fbpx

Geld verdienen met affiliate marketing

Verdiensten 70%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 90%

Geld verdienen met affiliate marketing, als je er online over leest lijkt het wel bijna alsof je slapend rijk kunt worden. En hoewel dat te mooi klinkt om waar te zijn, heb ik regelmatig als ik op sta een mailtje met daarin de melding dat ik weer geld heb verdient met affiliate marketing. Heel rijk ben ik nog niet, maar ik ben er wel al achter; affiliate marketing is de manier om een inkomen op te bouwen aan de zijkant. Daarom vertel ik je in dit artikel alles over online geld verdienen met affiliate marketing en hoe dit voor jou ook mogelijk is. Daarbij zal ik ingaan op de programma’s die mij zelf het meeste geld opleveren en hoe je daarmee start.

1. Passief inkomen creëren met affiliate marketing

Met affiliate marketing kun je dus geld verdienen terwijl je slaapt. Niets mooier dan dat natuurlijk. Maar verwar dit niet met geld verdienen zonder er iets voor te doen. Het werk om aan zo’n passief inkomen te komen, gebeurt namelijk voordat je er geld mee verdient ;). Maar om dat te begrijpen, zal ik nog even uitleggen wat de term exact betekent.

2. Wat is affiliate marketing?

Affiliate marketing wil zeggen dat jij in ruil voor geld een product of dienst promoot van een organisatie. Dit kan bijvoorbeeld zijn omdat je een website, blog, Instagramaccount of Youtube-kanaal hebt dat veel word bekeken. Omdat je zelf geen product of dienst hebt verdien je hier echter geen geld mee. In dit geval kun je dus affiliate marketing inzetten. Je wordt partner van een bedrijf die producten of diensten aanbied die aansluiten bij jouw volgers of bezoekers. Je raad vervolgens die producten of diensten aan richting jouw doelgroep. Vervolgens zal het bedrijf je naar je inzet betalen.

3. Geld verdienen met affiliate marketing, de manier!

Veruit de meest voorkomende manier hoe bedrijven jou als affiliate partner betalen is op basis van hoeveel ze verkopen. Ze betalen je dan een percentage van de opbrengst uit de producten die dankzij jou zijn verkocht. Hoe beter jij jouw volgers of bezoekers weet te overtuigen van deze producten of diensten, hoe meer je dus verdient. Wel zo eerlijk!

Affiliate marketing is echt iets dat pas in de tijd van het internet doorbrak. Je kunt je namelijk voorstellen dat het in het verleden erg moeilijk was om te herleiden door wie een product of dienst aan de koper is aangeraden. Tegenwoordig is dit gelukkig veel makkelijker. Dit gaat namelijk allemaal via speciale links (en cookies). Wanneer je jezelf aanmeld bij een affiliate programma ontvang je specifieke links die alleen door jou zijn te gebruiken. Wanneer een bezoeker via die link iets koopt van de organisatie die jij aanraad word dit gekoppeld aan jouw naam en ontvang je daar dus commissie over.

Van NEDERLAND naar INDIA op de fiets

Ik (Mick) en Bob fietsen op dit moment richting India. Een flinke tocht die we beschouwen als iets dat ‘groter is dan onszelf’. We nemen je graag mee op deze avontuurlijke reis.

Via Youtube en Instagram houden we iedere stap bij. Volg ons en word onderdeel van onze Journey Of Connection.

volg op Youtube
volg op Instagram

4. Wat de verdiensten zijn van affiliate marketing

Met affiliate marketing valt veel geld te verdienen. Maar nog veel interessanter is, dat deze inkomsten vaak terugkerend zijn. Zo heb ik op mijn website ‘De Moderne Nomaden‘ maandelijks duizenden bezoekers via Google. Ook wanneer ik er niets aan doe, blijven deze bezoekers komen. Dat zijn dus iedere maand opnieuw inkomsten uit affiliate marketing.

Hoeveel geld je verdient met affiliate marketing hangt heel erg af van het soort producten of diensten dat je verkoopt. Wanneer je bijvoorbeeld affiliate bent voor online trainingen, heb je erg hoge commissies tot wel 50% van de verkoopprijs. Terwijl je voor tastbare producten vaak maar een commissie hebt tot 8%.

Qua verdiensten kan ik je wel een indicatie geven. Zelf verdien ik 250,- euro per maand passief met affiliate marketing. Ik doe dit via mijn website waar ik nog maar 10.000 bezoekers per maand heb. Dit aantal groeit met de dag en er is dus nog een goede hoop dat dit bedrag verder stijgt. En vergeet niet, het is passief. Ik hoef er anno nu niets meer voor te doen! En omdat ik leef als digitale nomade (ik combineer werken en reizen) kan ik dit ook nog eens opbouwen vanaf waar dan ook ter wereld.

5. Top 3 affiliate programma’s waar ik geld mee verdien

Er zijn tal van affiliate netwerken waarbij jij je kunt aansluiten om geld te verdienen. Belangrijk is hierbij de relevantie. Gaat jouw website over het opvoeden van baby’s, dan is babykleding relevant, maar hoef je echt niet aan te komen zetten met een online cursus websites bouwen. Hoe relevanter, hoe meer je zult verkopen en dus verdienen. Staar je hierbij niet alleen blind op de commissies. Ook massa is kassa! En zo kun je de nummer één van mijn top 3 ook zien. 😉

  1. Bol.com Partnerprogramma

Het meest populaire affiliate programma in Nederland. Van de populaire webshop bol.com kun jij gewoon partner worden. Als partner kun je alle producten die zij verkopen aanbevelen via jouw website. De commissie varieert tussen de 3% en 12% per verkoop. Interessant aan dit programma is dat je niet alleen word vergoed voor de producten die jij aanraad, maar ook voor de bestelling die iemand bij bol.com doet in het algemeen. Daardoor is er nog zeer goed geld te verdienen met dit affiliate programma. Zelf gebruik ik het met name om boeken aan te raden.

  1. Udemy

Udemy is een online aanbieder van trainingen. Omdat het allemaal online trainingen zijn bieden zij best wel fijne commissies. Veelal tot 20%. Omdat er trainingen te vinden zijn over letterlijk alles, is er altijd wel een training die past bij jouw publiek. Tevens kun je op het affiliate netwerk dat zij gebruiken (Linkshare) ook nog vele andere aanbieders vinden.

  1. Plus500

Plus500 is een trading app voor het verhandelen van aandelen of cryptovaluta. De commissies voor hun affiliate programma kunnen erg hoog zijn, tot wel 700 dollar per klant! Houd er wel rekening mee, dat je vanwege de aard van het bedrijf, aan best veel regels moet voldoen voor je hen mag promoten. Maar vervolgens kunnen er dus leuk verdiensten aanzitten. Ga naar affiliateprogramma ->

6. Er zijn gigantisch veel affiliate programma’s waar jij geld mee kunt verdienen

Wanneer je echt op zoek gaat zul je door de bomen het bos niet meer zien. Er zijn zoveel affiliate programma’s om je bij aan te sluiten. Mijn grootste aanraden is daarom om vooral samen te werken met bedrijven waarvan je zelf klant bent. Dan weet je zeker dat je iets zinvols aanraad en kun je het hoogstwaarschijnlijk ook beter verkopen aan anderen, je weet tenslotte zelf hoe het product of de dienst is. Vaak hebben grote bedrijven wel een affiliate programma waar jij je bij aan kunt melden. Even goed Googlen dus.

7. Tips om meer geld te verdienen met affiliate marketing

Wanneer je een passend programma hebt gevonden en je daarbij hebt aangesloten is het tijd om de affiliate links op je website te plaatsen of te promoten via je Instagram, Youtube of ander kanaal. Verwacht niet dat je gewoon door links te plaatsen, hier geld mee verdient. Zorg er voor dat je het product of de dienst echt aanraad en aanprijst en wees realistisch. Er is niets vervelender dan iemand die gewoon als spammer overkomt. Zorg er daarbij ook voor dat je actief aan de slag gaat met content creatie om zo meer en meer bezoekers of volgers te krijgen aan wie je de affiliate links kan voorschotelen.

8. Blijf groeien in je passief inkomen

Door gewoon te starten met affiliate marketing zul je tijd bij tijd leren hoe je meer verkoopt en meer verdient. Er zijn tal van valkuilen waar iedereen steeds opnieuw weer instapt en dat is zo ontzettend zonde van de tijd die men daarin steekt.

“Zelf heb ik deze grotendeels weten te vermijden door me vooraf goed in te lezen en me te verdiepen aan de hand van een compacte online cursus, van iemand die het wel al is gelukt om met affiliate marketing een fulltime inkomen ‘on the side’ te verdienen. Hij is expert op het gebied van online geld verdienen en heeft de kennis in huis om ook jou te helpen met geld verdienen via internet. Zijn training vind je hier.”

9. Iedereen kan geld verdienen met affiliate marketing

Ik heb er geen twijfel over dat iedereen met de juiste kennis en vaardigheden op deze manier een fulltime inkomen aan de zijkant op kan bouwen. Een passief inkomen kan laten groeien. Zelf bied het mij nu 250,- euro per maand maar ik ben nog maar net een half jaar bezig. Het geeft in ieder geval een hoop rust om zo passief wat bij te verdienen. Dit maakt dat ik stap bij stap steeds meer mijn tijd kan besteden aan de dingen die ik de moeite waard vind. Voor mij de perfecte manier om werken en reizen te combineren als digital nomad.

2018-11-12T22:03:36+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl