Op zoek naar alle manieren om online geld te verdienen? Dan zit je hier goed! Zelf reis ik al 4 jaar de wereld over als digital nomad. Ik doe mijn werk op mijn laptop en kan dat doen vanaf waar dan ook ter wereld.

Online geld verdienen vind ik geweldig. Het geeft je de mogelijkheid om vanuit huis te werken, geen 9-to-5 te leven en zelf je vakanties te bepalen. Het enige wat je nodig hebt om online geld te verdienen is een laptop, Wifi en stopcontact. Heb je dat? Dan kunnen we aan de slag.

Online geld verdienen mogelijkheden

In dit artikel bespreek ik alle manieren om online geld te verdienen die ik ken. Veel heb ik zelf toegepast en zeker is dat het allemaal betrouwbare methodes zijn richting een online inkomen.

Bedoelt voor mensen die serieus aan de slag willen.

Als er iets is dat ik geloof, is het dat online geld verdienen voor werkelijk iedereen mogelijk is. Alleen gaat het op het internet te vaak over manieren die je geen cent opleveren.

Denk dan ook niet aan het invullen van enquêtes of links naar online gokken

Hier gaan we aan de slag met een lijst betrouwbare manieren om er online een succes van te maken. Deze manieren zijn vernieuwd in 2022 en crisisproof.

Coronacrisis en online geld verdienen

Let’s face it. Veel meer mensen zoeken nu naar manieren om online geld te verdienen. De coronacrisis zorgt namelijk voor veel onzekerheid op de traditionele werkmarkt.

Dat betekent veel competitie, maar tegelijk ook veel mogelijkheden. Je bent ZEKER niet te laat. ;)

Manieren om online geld te verdienen

Hieronder ga ik in op de betrouwbare manieren om online geld te verdienen. Door de tekst heen zijn dat er zo’n 31. Geen onzin, maar manieren die ik zelf ook gebruik om een online inkomen te vergaren en die terugkomen in mijn GRATIS 84 pagina´s tellende e-book.

1. Online geld verdienen met crypto

Geld verdienen met crypto

Let’s face it, het is 2022 en crypto zijn hot. De Bitcoin (een cryptomunt) komt enorm vaak in het nieuws, maar is slechts het topje van de ijsberg. Er zijn meer dan 5000 geregistreerde cryptomunten en jij kunt daar geld mee verdienen.

En om alvast een misvatting uit de weg te gaan; geld verdienen met crypto is geen gokken en bovenal ook helemaal niet zo ingewikkeld.

Om geld te verdienen met crypto koop je munten in voor een lagere prijs dan waarvoor je ze later weer verkoopt. Dat zou je swingtraden kunnen noemen. Het prijsverschil tussen koop en verkoop is dan jouw winst :).

Bovenstaande kan je letterlijk op dagelijkse basis doen en doordat crypto flink heen en weer beweegt in prijs kun je al met een klein bedrag beginnen!

Waar je bij het traden van crypto wellicht denkt aan nulletjes en eentjes is dat tegenwoordig al lang niet meer zo ingewikkeld.

Ook jij kunt een account aanmaken op Bitvavo en vandaag nog beginnen handelen. Via deze link betaal je voor het traden van crypto zelfs geen handelskosten ;).

Let wel op… Want aan traden zitten altijd risico’s verbonden. Deze risico’s kun je minimaliseren met bepaalde technieken. Als je daar meer over wilt weten raad ik je aan om dit artikel over geld verdienen met crypto te lezen.

Ook zijn twee collega’s van mij volop actief in de cryptomarkt. Zij verhandelen daar al jaren cryptomunten en ontdekken zo nu en dan een nieuwe cryptoparel welke tot wel honderden keren over de kop kan gaan. Dit zijn hele kleine cryptomunten met grote groeipotentie, dat is dus vooral leuk voor de lange termijn!

Gezien hun enthousiasme over cryptomunten geven ze daar ook gratis trainingen over. Deze kun je hier volgen. In de training koop je al gelijk je eerste cryptomunt voor één euro. Een prima starter denk ik zo! Of ga aan de slag met de Crypto Masterclass, de nummer één training over crypto in Nederland.

2. Geld verdienen met een eigen website

Geld verdienen met website

Een website of blog is een goede manier om online geld te verdienen. Je kunt hiermee vele kanten op. Iedereen kan tegenwoordig een blog maken.

Zeker met een programma als WordPress is dat zo gedaan. Je registreert jouw domeinnaam en WordPress hosting eenvoudig bij Cloud86 en kunt binnen no-time aan de slag.

