Wil jij ook online geld verdienen? Dan zit je hier goed! Zelf reis ik al 3 jaar de wereld over als digital nomad. Ik doe mijn werk op mijn laptop en kan dat doen vanuit waar dan ook ter wereld.

Online geld verdienen vind ik geweldig, ik schreef er dan ook al een boek over ;). Ook wanneer je vanuit huis wilt werken of gewoonweg klaar bent met je huidige baan is online geld verdienen de oplossing. Je hebt immers alleen maar een laptop, stopcontact en Wifi nodig en kunt aan slag.

Online geld verdienen is mogelijk voor iedereen

In dit artikel bespreek ik alle manieren waarmee ik zelf online geld verdien en leg ik uit hoe jij dit ook kunt doen.

Online geld verdienen is namelijk mogelijk voor iedereen die dat wilt en er is altijd wel een manier die jou aanspreekt. Ik bespaar je in ieder geval de onnozele manieren zoals enquêtes invullen, op links klikken en online gokken. Het gaat al te vaak over manieren die je geen cent opleveren. Daarom gaan we in op de manieren om online geld te verdienen die wel werken.

Manieren om online geld te verdienen

Hieronder ga ik in op 10 betrouwbare manieren om online geld te verdienen. Geen onzin, maar manieren die ik zelf ook gebruik om een online inkomen te vergaren en die terugkomen in mijn boek.

1. Geld verdienen met je eigen website

Een website is een goede manier om online geld te verdienen. Je kunt hiermee vele kanten op. Iedereen kan tegenwoordig een website maken. Zeker met een programma als WordPress is dat zo gedaan.

En zelfs voor echte beginners zou je kunnen denken aan programma’s als Joomla of Wix om een website te maken. Wanneer je een eigen website maakt kun je dit doen over iets waar je gepassioneerd over bent. Bezoekers komen vervolgens op je website door Google (zo ben jij hier ook gekomen toch?). Dat is gratis verkeer en daarmee kun jij geld verdienen

Geld verdienen met een website kan door advertenties, advertorials, affiliate marketing, een goed lopende website te verkopen, Google Adsense, bedrijfsvermeldingen of door je eigen product of dienst erop aan te bieden, zoals in een webshop.

Best een lijstje als je het zo leest. Mogelijkheden zat dus om geld te verdienen met een eigen website.

Veel websites gebruiken dan ook niet één maar meerdere van deze manieren om online geld te verdienen. Maar voor wie ermee wilt beginnen zijn Google Adsense en affiliate marketing de meest laagdrempelige.

Affiliate marketing komt in het volgende kopje voorbij, maar over Google Adsense leg ik je graag wat uit.

Google Adsense is een systeem van Google dat (relevante) advertenties weergeeft op websites. Je hoeft je slechts bij Google Adsense aan te melden en dit aan jouw website te koppelen. Vervolgens ontvang je geld per keer dat er op een van de advertenties wordt geklikt. Belangrijk om hierbij te weten is wel dat je veel bezoekers hebt op je website. Zomaar een website starten en wachten tot het geld binnenkomt zal niet werken.

Meer weten over online geld verdienen? Ga aan de slag met de Startersgids Online Geld Verdienen.

2. Affiliate marketing gebruiken om passief geld te verdienen

Ik besprak hem net al even bij geld verdienen met een website; affiliate marketing.

Affiliate marketing is een interessante manier om online geld te verdienen. Zelf pas ik affiliate marketing veelvuldig toe. Deze vorm van marketing zorgt ervoor dat ik passief inkomsten heb. Het gebeurt regelmatig dat ik ‘s ochtends mijn laptop open en een mailtje heb ontvangen dat ik geld heb verdient met deze methode. Best grappig, want ik lag op dat moment gewoon te slapen!

Affiliate marketing houd in dat je links plaatst naar producten of diensten van een bedrijf. Je promoot dus in feite het product van iemand anders.

Wanneer iemand dan jouw link klikt en het product of de dienst koopt krijg je daar een commissie voor. De afbeelding hieronder legt het compact uit.

Die commissie kan oplopen tot 50% en is dus al snel tientallen euro’s. Die linkjes kun je plaatsen op jouw website, Instagram pagina, Youtube kanaal, Facebook pagina of in een e-mail. Het maakt eigenlijk niet uit waar, zolang iemand er maar op kan klikken kun jij er geld mee verdienen!

Om zelf te beginnen met affiliate marketing dien je je aan te melden bij een affiliate programma. Die programma’s zijn bedoelt voor het linken van de verkoop met de persoon die het product heeft gepromoot. Dat gaat met een soort tracking code. Zo weet je zeker dat je uitbetaald krijgt voor het promoten.

Bekende affiliate programma’s in Nederland zijn Tradetracker, Paypro, Daisycon en het partnerprogramma van Bol.com. Je meld je eenvoudig aan en kunt al direct starten met online geld verdienen.

Essentieel bij affiliate marketing is natuurlijk wel dat je een grote following hebt of een website met veel bezoekers. Dat vergroot de kans op succes. Simpel gezegd kun je stellen dat hoe meer followers of bezoekers je hebt, hoe meer je geld verdient.

En hoewel affiliate commissies ontvangen leuk is, kun je er ook voor kiezen om affiliate marketing andersom in te zetten. Stel bijvoorbeeld dat je zelf een online product hebt, dan kun je dit op een affiliate platform plaatsen. Andere mensen met drukbezochte websites kunnen deze dan in ruil voor een commissie voor jou promoten. Weer een manier om online geld te verdienen ;).

3. Online teksten vertalen

Als je zelf een talenknobbel hebt dan is deze manier van online geld verdienen wellicht wat voor jou. Het vertalen van teksten kan best wat opleveren en het is eenvoudig om aan opdrachten te komen. Daar zijn namelijk verschillende platforms voor.

Essentieel is dan natuurlijk wel dat je twee talen volledig beheerst en in staat bent kwalitatief te vertalen. Dat kan gaan om het vertalen van web teksten, artikelen of zelfs het vertalen van een boek. De verdiensten uit online vertalen komen neer op zo’n 10 cent per woord. Wat wil zeggen dat als je een boek gaat vertalen je daar zo €5000,- euro mee kunt verdienen. Je zult natuurlijk niet alleen maar van dat soort mega opdrachten hebben. Denk bij online vertalen dus ook zeker aan het vertalen van websites. Voor bedrijven is een correcte vertaling (en dus niet Google translate) essentieel om professioneel over te komen op hun klanten.

4. Geld verdienen met online marketing

Online marketing is ook een goede manier om online geld te verdienen. Online marketing is voor het grootste deel uit te voeren vanachter een laptop en kun je daarom doen vanaf waar jij wilt. Geld verdienen als online marketeer wil zeggen dat je bedrijven helpt advertentie campagnes op te zetten, sociale media beheert of dat je je bezig houdt met Search Engine Optimalisation (Google optimalisatie).

Het komt erop neer dat jij bedrijven helpt om aan klanten te komen. De extra omzet die dat oplevert is voor veel bedrijven een goede reden om jou als online marketeer flink wat geld te geven.

Stel bijvoorbeeld dat je een campagne uitvoert die een bedrijf 10.000 euro oplevert (dat is zeker geen unicum), dan kun je hier met gemak zo’n 2.000 euro voor rekenen voor jezelf. En dat terwijl de werkzaamheden vaak niet meer dan een paar uur in beslag nemen. Je verdient dus naar wat je waard bent, niet naar hoeveel uur je werkt.

Het vakgebied van de online marketing is enorm breed, maar om er goed geld mee te verdienen is de beste manier om jezelf te specialiseren in één specifiek onderdeel. Wanneer je je daarin verdiept zijn bedrijven zeer geïnteresseerd in jouw vaardigheden en besteden ze dit graag aan jou uit. Jij bent dan de expert en dat wekt vertrouwen. Tevens kun je dan een simpele taak uitvoeren waarvan je weet wat die een bedrijf oplevert en daarnaar ook je tarief berekenen.

Je kunt jezelf specialiseren in onder andere content marketing, SEO, growth hacking, SEA, e-mail marketing, influencer marketing of conversie optimalisatie. En zo zijn er nog tal van richtingen! Eigenlijk is het vakgebied oneindig. Kies dus je specialisatie, verdiep je en start met online geld verdienen.

Meer weten over online geld verdienen met online marketing? Ook daar vind je alles over in de Startersgids Online Geld Verdienen.

5. Instagram, Youtube of Facebook als verdienmodel

Wie denkt dat sociale media als Instagram, Youtube of Facebook alleen bedoelt zijn voor plezier heeft het mis. Geld verdienen met sociale media is goed mogelijk ook al weten velen niet hoe…

De basis om geld te verdienen is in ieder geval altijd hetzelfde. Je hebt een groot aantal actieve volgers nodig op een medium voor je er iets uit kan halen. Denk hierbij aan een ondergrens van 50.000 volgers op Instagram, 10.000 abonnees op Youtube of 50.000 pagina likes op Facebook. Bij die aantallen wordt het interessant!

Als je zo’n volgers base hebt kun je starten met online geld verdienen. Dit doe je door bijvoorbeeld advertenties van bedrijven op jouw account toe te staan of een review voor een bedrijf te maken. Ook hier kun je wederom met affiliate marketing inkomsten uithalen.

Andere manieren om geld te verdienen met sociale media zijn paid memberships (Youtube), partnerships, een eigen product of dienst,  donaties, Google Adsense en branding. De basis is in ieder geval altijd hetzelfde, dat je een bepaalde following hebt.

Ook zou je er nog voor kunnen kiezen je eigen Social Media Marketing Agency te starten. Je zet dan advertentie campagnes op voor bedrijven en krijgt betaald naar wat deze campagnes de bedrijven opleveren. Dit is werkelijk een goud business model. Maar dat valt dan weer meer onder online marketing ;).

Meer weten over geld verdienen met social media? Het is een vakgebied op zich en per medium weer net even anders. In mijn boek bespreek ik hoe je geld verdient met zowel Facebook, Instagram als Twitter.

6. Verkoop je eigen e-book

Schrijf een e-book om online geld te verdienen. Een e-book is anders dan een echt boek, het is een boek mensen online kunnen lezen en dat maakt het anders. Zo hoeft een e-book geen roman te zijn van 50.000 woorden. Sterker nog, de best verkochte e-books zijn vaak maar 10.000 woorden.

Veelal zijn e-books naslagwerken waar andere mensen iets mee kunnen leren. Denk er bijvoorbeeld aan om een e-book te schrijven over afvallen, positief denken of mediteren voor beginners. Met een e-book kunnen mensen relatief snel specifieke kennis vergaren.

Mijn eigen e-book over online geld verdienen heeft 20.000 woorden en is daarmee aan de lange kant. maar dat is dan ook geen niche (klein en gericht) onderwerp, er is simpelweg teveel over te vertellen om het korter uit te geven.

Wanneer je een e-book schrijft kun je deze verkopen via platforms als Amazon of Bol.com. Deze platforms regelen voor jou een groot deel van de verkoop. Jij hoeft het alleen te schrijven en te plaatsen, zij regelen de distributie.

Anders zou je het e-book ook kunnen verkopen via je eigen website, maar dat vergt best wat kennis.

7. Online geld verdienen met de aandelenmarkt

Deze manier om online geld te verdienen is met name weggelegd voor de rekenwonders onder ons. Wanneer je niet in staat bent goed grafieken te lezen zal het verhandelen van aandelen of cryptovaluta meer gokken zijn dan wijsheid. Maar wanneer je weet wat je doet is dit een lucratieve manier om online geld te verdienen. Een van mijn vrienden dook er een keer in en had zijn 1000,- euro inleg binnen 1 dag verdubbelt.

Echter gebeurt het natuurlijk ook vaak dat mensen hiermee geld verliezen. Maar wanneer je een flinke spaarpot hebt en bereidt bent op de lange termijn te denken (en je geld te spreiden) is deze manier om online geld te verdienen zeer legitiem.

Twee vrienden van mij verdienen hun fulltime inkomen met het verhandelen van cryptovaluta. Ik weet dan ook zeker dat het kan. Als iemand de volgende hype kan voorspellen zijn zij het! Wil je weten hoe ze dat doen? Kijk dan hier.

8. Studenten online begeleiden met hun huiswerk

Heb je je school afgerond? Top! Dan zou je nu anderen daarmee kunnen helpen. Er zijn een hoop studenten in Nederland die op zoek zijn naar huiswerkbegeleiding en daar kun jij geld mee verdienen. Het is tegenwoordig echt een trend dat ouders sneller studiebegeleiding inschakelen. Dit gaat vaak buiten school om, omdat ouders net iets extra’s willen geven om hun zoon of dochter te laten slagen. Om het een beetje goedkoop te houden wordt die huiswerkbegeleiding veel online gedaan. Dit is tenslotte goedkoper omdat er geen voorrijkosten zijn.

