Geld verdienen met crypto? Je hebt er vast wel eens over gelezen online, jonge mensen die miljonair zijn geworden met het verhandelen van cryptovaluta zoals Bitcoin. En hoewel Bitcoin de populairste is, is het zeker niet de enige cryptomunt waarmee geld wordt verdiend. Crypto’s zijn hip, ze zijn relatief nieuw (tov. aandelen) en bieden kansen. Juist omdat het allemaal nog wat in opkomst is en het ons huidige financiële stelsel voorgoed verandert, kun jij hier geld mee verdienen.

Buiten die crypto miljonairs, zijn er ook hier veel verliezers. Vaak zijn dat de mensen die erin zijn gestapt omdat het zo gehyped was, maar die eigenlijk geen idee hadden waar ze in investeerden. Daarom een evenwichtig artikel dat jou vertelt hoe je wél geld verdient met crypto!

Wil je gelijk beginnen met het verhandelen van crypto? Maak dan direct gratis een account aan op Coinbase en begin met traden vanaf 10,- euro.

Wat is crypto?

Je hebt vast wel eens van Bitcoins gehoord, een digitale muntsoort gecodeerd met de blockchain technologie. Dat is een manier om gespreid digitaal gegevens op te slaan zonder daar één centraal punt voor te gebruiken. Hierdoor is het moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld een reguliere bank (die wel één centraal punt of server heeft). Waar DOS aanvallen er steeds vaker voor zorgen dat banken platliggen, hebben de cryptomunten hier minder snel last van.

Het is dan ook geen wonder dat de blockchain technologie met name na de crisis van 2008 is opgekomen. Bij die crisis raakten veel mensen hun geld kwijt, mede doordat men afhankelijk was van centrale financiële punten zoals banken.

Tot zover even de uitleg over cryptocurrencies. Om geld te verdienen met crypto zijn andere dingen wellicht interessanter; namelijk welke cyptomunten er allemaal zijn.

De verschillende soorten cryptovaluta in 2020

Wanneer we alleen maar zouden handelen in de Bitcoin is de lol er snel vanaf. Het mag dan de bekendste munt zijn maar niet zozeer de makkelijkste om in te handelen. Het zal je niet ontgaan zijn dat Bitcoin ooit rond de 20.000 dollar per munt werd gewaardeerd maar deze daarna in een dal belandde. Dat dal is de munt inmiddels weer ruim uit in 2020.

Wat het zo moeilijk maakt om te handelen in Bitcoin is dat de munt erg afhankelijk is geworden van hypes bij ‘normale mensen’, en die zijn niet altijd even goed te peilen. Die kopen munten namelijk niet vanwege de ontwikkeling erin, maar omdat ze het van iemand anders hebben gehoord. Een flink straaltje massa psychologie dus.

Gelukkig zijn er veel andere cryptovaluta. Sterker nog, er zijn bijna 3000 geregistreerde soorten. Uiteraard zijn ze lang niet allemaal even relevant (sommigen zijn letterlijk niets waard), maar als je geld wilt verdienen met crypto kun je zeker eens naar de 10 grootste cryptomunten kijken. Deze 10 grootste munten zijn goed voor 95% van de marktwaarde. Deze worden veel verhandeld of hebben grote potentie.

1. Ethereum (ETH)
2. Ripple (XRP)
3. Litecoin (LTC)
4. Tether (USDT)
5. Bitcoin Cash (BCH)
6. Libra (LIBRA)
7. Monero (XMR)
8. EOS (EOS)
9. Bitcoin SV (BSV)
10. Binance Coin (BNB)

Manieren om geld te verdienen met cryptovaluta

Er zijn meer dan genoeg kansen om geld te verdienen met crypto. In het volgende stukje gaan we kijken naar hoe jij geld kunt verdienen met cryptovaluta. Dit kan namelijk zijn door het te verhandelen, maar er zijn zeker nog vele andere manieren te bedenken.

1. Geld verdienen met het verhandelen van crypto

Goed om jezelf af te vragen voordat je in de handel van cryptovaluta stapt is hoe mensen hier in het verleden zo rijk mee zijn geworden. Dat was hoogstwaarschijnlijk met de enorme piek die Bitcoin maakte in december 2017. Plots was de munt 20.000,- euro waard, waar deze een jaar eerder nog voor een paar honderd euro werd verkocht. Wie voor de hype had ingekocht kon zijn winst uittellen. Inmiddels is de koers van de Bitcoin wat stabieler.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de achterliggende technologie nog maar net in de kinderschoenen staat en dat er nog grote stappen gemaakt gaan worden. Genoeg toekomst voor de cryptovaluta dus!

Zo werkt het verhandelen van cryptovaluta

Voor de cryptomunten markt is short traden vaak dé manier. Veel vaker dan dat dit gebeurt in de ‘normale’ aandelenmarkt. De koers schommelt erg veel heen en weer en daar kun jij van profiteren; door laag in te kopen en hoog te verkopen. Het gebeurt niet weinig dat de koers op één dag zomaar 10% omhoog of omlaag schiet. Je kunt dus gerust een paar uurtjes achter je laptop gaan zitten om te kopen en te verkopen.

Je kunt relatief snel geld verdienen met crypto, of verliezen als je het verkeerd doet natuurlijk, zorg daarom dat je weet waar je mee bezig bent. Wees bij je handel alert voor nieuws rondom de munt die jij verhandelt en voor de cryptovaluta in het algemeen.

Een blokkade van een munt door de overheid zal een negatieve invloed hebben op de koers, dan moet je er dus alweer uit zijn. Maar anderzijds kan er ook positief nieuws zijn, bijvoorbeeld een groot bedrijf dat meld betalingen in een specifieke cryptomunt te gebruiken. Dat creëert geheid een groei van waarde in de munt.

Hoe je groeit met het verhandelen van cryptovaluta

Oke, ik moet je behoeden voor de risico’s, maar wanneer je voor het grote geld (en daarmee ook het grote risico) gaat zijn er ook pittigere manieren om te handelen in cryptovaluta. Zo bieden veel handelsplatforms een hefboomeffect aan op cryptomunten. Het is bij hen mogelijk te handelen in CFD’s oftewel, te traden met een hefboomeffect. Met een hefboomeffect kun je sneller, meer winst pakken dan gewoonlijk. Dat is handig wanneer je met weinig geld wilt handelen, maar het geeft wel een verhoogt risico.

Een hefboom of multiplier wil zeggen dat wanneer jij 500,- euro op een cryptomunt inzet en een multiplier van 5 gebruikt, je in feite 2500,- euro op de munt inzet. Mocht het aandeel dan stijgen met 1%, dan heb jij op je 500,- euro een 5% stijging. Snap je het nog? Lees je er eerst goed op in, voordat je aan dit spektakel begint.

Een hefboom is de manier hoe een goede vriend van me 1000 euro verdiende binnen één dag, op een inzet van 1000 euro. Dat was niet omdat de munt met 100% in waarde steeg, die steeg ‘slechts’ 5%. Mijn vriend had op dat moment echter een multiplier van 20x aanstaan. Met deze hefboom zijn grote winsten in short traden binnen handbereik.

Hier handel je in cryptovaluta

Er zijn verschillende plekken om cryptovaluta te verhandelen. Wees bewust van je keuze. Sommige platforms pakken grove commissies op je winsten of je inleg. De makkelijkste manier om te beginnen met crypto kopen is Coinbase.

Crypto kopen

Starten met Coinbase is net zo simpel als het lijkt. Je maakt een account aan en kunt met de app op jouw mobiele telefoon direct starten met het traden van crypto. Je vind er 40+ verschillende cryptomunten.

Koop crypto via Coinbase

Andere apps die je kunt gebruiken voor het verhandelen van crypto:

  • Binance – Grote crypto exchange. Het platform heeft ook een app die je kunt gebruiken om te handelen met je telefoon. Het assortiment aan cryptovaluta is daarbij erg groot.
  • Bitvavo – Een platform waar je gemakkelijk kunt handelen met euro’s en geld met Ideal kunt storten, je hebt dus geen creditcard of Paypal nodig. Omdat er geen minimuminleg is kun je hier ook als beginner goed terecht.

Wanneer je een beeld hebt in welke cryptocurrencies je wilt handelen is het makkelijker om een goede crypto exchange/platform te vinden. Niet ieder platform maakt het namelijk mogelijk om in iedere munt te handelen.

Wil je alles weten over het verhandelen van cryptovaluta? Twee trouwe collega’s van me maakten er een gratis online training over. Deze kun je hier volgen.

2. Staking cryptovaluta

Buiten het traden in cryptovaluta zijn er ook nog andere manieren om geld te verdienen met deze digitale munten. Één van die manieren is door munten uit te zetten (staking). Dit houdt in dat je munten voor een langere termijn in jouw wallet houdt. Hier staat een kleine vergoeding tegenover vanuit het cryptovaluta netwerk. Daarbij kan er ook nog sprake zijn van additioneel rendement. Goede cryptomunten om op dit onderdeel in de gaten te houden zijn:

1. Tezos
2. Neblio
3. Komode
4. PIVX
5. Decred
6. NAV Coin

Tezos is hierbij de meest populaire munt. Door deze munt slechts in je wallet te behouden kun je rekenen op een ROI van 6% per jaar! En buiten dat rendement moet je natuurlijk ook vooral kijken naar wat de waarde van de munt in die tijd doet. Maar dan kom je alweer meer terug bij het onderdeel over het ‘verhandelen van cryptovaluta’.

Wil jij alles weten over cryptovaluta? Derek en Patrick organiseren wekelijks gratis online trainingen die jou op weg helpen.

3. Geld verdienen als masternode met cryptomunten

Dan kun je ook nog geld verdienen met cryptovaluta door het inzetten van ‘masternodes‘. Een masternode is niets anders dan een crypto wallet waarin je een flink aantal munten bewaard. Zie het als een computer die 24/7 actief is om bepaalde taken rondom de cryptomunt uit te voeren.

Voor het uitvoeren van deze taken op de computer wordt je door de cryptovaluta vergoed. Het enige nadeel daarvan is wel dat je vrij veel cryptomunten nodig hebt om dit te starten. Het algemene minimum waaraan je moet denken is 1.000 munten, al kan dit bij sommige cryptovaluta ook om 25.000 stuks gaan.

Twee munten die populair zijn om als ‘masternode’ geld mee te verdienen zijn:

1. DASH
2. PIVX

Conclusie geld verdienen met cryptovaluta

Geld verdienen met cryptovaluta is niet voor iedereen weggelegd en vereist vaak best wat technische kennis. Wie niet weet wat die aan het doen is eindigt al snel als de grote verliezer in de markt. Aan de andere kant zou je kunnen stellen dat voor wie weet waar hij of zij mee bezig is, de cryptomarkt zeer lucratief is.

Wil je zelf beginnen met het verhandelen van cryptomunten en op deze manier online geld verdienen?

Dan raad ik je graag nogmaals de gratis online training aan die je daarin verder helpt. Klik hier om je in te schrijven.