digital nomads

1. Online trainer worden als digital nomad

Voor deze eerste digital nomad baan moet je vooral iets hebben waar je goed in bent. Of het nu gaat om muziekinstrumenten maken uit afval, acrylverf schilderen, zingen als een nachtegaal of het gebruiken van Photoshop voor reis video’s. Jij kan er als online trainer mee aan de slag en er een online cursus over maken.

Op de online cursussen markt komt letterlijk alles voorbij. Het opzetten kost uiteraard wat tijd, maar er is altijd wel iemand die jouw kennis zou willen beheersen en het delen daarvan is dus geld waard.

“Tof aan eigen online cursus is, dat wanneer jij rondreist als digital nomad, je een passief inkomen kunt verdienen met de verkoop ervan.”

Bij een online cursus kun je eraan denken een combinatie te maken van beeld (instructievideo), geluid (podcast) en tekst. Over het maken van een goede online cursus is online veel te vinden. Om het jezelf makkelijk te maken zijn er platforms als Udemy. Daar vind je gratis webinars over het maken van je eigen cursus en tegelijk is het ook hét platform bij uitstek om je eigen cursus op te verkopen. Op het platform bevinden zich namelijk al cursisten die wellicht geïnteresseerd zijn in jouw kennis en vaardigheid.

Het maken kost je uiteraard veel tijd, je wilt tenslotte wel het onderste van de ijsberg in je cursus laten zien. maar wanneer je cursus eenmaal af is en online staat kan het je goede inkomsten opleveren. Zeker als digital nomad baan zou ik online trainer dan ook aanraden.

Op dit moment fietsen we van Nederland naar India. Bekijk hier hoe we dat doen :).

abonneer op Youtube

2. Digital nomad baan als online adverteerder

Online adverteren; de manier die voor mij een leven als digital nomad mogelijk maakt. In principe is het relatief eenvoudig om snel expert te worden in een vak als Facebook of Google advertising. Wanneer je daar dan de expertise voor hebt bereikt kun je al vrij eenvoudig aan de slag en online advertenties op gaan zetten voor bedrijven. Het bedrijf zelf houd zich daar namelijk liever niet mee bezig en is dus op zoek naar een expert zoals jij. Want wanneer advertenties goed worden opgezet bespaart dit kosten, daar kun jij dus extra aan verdienen als digital nomad.

Daarbij is er in de markt veel vraag naar mensen die zich hiermee bezig houden. Toen ik zelf op zoek ging naar klanten was dit dan ook een ‘piece of cake‘. Ik heb toen een lijstje gemaakt met de e-mail adressen van bedrijven uit één specifieke branche. Naar deze lijst heb ik toen een acquisitie mail gestuurd met mijn aanbod en wat ik voor hen kon betekenen. Deze eerste mailing leverde al 7 klanten op die maandelijks allemaal €250,- betalen! Een inkomen krijgen met een digital nomad baan bleek toch niet zo moeilijk!

“Facebook en Google advertising instellen is gelukkig niet zoveel werk als je weet wat je doet. Wanneer jij de advertenties eenmaal voor de klant hebt ingesteld, loopt de advertentie vanzelf en verdient de klant hier dus geld mee, jij kunt hier dan wat (wellicht op commissie basis) van mee snoepen.”

Om met online advertenties geld te verdienen moet je natuurlijk wel weten waarover je het hebt. Verdiep je daarom ook goed in de stof, hier is online erg veel over te vinden. Als je een beeld wilt hebben van hoe ik dat zelf verder aanpak… Buiten de mailing die goed werkte maak ik ook pagina’s met daarop specifieke tips voor een bepaalde branche met betrekking tot online adverteren. Daarin leg ik dan uit hoe ik in de branche een advertentie heb opgesteld en bied ik aan het eind aan dit ook te doen voor dat bedrijf. Een voorbeeld is deze pagina over adverteren voor trouwvideo’s.

3. Locatie onafhankelijk geld verdienen als content marketeer

Even een korte inleiding. Content marketing is het inzetten van content met als doel meer publiciteit en verkoop. Duidelijk? Wellicht nog niet. Maar in de praktijk komt content marketing neer op het schrijven van artikelen voor bedrijven. Denk hierbij aan een blog, productbeschrijving, persbericht etc. Het meest voor de hand liggende is vaak het bloggen voor een bedrijf als digitale nomade.