Om geld te verdienen met huiswerkbegeleiding kun je je het beste aanmelden op een van de vele platforms die daarvoor zijn. Denk aan huiswerkbegeleiding.nl. Op die manier kom je vanzelf aan studenten die jij kunt gaan helpen.

9. Online geld verdienen met coaching

Coaching is opkomend en razend populair in 2019. Ik heb het hierbij niet over het coachen van een voetbalteam, maar over het coachen van iemands leven. Jij helpt iemand op weg richting zijn of haar doelen en dromen en begeleid met de stappen. Je bent met name een luisterend oor en geeft waar mogelijk advies over de stappen die iemand kan nemen. Je bent daarmee de ondersteuner van iemands mindset.

Het mooie aan dit tijdperk is dat je coaching online kunt doen. Je hoeft niet voor iedere sessie bij iemand langs te gaan maar kunt de coaching via apps als Skype uitvoeren van waar dan ook ter wereld.

Zelf starten met online geld verdienen? Start met de juiste voet voor en lees de Startersgids Online Geld Verdienen.

10. Jouw eigen videotraining verkopen

Ben je ergens heel erg goed in? Vast wel! Dan kun jij hier anderen mee helpen door jouw eigen videotraining te maken. Je maakt een videotraining over een specifiek onderwerp en gaat hier diep op in. Vervolgens vind je studenten die jouw videotraining willen volgen en zo verdien jij online geld. Het mooie aan een videotraining is dat dit een passief inkomen op kan leveren. Wanneer de videotraining eenmaal is gemaakt kun je het proces van de student namelijk volledig automatiseren.

Maak je geen zorgen over de filmkant rondom jouw videotraining. Het allerbelangrijkst is dat de inhoud goed is, de techniek komt daarbij pas op de tweede plaats.

Het verkopen van jouw eigen videotraining doe je eenvoudig via een van de vele platforms die daarvoor zijn bedoelt. Of gewoon weer via je eigen website als je zover bent.

Hoe je succesvol online geld verdient

Natuurlijk zou je direct een manier kunnen kiezen om online geld te verdienen en aan de slag kunnen gaan. Maar vaak is het beter eerst eens te kijken naar wat voor jou het beste zou werken. Dit is namelijk voor iedereen verschillend. Wat dat betreft is online ook niet eens zo anders als offline. Je gaat gewoon kijken naar waar je al goed in bent, maar in plaats van dit op straat te verkopen, verkoop je dit online.

Vind je het bijvoorbeeld leuk om te schrijven, ga dan bloggen. Vind je het leuk om te koken, maak dan een videotraining over ‘jouw gerechten’ of maak een kookboek. Hou je van wiskunde, wellicht ben je dan de waaghals die aan de haal gaat met crypto valuta. Als een echte online ondernemer.

Een boek wat jou helpt richting een online inkomen? Lees de Startersgids Online Geld Verdienen.

Jouw interesses bepalen de manier om online geld te verdienen

Eerlijk is eerlijk. Online geld verdienen vergt soms een lange adem. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd. Wil je bijvoorbeeld vandaag al je eerste euro’s online binnenslepen, dan zit je hier verkeerd. Die manieren zullen je namelijk morgen niet helpen.

Wanneer je snel geld wilt verdienen levert dit je nu misschien iets op, maar sta je morgen weer met lege handen. Duurzame manieren geven je vaak terugkerende inkomsten en zorgen ervoor dat je online inkomen maandelijks stijgt.

Wil je écht verdienen met het internet dan is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vind. Dan steek je er het liefste moeite in en kun je er ook echt iets van maken. En vergis je niet, ook online komt het op anderen over als je ergens enthousiast over bent en dat gaat je helpen. Kies dus iets wat je oprecht leuk vind.

Uit ervaring spreek ik als ik zeg dat daar namelijk ook het meeste geld in te verdienen valt. Puur en alleen al om de reden dat je dan niet al na drie dagen afhaakt. Je online verdienmodel moet jou namelijk energie geven en niet energie kosten. :)

Online geld verdienen zonder investering

Voor iedere manier om online geld te verdienen verschilt het of er een investering aan vast hangt. Maar één ding is zeker. Online is de investering altijd vele malen lager dan offline in dezelfde branche. Je hoeft tenslotte geen pand te huren of inventaris te kopen. Meestal is online de investering met name tijd.

In plaats van duizenden euro’s in te moeten leggen, investeer je om online geld te verdienen vooral je kostbare tijd.

