Verdiensten 50%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 10%

Je hebt er vast wel eens over gelezen online, jonge mensen die miljonair zijn geworden met het verhandelen van cryptovaluta zoals Bitcoin. Het is dan ook geen schijn dat in deze markt kansen liggen in ons huidige tijdperk. Misschien wel juist omdat het allemaal nog zo in opkomst is. Behalve de vele winnaars kent de markt net als de aandelenmarkt natuurlijk ook verliezers. Maar voor wie zich goed inleest en verdiept in de (soms wat pittige) materie zijn cryptovaluta een geld machine.

Voor je ze gaat verhandelen, wat zijn cryptovaluta?

Je hebt vast wel eens van Bitcoins gehoord, een digitale muntsoort gecodeerd met de blockchain technologie. Dat is een manier om gespreid digitaal gegevens op te slaan zonder daar één centraal punt voor te gebruiken. Hierdoor is het moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld een reguliere bank (die wel één centraal punt heeft). Waar DOS aanvallen steeds vaker zorgen dat banken even platliggen, hebben de cryptomunten hier dus minder snel last van. Tot zover even de uitleg over deze valuta. Voor het verhandelen zijn andere dingen wellicht interessanter. Namelijk welke munten er allemaal zijn.

De verschillende soorten cryptovaluta om in te handelen

Wanneer we alleen maar zouden handelen in de Bitcoin is de lol er snel vanaf. Gelukkig zijn er vele andere cryptovaluta. Om je een idee te geven, er zijn meer dan 1000 geregistreerde cryptovaluta, maar ze zijn lang niet allemaal relevant. Sommigen zijn namelijk bijna niets waard. De 8 grootste cryptomunten, en daarmee de meest verhandelde zijn: Bitcoin, Ethereum, Ripple, Litecoin, Ethereum Classic, NEM, Dash en IOTA. Daarmee heb je om te beginnen wel even genoeg om je over te bekommeren lijkt me zo.

Hoe werden mensen miljonair met het verhandelen van cryptovaluta?

Goed om jezelf af te vragen voordat je in de handel van cryptovaluta stapt is hoe mensen hier in het verleden zo rijk mee zijn geworden. Dit was namelijk hoogstwaarschijnlijk met de enorme piek die Bitcoin maakte in december 2017. Plots was de munt 20.000,- euro waard, waar deze een jaar eerder nog voor een paar honderd euro werd verkocht. Wie vroeg had ingekocht, voor de hype, kon zijn winst dus uittellen.

Inmiddels is de koers echter wat stabieler. Maar of Bitcoin uitgegroeid is, daar zijn de meningen over verdeeld.

Over het algemeen word in ieder geval wel aangenomen dat de achterliggende technologie nog maar net in de kinderschoenen staat en dat daar nog grote stappen gemaakt moeten worden. Genoeg toekomst zou je zeggen om cryptovaluta te handelen ;).

Hoe werkt het verhandelen van cryptovaluta?

Voor de crypto valuta markt is short traden vaak de manier. De koers schommelt soms erg veel heen en weer en daar kun jij van profiteren, door laag in te kopen en hoog te verkopen. Het gebeurt niet weinig dat de koers op één dag zomaar 10% omhoog of omlaag schiet. Wees bij je handel alert voor nieuws rondom de munt waar jij in handelt en voor de crypto valuta in het algemeen. Zo zal een blokkade van een overheid van de munt, een negatieve invloed hebben op de koers, dan moet je er dus alweer uit zijn.

Hoe je groeit met het verhandelen van cryptovaluta

Oke, ik moet je behoeden voor risico’s, maar wanneer je voor het grote geld (en daarmee ook het grote risico) gaat zijn er ook pittigere manieren om te handelen in cryptovaluta. Zo bied handelsplatform Plus500* een hefboomeffect aan op cryptomunten. Het is bij hen alleen mogelijk te handelen in CFD’s oftewel, met een hefboom. Met een hefboomeffect kun je sneller, meer winst (of verlies) pakken dan gewoonlijk. Dat is handig wanneer je met weinig geld wilt handelen, maar het geeft wel een verhoogt risico. Een hefboom of multiplier wil zeggen, dat wanneer jij 500,- euro op een cryptomunt inzet en een multiplier van 5 gebruikt, je in feite 2500,- euro op de munt inzet. Mocht het aandeel dan stijgen met 1% heb jij op je 500,- euro een 5% stijging. Snap je het nog? Lees je er eerst goed op in, voordat je aan dit spektakel begint.

Waar handel jij in CFD cryptovaluta?

Als je met name gewoon wilt traden in cryptovaluta hoef je ze niet zozeer te bezitten. Je kunt dus gewoon een app als Plus500 gebruiken om je crypto dromen te verwezenlijken. Andere apps zoals Bux hebben vaak slechts een beperkt aantal cryptovaluta en die heb ik daarom links laten liggen. Succes in ieder geval!

*Plus500UK Ltd authorised & regulated by the FCA (#509909)

  • 80,6% van de kleine beleggers verliest geld bij handelen in CFD’s bij Plus500. Je moet dus zeker overwegen of je het risico kunt nemen dit geld te verliezen.
  • CFD’s zijn het enige product dat Plus500 aanbiedt. Er is geen mogelijkheid tot handelen in binaire opties.