Het maken en plaatsen van dit soort content op de klant zijn website, zorgt ervoor dat de website beter zichtbaar wordt op Google. Die zichtbaarheid vertaald zich weer in meer organische bezoekers op de website en dus meer potentiële klanten. Content marketing is dus eigenlijk gewoon big business door te schrijven. Die schrijfkunsten van jou zijn dus geld waard.

“Zelf ondervind ik dit keer op keer. Ik schrijf artikelen voor bedrijven die zij vervolgens publiceren op de blog van hun website. Omdat ik de artikelen kwalitatief in elkaar steek komen deze hoog terecht in Google en leveren vele extra bezoekers op. En dat blijven ze doen omdat het duurzame content betreft. Het levert dan ook op de lange termijn bezoekers en omzet op.”

In de regel kun je stellen dat een langer artikel meer geld waard is en jou dus ook meer oplevert. Mits de informatie in het geschreven artikel nog relevant is natuurlijk. Maar om je een indicatie te geven vind je hieronder de tarieven die ik reken voor de content die ik zelf schrijf.

Verdiensten per artikel

4. Webdesigner als digital nomad baan

Het maken van websites is nog steeds een goed verdienende business, wanneer je de juiste afspraken maakt. Programmeerkennis is tegenwoordig al niet meer nodig als website bouwende digital nomad want met WordPress of een ander CMS (Content Management System) kun je al alle kanten op.

Wel is het maken van een website nou precies zoiets dat bedrijven liever uitbesteden dan zelf doen, hier liggen voor jou dus kansen. Zeker wanneer je meer opdrachten doet in dit kader, zul je zien dat het steeds sneller en makkelijker gaat.

Zelf maak ik zo nu en dan een website tussendoor. Afhankelijk van de soort af te leveren website varieert de prijs tussen de 600,- en 1800,- euro. Een zeer mooie inkomsten voor een digital nomad baan.

Even oefenen dus, maar dan is het zeker mogelijk om tot €400,- per dag te verdienen. Kun je de rest van de week lekker op het strand gaan liggen ;).

5. E-books publiceren op Amazon en met je verdiensten rondreizen

Of je zelf nu een goede schrijver bent of niet, e-books publiceren op Amazon (of Bol.com) kan je flink wat opleveren. Je hoeft het boek namelijk niet perse zelf te schrijven (ghostwriter), zolang je het maar kunt verkopen. Wellicht denk je nu dat dat een hele hoop werk is maar dat valt vaak nog best wel mee. Het hoeft namelijk niet de nieuwe Harry Potter te worden. Denk eerder aan een e-book van 10.000 tot 15.000 woorden over een onderwerp dat je zelf interessant vind.

“Om veel e-books te verkopen op een platform als Amazon is het van belang dat de doelgroep duidelijk is. Bedenk voordat je gaat schrijven dan ook wie de doelgroep is en wees specifiek. Op die manier kunnen zij jou gemakkelijker vinden wanneer het e-book word gepubliceerd.”

Zo zal het e-book ‘Hoe ga je om met en burnout als alleenstaande moeder’ het waarschijnlijk beter doen dan ‘hoe ga je om met een burnout’. De eerste variant spreekt de doelgroep namelijk specifiek aan waar de tweede variant dat niet doet. Daarbij heeft de tweede variant véél meer concurrentie en is deze daardoor moeilijker te verkopen.

Wanneer je dan een e-book hebt geschreven en gepubliceerd is het tijd om deze te gaan verkopen. Een veel gehoorde tactiek is dan om het e-book eerst gratis weg te geven in ruil voor reviews op Amazon. Vervolgens sta je op Amazon bovenaan met jouw specifieke boek en kun je een flinke periode achterover leunen wanneer je e-book wordt verkocht. In de categorie digital nomad banen is dit dan ook aantrekkelijk. Een passief inkomen terwijl jouw e-book wordt verkocht, wie wil dat nou niet?

6. Online doceren van over de hele wereld

Heb je jezelf wel eens voor de klas zien staan? Wellicht niet. Gelukkig kun je tegenwoordig doceren vanuit alle plekken op de wereld, gewoon via Skype. Natuurlijk moet er dan wel iets zijn waar je verstand van hebt, maar vaak weet je meer dan je denkt. Denk bijvoorbeeld aan het doceren van Engels online? Via platforms als Preply en Italki vind je gemakkelijk je eerste studenten.

Wanneer je wilt doceren als digital nomad baan kan het echter wel heel erg helpen wanneer je al enkele studenten in Nederland ondersteunt. Om online het vertrouwen te winnen van de partijen die jou moeten gaan betalen, kan soms wat lastig zijn.