Verder ligt het natuurlijk volledig aan de manier die je kiest. Maar zonder geld kom je heel ver. Ik heb zelf ook maar minimaal geld geïnvesteerd toen ik begon met mijn eigen online marketing bureau, blog en vlog. Maar als we kijken naar hoeveel uur ik daaraan kwijt ben geweest is dat soms best even schrikken.

En mocht je denken geld kwijt te gaan zijn, kijk dan altijd eerst in je netwerk, er is altijd wel iemand die een website kan bouwen, een training kan filmen, je e-book kan designen etc. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om eens te investeren in een e-book voor kennis die je nu nog mist.

Verder is het online ook vaak zo dat je pas geld uitgeeft als je geld verdient. Stel bijvoorbeeld dat je doet aan affiliate marketing (samengevat is dat het op basis van commissie producten verkopen), dan heb je pas kosten (en opbrengsten) als je een product voor de affiliate hebt verkocht.

Natuurlijk is er wel een flinke investering nodig als je online geld wilt verdienen met het verhandelen van aandelen of het verhandelen van crypto valuta. Die manieren zijn dan ook bij uitstek de manieren met het grootste risico.

Online geld verdienen expert tips

Dan nog wat tips die ik je mee zou willen geven. Om me heen zie ik het namelijk net zo vaak fout als goed gaan en dat is jammer. Online zijn er namelijk zoveel kansen, maar je moet wel weten hoe je ze kan pakken en je moet vooral eerlijk kunnen zijn over hoe groot die kansen zijn. Daarom wat tips.

Denk niet dat je online binnen no time miljonair bent

Natuurlijk heb ik dit een beetje overdreven geformuleerd, maar online geld verdienen is vaak het pad van de lange adem. Het is echt niet zo dat je vandaag een cursus maakt en deze morgen 100x verkoopt. Daar gaat moeite in zitten en al doende leert men. Helaas wordt er online wel vaak gedaan alsof het allemaal simpel is, maar vergis je daar zeker niet in.

Neem jezelf en je plannen serieus en kies voor een strategie op de lange termijn. Zeker wanneer je wilt werken aan een passief online inkomen is een lange termijn plan datgene dat ervoor zorgt dat je over één jaar nooit meer hoeft om te kijken naar je financiën.

Werk toe naar een passief online inkomen

Dit is het grootste voordeel van online je geld verdienen. Het feit dat je kunt werken richting een passief inkomen. Wat wil zeggen dat je geld verdient waar je op dat moment niets voor hoeft te doen. Het komt dus passief binnen op je bankrekening. Online is dit mogelijk, en dat is heel vet. Maar vergis je niet. Passief betekent niet dat je er nooit iets voor hebt hoeven doen, uiteraard heb je er wel eerst moeite in gestopt om er een succes van te maken.

Zorg dat je de basis weet van online marketing

Veelal komt online marketing om de hoek kijken. Je moet namelijk weten hoe je iets kunt verkopen via het internet. Hoe kom je bijvoorbeeld het beste over en hoe kun je anderen overtuigen? Zorg dat je de basis kent van online marketing om van jouw manier om online geld te verdienen een succes te maken. Veel mensen die ik zelf ontmoet op reis hebben ook een training of opleiding gevolgd voordat ze online succesvol werden.

Vraag anderen je te helpen

Vergeet nooit wat anderen voor je kunnen doen. Vrienden zijn er altijd voor je geweest dus wellicht nu ook. Misschien kun je wel iets samen opzetten of je kunt kijken hoe de vaardigheden van een ander aansluiten bij hetgeen jij wilt doen. Ook kun je wanneer je ervoor kiest een online product op de markt te zetten, vragen aan je kennissenkring of ze je willen helpen met het promoten daarvan. Zo kwam ik zelf ook aan mijn eerste online klanten.

Nu starten met online geld verdienen

Hopelijk lukt het jou om online geld te verdienen aan de hand van een van de bovenstaande manieren. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in ;).

Een beetje onder het mom, als ik het kan, dan kan jij het zeker! Online succes behalen is vooral mindset. Het gaat om doorzettingsvermogen en wilskracht. Maar als ik terug kijk en ik zie wat ik er allemaal voor heb teruggekregen heb ik geen moment spijt van de inzet die ik heb getoond. Succes!

Wil je weten hoe ik dat heb gedaan? Kijk dan hier eens.