Wanneer je een eigen website maakt kun je dit doen over iets waar je gepassioneerd over bent. Bezoekers komen vervolgens op jouw website terecht via Google (zo ben jij hier ook gekomen toch?).

Dat zijn gratis websitebezoekers en daarmee kun jij geld verdienen.

Geld verdienen met een website kan door; advertenties, advertorials, affiliate marketing, een goed lopende website te verkopen, Google Adsense, bedrijfsvermeldingen of door jouw eigen product of dienst erop aan te bieden, zoals in een webshop.

Zoals je ziet zijn er mogelijkheden zat voor een inkomen met jouw eigen website! Zo verdien ik immers ook mijn geld ;).

Wil je weten hoe je zelf aan de slag gaat met een eigen blog? Ik heb een gratis training gemaakt waarin ik je stap voor stap meeneem ik het proces. Je leert daarin een blog opzetten en maakt hier vervolgens een verdienmodel van. Je volgt de gratis training hier.

Wat je vaak ziet bij websites is dat ze meerdere methodes tegelijk toepassen om online geld te verdienen. Zo zal je op mijn website eigen producten, affiliate marketing, advertenties en advertorials tegenkomen.

Voor wie begint is het advies echter simpel. Ga voor Google Adsense en affiliate marketing. Deze manieren zijn relatief laagdrempelig.

Over affiliate marketing hebben we het straks, maar eerst even iets over Google Adsense.

Google Adsense is een systeem van Google dat (relevante) advertenties weergeeft op websites. Tal van websites hebben zich bij het systeem aangemeld en maken ruimte vrij voor Google Adsense advertenties. Google bepaalt daarin welke advertenties het meest relevant zijn.

Je hoeft je slechts bij Google Adsense aan te melden en dit aan jouw website te koppelen. Vervolgens ontvang je geld per keer dat er op een van de advertenties wordt geklikt.

Belangrijk om hierbij te weten is dat je veel bezoekers nodig hebt op je website. Zomaar een website starten en wachten tot het geld binnenstroomt zal niet werken.

Alles weten over geld verdienen met bloggen? Volg mijn GRATIS training en zet binnen 20 minuten jouw eigen blog online!

3. Affiliate marketing om passief inkomen te genereren

Geld verdienen met affiliate marketing

Affiliate marketing is een interessante en relatief nieuwe manier om online geld te verdienen.

Zelf pas ik affiliate marketing veelvuldig toe. Deze vorm van marketing zorgt ervoor dat ik passieve inkomsten heb.

Het gebeurt regelmatig dat ik ’s ochtends mijn laptop open en een melding heb ontvangen met daarin nieuwe affiliate verdiensten (zo’n €3000,- per maand). Best ludiek, want ik lag op dat moment gewoon te slapen!

Affiliate marketing houdt in dat je (tracking) links plaatst naar producten en diensten van bedrijven. Wanneer iemand op jouw link klikt en het product of de dienst koopt krijg jij daar een commissie voor.

De afbeelding hieronder legt het compact uit.

Een commissie bij affiliate marketing kan oplopen tot 50% van de verkoopprijs. Het gaat dus al snel om tientallen tot honderden euro’s per product.

Die linkjes kun je plaatsen op jouw website, blog, Instagram pagina, Youtube kanaal, Facebook pagina of in een e-mail. Het maakt eigenlijk niet uit waar, zolang iemand er maar op kan klikken, kun jij er geld mee verdienen!

Wanneer je een website, blog of ander platform hebt om affiliate links op te plaatsen, dien je je aan te melden bij een van de duizenden affiliate programma´s.

Die programma’s zijn bedoelt voor het koppelen van publishers en affiliates.

De affiliate is in dit geval het bedrijf, en de publisher, dat ben jij.

In een affiliate programma vind je de producten die jij kunt promoten en hoeveel commissie je kunt ontvangen per verkoop. Ook zorgt het affiliate programma ervoor dat verkopen via jouw affiliate link worden geregistreerd aan de hand van cookies.

Dat gaat met een trackingcode die verborgen is in de affiliate link. Zo weet jij zeker dat je uitbetaald krijgt wanneer er iets is gepromoot.

Bekende affiliate programma’s in Nederland zijn Tradetracker, Paypro, Daisycon en het partnerprogramma van Bol.com.

Je meld je eenvoudig aan en kunt wanneer je een platform hebt, direct starten met online geld verdienen. > meer over affiliate marketing lees je hier

Essentieel bij affiliate marketing is dat je een grote following hebt of een website met veel bezoekers. Dat vergroot de kans op succes. Simpel gezegd kun je stellen dat hoe meer followers of bezoekers je hebt, hoe meer geld je verdient.

Affiliate marketing als affiliate (ipv publisher)

Hoewel affiliate commissies ontvangen leuk is, kun je er ook voor kiezen om affiliate marketing andersom in te zetten…

Stel bijvoorbeeld dat je zelf een online product hebt, dan kun je dit op een affiliate platform plaatsen. Andere mensen met drukbezochte websites kunnen dit product dan in ruil voor een commissie voor jou promoten. Weer een manier om online geld te verdienen ;).

Wil je affiliate marketing net als ik toepassen op een eigen blog? Volg dan deze gratis training en ga professioneel van start!

4. Jouw eigen NFT uitbrengen of NFT’s flippen

Geld verdienen met affiliate marketing

Online geld verdienen met NFT’s? Misschien heb je er nog nooit van gehoord. NFT staat voor Non-Fungible-Token en staat voor een revolutie in de digitale kunstwereld.

Net zoals bij ‘echte’ kunst, kunnen NFT’s worden verkocht voor geld of cryptocurrency. Het verschil is alleen dat deze transactie wordt bijgehouden op de blockchain. Daar wordt geregistreerd wie de NFT en dus het kunstwerk bezit.

En ja, ook daar kan je geld mee verdienen. Zo komen er steeds meer nieuwskoppen voorbij over NFT’s die voor miljoenen worden verkocht. Zo ging onderstaande digitale afbeelding voor 69 miljoen dollar over van eigenaar.

NFT geld verdienen Beeple

Geld verdienen met NFT’s kan kort gezegd op twee manieren. De eerste is door jouw eigen NFT’s uit te brengen, bijvoorbeeld als je een beetje goed bent met design. De tweede is om populaire NFT’s te kopen en voor meer te verkopen. Hoe dat allemaal werkt lees je in dit artikel: Geld verdienen met NFT’s – Volledig uitleg.

5. Online teksten vertalen of transcriberen

Geld verdienen met vertalen

Als je een talenknobbel hebt dan is online teksten vertalen wat voor jou.

Het vertalen van teksten kan veel opleveren en het is eenvoudig om aan opdrachten te komen. Daar zijn verschillende platforms voor.

Essentieel is dat je twee talen volledig beheerst en in staat bent kwalitatief te vertalen. Dat kan gaan om het vertalen van webteksten, artikelen of het vertalen van een boek.

De verdiensten uit online vertalen komen neer op zo’n 10 cent per woord. Dat wil zeggen dat je voor het vertalen van een boek, zo’n €5000,- kunt krijgen.

Natuurlijk krijg je niet alleen maar van dat soort mega opdrachten. Denk bij online vertalen dus ook aan het vertalen van websites. Voor bedrijven is een correcte vertaling (en dus niet Google translate) essentieel om professioneel over te komen op hun klanten.

Goed om te weten bij deze methode om online geld te verdienen is dat je verdiensten erg afhangen van het soort taal je vertaald. Chinees en Engels zijn daarbij de meest gevraagde en dus ook best betaalde opdrachten.

Behave online vertalen, kun je ook online transcriberen. Je krijgt dan een geluidsopname toegestuurd van bijvoorbeeld een interview. Deze moet dan in zijn geheel worden uitgetypt. Je krijgt ook hier vaak betaald per woord en kan gemakkelijk opdrachten vinden nadat je je hebt aangemeld bij een van de vele platforms die dit aanbieden.

6. Geld verdienen met online marketing

Geld verdienen met online marketing

Online marketing is een goede manier om online geld te verdienen. Het is voor het grootste deel uit te voeren vanachter een laptop.

Geld verdienen als online marketeer wil zeggen dat je bedrijven helpt advertentie campagnes op te zetten, sociale media beheert of dat je je bezig houdt met Search Engine Optimalisation (SEO, zoekmachineoptimalisatie).

Het komt erop neer dat jij bedrijven helpt om aan klanten te komen. De extra omzet die dat oplevert is voor veel bedrijven een goede reden om jou als online marketeer flink wat geld te geven.

Stel dat je een campagne uitvoert die een bedrijf 10.000 euro oplevert (dat is zeker geen unicum), dan kun je hier met gemak zo’n 2.000 euro voor rekenen voor jezelf.

Dat terwijl de werkzaamheden vaak niet meer dan een paar uur in beslag nemen. Je verdient dus naar wat je waard bent, niet naar hoeveel uur je werkt.