Je zou er ook voor kunnen kiezen om het online doceren te combineren met bijvoorbeeld Engelse les geven in Taiwan. Maar meer daarover vind je in een artikel geweid aan banen die je op de bestemmingen zelf kunt doen.

Onze reis volgen?

Abboneer

7. Dropshipping

Een erg populair verdienmodel onder digital nomads: dropshipping.

“Dropshipping betekent dat je producten verkoopt aan klanten (hoeven niet je eigen producten te zijn) zonder zelf de distributie te hoeven verzorgen.”

Wat jij doet is dus puur de producten vermarkten en verkopen. Dit kun je doen door je eigen webwinkel te starten via Shopify, of een van de andere 1000 mogelijkheden op dit gebied. Daarbij gebruik je dan een applicatie als Oberlo (distributie) en op deze manier houdt je je alleen bezig met het verkopen. Geen stress dus over de aflevering terwijl jij in het buitenland zit.

Eigenlijk vermarkt je dus gewoon andermans producten. Je bent dus als zelfstandig online marketeer actief om de producten te verkopen. Dit kan dan weer op vele verschillende manieren worden gedaan en het succes van jouw dropship business hangt dan ook volledig af van jouw online marketing skills. Hier als een nono instappen acht ik dan ook weinig succesvol maar het is altijd het proberen waard :).

8. Online vertalen als digital nomad baan

Waar je ook bent, als je meer dan 1 taal kent is deze optie wellicht wat voor jou. Voor het vertalen van teksten zoals een webtekst of het vertalen van een boek is namelijk een vertaler nodig. Je spreekt dan met je klant een bedrag af per 100 woorden en kunt op iedere locatie op de wereld aan de slag met het vertalen van teksten. Ga uit van een gemiddelde van 10 euro per 100 woorden. De snelheid waarmee jij kunt vertalen bepaald hier dus het uurtarief.

Interessant is dat afhankelijk van welke talen je spreekt je meer kunt verdienen. Meer over online vertalen en hoe daar geld mee te verdienen, vind je in mijn artikel daarover.

9. Video editer

Het bewerken of samenvoegen van video’s is voor veel mensen een tijdrovende taak. Zo ook voor bedrijven. Het is daarom ook iets wat zij graag uitbesteden. Met een paar simpele cursussen online, kun jij al snel aan de slag als video editer. Je gebruikt een programma als Adobe Premiere, en verdient je geld dan gemakkelijk online. Denk bijvoorbeeld aan het bewerken van bedrijfsvideo’s, trouwvideo’s, aftermovies of een verslag. Voor ieder level in editen is wel een opdracht te vinden.

Het enige wat je dan nog nodig hebt is een snelle laptop, anders kan het best frustrerend zijn al zeg ik het zelf. Opdrachten vinden als video editer kan gewoon simpel in je omgeving, maar je kunt natuurlijk ook je diensten aanbieden bij filmbedrijven.

10. Social media manager

Social media rules! Veel bedrijven hechten waarde aan hun sociale reputatie, en terecht. Een goede online zichtbaarheid op sociale media zorgt namelijk voor meer betrokken klanten en volgers. Het zorgt dus voor meer verkoop en brengt daarmee geld in het laatje. Of het nu gaat om Instagram, Twitter, Facebook of Youtube, op al deze sociale media heeft een bedrijf baat bij een goede strategie die wordt uitgevoerd. Maar tegelijk zitten bedrijven niet te springen dit zelf bij te houden, zelf zijn ze namelijk bezig met andere bedrijfstaken. Ze besteden het dus graag uit aan iemand zoals jij!

Zo kun jij vanaf waar dan ook ter wereld hun sociale media beheren. Leuk aan deze digital nomad baan, is dat je er doorlopend betaald voor kunt krijgen. Je zoekt dus een aantal klanten en kunt op maandelijkse basis werkzaamheden voor hen uitvoeren. Zo voorkom je geldstress wanneer jij in het buitenland zit.

Nog meer digital nomad banen leren kennen?

Tot zover de top 10 banen voor digital nomads. Buiten de top 10 zijn er natuurlijk nog meer mogelijkheden om locatie onafhankelijk te werken als digital nomad. Wil je daar meer over weten? Download dan het E-book met in totaal 15 banen voor digital nomads. Geheid, dat daar nog een goede voor je tussen zit. Succes!

2019-02-11T12:58:19+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl