Verdiensten 50%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 10%

Geld verdienen met crypto? Je hebt er vast wel eens over gelezen online, jonge mensen die miljonair zijn geworden met het verhandelen van cryptovaluta zoals Bitcoin. En hoewel Bitcoin de populairste is, is het zeker niet de enige cryptomunt waarmee geld wordt verdient. Crypto’s zijn hip, ze zijn relatief nieuw en bieden dus kansen. Juist omdat het allemaal nog wat in opkomst is en het ons huidige financiële stelsel voorgoed aan het veranderen is, kun jij hier geld mee verdienen.

Buiten die crypto miljonairs, zijn er ook hier veel verliezers. Vaak zijn dat de mensen die erin zijn gestapt omdat het zo gehyped was, maar die eigenlijk geen idee hadden waar ze in investeerden. Daarom een evenwichtig artikel dat jou verteld hoe je wél geld verdient met crypto!

Wat is crypto?

Je hebt vast wel eens van Bitcoins gehoord, een digitale muntsoort gecodeerd met de blockchain technologie. Dat is een manier om gespreid digitaal gegevens op te slaan zonder daar één centraal punt voor te gebruiken. Hierdoor is het moeilijker te hacken dan bijvoorbeeld een reguliere bank (die wel één centraal punt of server heeft). Waar DOS aanvallen steeds vaker zorgen dat banken even platliggen, hebben de cryptomunten hier dus minder snel last van.

Het is dan ook geen wonder dat de blockchain technologie met name na de crisis van 2008 is opgekomen. Bij die crisis raakten veel mensen hun geld kwijt, mede doordat men afhankelijk was van centrale financiële punten zoals banken.

Tot zover even de uitleg over cryptocurrencies. Om geld te verdienen met crypto zijn andere dingen wellicht interessanter. Namelijk welke cyptomunten er allemaal zijn.

De verschillende soorten cryptovaluta om in te handelen

Wanneer we alleen maar zouden handelen in de Bitcoin is de lol er snel vanaf. Het mag dan de bekendste munt zijn maar niet zozeer de makkelijkste om in te handelen. Het zal je niet ontgaan zijn dat Bitcoin ooit rond de 20.000 dollar per munt werd gewaardeerd maar deze daarna in een dal belandde. Dat dal is de munt inmiddels weer uit in 2019. Wat het zo moeilijk maakt om te handelen in Bitcoin is dat de munt erg afhankelijk is geworden van hypes bij normale mensen, en die zijn niet altijd even goed te peilen. Die kopen munten namelijk niet vanwege de ontwikkeling erin, maar omdat ze het van iemand anders hebben gehoord. Een flink straaltje massa psychologie dus.

Maar, gelukkig zijn er vele andere cryptovaluta. Sterker nog, er zijn al meer dan 3000 geregistreerde cryptovaluta. Uiteraard zijn ze lang niet allemaal even relevant (sommigen zijn letterlijk niets waard) maar als je geld wilt verdienen met crypto kun je zeker eens naar de 10 grootste cryptomunten kijken. Deze 10 grootste munten zijn goed voor 95% van de marktwaarde. Deze worden veel verhandelt en zijn daarmee interessant.

 • Bitcoin
 • Ethereum
 • Bitcoin Cash
 • Ripple
 • Dash
 • Litecoin
 • Bitcoin Gold
 • IOTA
 • Cardano
 • Monero

Genoeg kansen dus om geld te verdienen met crypto. In het volgende stukje gaan we kijken naar hoe andere mensen miljonair zijn geworden met de handel in cryptovaluta.

Veel geld verdienen met cryptovaluta

Goed om jezelf af te vragen voordat je in de handel van cryptovaluta stapt is hoe mensen hier in het verleden zo rijk mee zijn geworden. Dit was namelijk hoogstwaarschijnlijk met de enorme piek die Bitcoin maakte in december 2017. Plots was de munt 20.000,- euro waard, waar deze een jaar eerder nog voor een paar honderd euro werd verkocht. Wie vroeg had ingekocht, voor de hype, kon zijn winst dus uittellen. Inmiddels is de koers wat stabieler.

Over het algemeen wordt aangenomen dat de achterliggende technologie nog maar net in de kinderschoenen staat en dat daar nog grote stappen gemaakt gaan worden. Genoeg toekomst dus!

Hoe werkt het verhandelen van cryptovaluta?

Voor de cryptovaluta markt is short traden vaak de manier. Veel vaker dan dat dat gebeurt in de ‘normale’ aandelenmarkt. De koers schommelt soms erg veel heen en weer en daar kun jij van profiteren, door laag in te kopen en hoog te verkopen. Het gebeurt niet weinig dat de koers op één dag zomaar 10% omhoog of omlaag schiet. Je kunt dus gerust een paar uurtjes achter je laptop gaan zitten om te kopen en te verkopen. Je kunt dan ook relatief snel geld verdienen met crypto. Of verliezen als je het verkeerd doet natuurlijk, zorg daarom dat je weet waar je mee bezig bent. Wees bij je handel alert voor nieuws rondom de munt waar jij in handelt en voor de cryptovaluta in het algemeen.

Zo zal een blokkade van een munt door de overheid een negatieve invloed hebben op de koers, dan moet je er dus alweer uit zijn. Maar anderzijds kan er ook positief nieuws zijn, bijvoorbeeld een groot bedrijf dat betalingen in een specifieke cryptomunt toe gaat staan. Dat creëert geheid een groei van waarde in de munt.

Hoe je groeit met het verhandelen van cryptovaluta

Oke, ik moet je behoeden voor risico’s, maar wanneer je voor het grote geld (en daarmee ook het grote risico) gaat zijn er ook pittigere manieren om te handelen in cryptovaluta. Zo bieden veel handelsplatforms een hefboomeffect aan op cryptomunten. Het is bij hen mogelijk te handelen in CFD’s oftewel, te traden met een hefboomeffect. Met een hefboomeffect kun je sneller, meer winst pakken dan gewoonlijk. Dat is handig wanneer je met weinig geld wilt handelen, maar het geeft wel een verhoogt risico.

Een hefboom of multiplier wil zeggen, dat wanneer jij 500,- euro op een cryptomunt inzet en een multiplier van 5 gebruikt, je in feite 2500,- euro op de munt inzet. Mocht het aandeel dan stijgen met 1% heb jij op je 500,- euro een 5% stijging. Snap je het nog? Lees je er eerst goed op in, voordat je aan dit spektakel begint.

Hoe dan ook is een hefboom wel de manier hoe een goede vriend van me 1000 euro verdiende binnen één dag, op een inzet van 1000 euro. Dat was namelijk niet omdat de munt met 100% in waarde steeg, die steeg ‘slechts’ 5%. Mijn vriend had op dat moment echter een multiplier van 20x aanstaan. Met deze hefboom zijn grote winsten in short traden dus binnen handbereik.

Waar handel jij in cryptovaluta?

Er zijn verschillende plekken om cryptovaluta te verhandelen. Maar wees bewust van je keuze. Sommige platforms pakken grove commissies op je winsten of je inleg. De populairste zijn in ieder geval:

 • Binance – De allergrootste crypto exchange die er is. Het platform heeft tevens een app die je kunt gebruiken om te handelen met je telefoon. Het assortiment aan cryptovaluta is daarbij erg groot.
 • Bitvavo – Een platform waar je gemakkelijk kunt handelen met euro’s en geld met Ideal kunt storten, je hebt dus geen creditcard of Paypal nodig. Omdat er geen minimuminleg is kun je hier als beginner goed terecht.
 • Coinbase – Een goed platform wanneer je primair de grote munten wilt verhandelen. Het heeft een zeer simpele en gebruiksvriendelijke interface.

Wanneer je een beeld hebt in welke cryptocurrencies je wilt handelen is het makkelijker om een goede crypto exchange/platform te vinden. Niet ieder platform maakt het namelijk mogelijk om in iedere munt te handelen.

Geld verdienen met crypto’s

Ook jij kunt dus geld verdienen met de handel in deze digitale munt. Wees alert op de markt en zorg dat je de gedachte van de handel begrijpt. Een goede crypto handelaar is tevens iemand die statistiek begrijpt en weet waar de kansen liggen. Wil je dat goed doen? Volg dan een cursus die je in het technische gebied op weg helpt. Zo voorkom je dat je veel geld verliest met crypto en creëer je kansen om er flinke winsten uit te halen. Dit is de wereld van vandaag en morgen!