Het vakgebied online marketing is enorm breed. Om er veel geld mee te verdienen kun je je daarom het beste specialiseren in één onderdeel.

Wanneer je expert bent op één gebied, zijn bedrijven zeer geïnteresseerd in jouw vaardigheden en besteden ze dit graag aan jou uit. Tegelijk kun je dan een simpele taak uitvoeren (waarvan je weet wat die een bedrijf oplevert) en daarnaar je tarief berekenen.

Je kunt jezelf specialiseren in onder andere:

  • Content marketing
  • SEO (zoekmachineoptimalisatie)
  • Growth hacking
  • SEA (Google advertenties)
  • E-mail marketing
  • Influencer marketing
  • Conversie optimalisatie

En zo zijn er nog tal van richtingen! Eigenlijk is het vakgebied oneindig. Kies je specialisatie, verdiep je daarin en start met online geld verdienen.

7. Instagram, Youtube, Tiktok en Facebook als verdienmodel

Instagram geld verdienen

Wie denkt dat sociale media als Instagram, Youtube, Tiktok en Facebook alleen bedoelt zijn voor plezier heeft het mis. Geld verdienen met sociale media is goed mogelijk ook al weten velen niet hoe…

De basis om geld te verdienen is in ieder geval altijd hetzelfde. Je hebt een groot aantal actieve volgers nodig op een medium voor je er iets uit kan halen.

Denk hierbij aan een ondergrens van 50.000 volgers op Instagram, 10.000 abonnees op Youtube of 50.000 pagina likes op Facebook. Bij die aantallen wordt het interessant!

Als je zo’n volgers base hebt kun je starten met online geld verdienen. Dit doe je door bijvoorbeeld advertenties van bedrijven op jouw account toe te staan of een review voor een bedrijf te maken. Ook hier kun je wederom met affiliate marketing inkomsten uithalen.

Wil je hier het fijne van weten? Klik dan hieronder op het medium waar jij je op focust ->

– Geld verdienen met Instagram

– Geld verdienen met Youtube

– Geld verdienen met Facebook

Andere manieren om geld te verdienen met sociale media zijn paid memberships (Youtube), partnerships, een eigen product of dienst, donaties, Google Adsense en branding. De basis is altijd hetzelfde; dat je een bepaalde following hebt.

Geld verdienen met een eigen Social Media Marketing Agency

Ook zou je ervoor kunnen kiezen om jouw eigen Social Media Marketing Agency (SMMA) te starten. Je zet advertentie campagnes op voor bedrijven en krijgt betaald naar wat deze campagnes die bedrijven opleveren.

Vaak verdien je daarmee tussen de €1000,- en €2000,- per maand per klant. Als je daar alles over wilt weten zou je kunnen overwegen om deze training te volgen.

Meer weten over geld verdienen met social media? Het is een vakgebied op zich en per medium weer net even anders. In mijn GRATIS e-book bespreek ik hoe je geld verdient met zowel Facebook, Instagram als Youtube.

8. Publiceer en verkoop jouw eigen e-book

Geld verdienen met eigen e-book

Schrijf en publiceer jouw eigen e-book om online geld te verdienen.

Een e-book is anders dan een echt boek. Een echt boek is namelijk best wel moeilijk om te publiceren; daar komt veel bij kijken. Bij een e-book (ook wel online boek) is dit gelukkig een stuk makkelijker.

Daar zijn een aantal redenen voor:

  • Je hebt geen hoge opstartkosten
  • Een e-book is korter
  • Een e-book kun je publiceren zonder ISBN

Een e-book hoeft geen roman te zijn van 80.000 woorden. Sterker nog, de best verkochte e-books zijn vaak maar 10.000 woorden. Veelal zijn e-books naslagwerken waar andere mensen iets mee kunnen leren.

Denk er bijvoorbeeld aan om een e-book te schrijven over afvallen, positief denken of mediteren voor beginners. Met een e-book kunnen mensen relatief snel specifieke kennis vergaren.

Mijn eigen e-book over online geld verdienen heeft 20.000 woorden en is daarmee aan de lange kant, maar dat is dan ook geen niche (klein en gericht) onderwerp. Er is simpelweg teveel over te vertellen om het korter uit te geven.

Wanneer je een e-book schrijft kun je deze verkopen via een platform als Bol.com (dat doe je via Kobo Writinglife). Of je verkoopt jouw e-book via Google Boeken.

Er zijn tal van plekken om jouw e-book uit te geven. Het voordeel is vooral dat jij daar alleen jouw e-book in hoeft te plaatsen. De distributie wordt door het platform gedaan.

Tip! Zonder jouw e-book te promoten zal er wellicht nog niet zoveel gebeuren. Vraag wanneer deze is gepubliceerd dus zeker even aan je vrienden om er een review op te plaatsen, dan wordt het e-book beter zichtbaar bij een breder publiek.

9. Studenten online begeleiden met hun huiswerk

Geld verdienen met huiswerkbegeleiding

Heb je je school afgerond? Top! Dan zou je nu anderen daarmee kunnen helpen. Er zijn een hoop studenten in Nederland die op zoek zijn naar online huiswerkbegeleiding en daar kun jij geld mee verdienen.

Het is tegenwoordig echt een trend dat ouders sneller studiebegeleiding inschakelen. Dit gaat vaak buiten school om, omdat ouders net iets extra’s willen geven om hun zoon of dochter te laten slagen.

Om het een beetje goedkoop te houden wordt die huiswerkbegeleiding veel online gedaan. Dit is tenslotte goedkoper omdat er geen voorrijkosten zijn.

Om geld te verdienen met huiswerkbegeleiding kun je je het beste aanmelden op een van de vele platforms die daarvoor zijn. Denk aan huiswerkbegeleiding.nl. Op die manier kom je vanzelf aan studenten die jij kunt gaan helpen.

10. Online geld verdienen met coaching

Geld verdienen met online coaching

Online coaching is razend populair in 2021. Ik heb het hierbij niet over het coachen van een voetbalteam, maar over het coachen van iemands leven.

Jij helpt iemand op weg richting zijn of haar doelen en dromen en begeleid met de stappen. Je bent met name een luisterend oor en geeft waar mogelijk advies over de stappen die iemand kan nemen. Je bent daarmee de ondersteuner van iemands mindset.

Het mooie aan dit tijdperk is dat je coaching online kunt doen. Je hoeft niet voor iedere sessie bij iemand langs te gaan, maar kunt de coaching via apps als Skype uitvoeren vanaf waar dan ook ter wereld.

Zelf starten met online geld verdienen? Start met de juiste voet voor en lees de Online Geld Verdienen 2021 Editie. Het is GRATIS te downloaden en staat vol to-the-point informatie.

11. Jouw eigen videotraining verkopen

Jouw eigen online training verkopen

Ben je ergens heel erg goed in? Vast wel! Dan kun jij anderen helpen door jouw eigen videotraining te maken.

Je maakt een videotraining over een specifiek onderwerp en gaat hier diep op in. Vervolgens vind je studenten die jouw videotraining willen volgen en zo verdien jij online geld.

Het mooie aan een videotraining is dat dit een passief inkomen op kan leveren. Wanneer de videotraining eenmaal is gemaakt kun je het proces van de student volledig automatiseren. Je kunt dus steeds nieuwe studenten aantrekken zonder een nieuwe training te hoeven maken. Tel uit je winst.

Maak je geen zorgen over de filmkant rondom jouw videotraining. Het allerbelangrijkst is dat de inhoud goed zit, de techniek komt daarbij pas op de tweede plaats.

Het verkopen van jouw eigen videotraining doe je eenvoudig via een van de vele platforms die daarvoor zijn bedoelt. Of gewoon via jouw eigen website als je zover bent.

Zelf verkoop ik op deze website ook een eigen videotraining over hoe je van bloggen een business maakt. Een interessant project dat al honderden mensen heeft geholpen.

12. Verkopen op Bol.com

Verkopen op Bol.com

Wellicht ben je deze manier van online geld verdienen al een keer tegengekomen in advertenties op onder meer Instagram. Er zijn best veel goeroes die je hier graag een handje mee helpen; verkopen op Bol.com.

Hoe je er geld mee verdient zit als volgt.

1. Je koopt producten massaal in uit China via een platform als Alibaba.
2. Vervolgens leg je die producten fysiek in het Bol.com magazijn.
3. Je plaatst die producten in de hun webshop.
4. Bol.com regelt de verkoop en vangen daar een commissie voor.
5. Jij krijgt betaald per verkoop.

Bij het verkopen via Bol.com heb je zelf geen magazijn nodig. Alles is te regelen op afstand en dat maakt het ook zo relaxt. Wil je meer weten over verkopen op Bol.com? Ik schreef er dit artikel over.

Die goeroe trouwens is Winston Zwemmer. De oprichter van de Bol Masterclass. Als verkopen op Bol.com helemaal jouw ding is, dan raad ik je zijn gratis introductietraining van harte aan!

13. Doe klusjes op een platform als Fiverr of Upwork