fbpx

Geld verdienen met Youtube

Verdiensten 70%
Moeilijkheid 95%
Zekerheid 75%

Je eigen tv-show op RTL 4? Nee joh, ben je gek, gewoon een eigen Youtube kanaal. Dat is toch veel populairder tegenwoordig. Met meer dan 1,5 miljard gebruikers per maand kun je er toch wel zeker van zijn dat daar geld valt te verdienen. De vraag voor veel fanatieke vloggers (bloggen met video’s) en youtubers (tv makers op Youtube zou je kunnen zeggen) is natuurlijk hoe dan?! Maar eerst naar het begin.

Wat kun je doen op Youtube

Je kent het platform natuurlijk als een plek waar je videos kunt uploaden. Anderen kunnen je video dan vervolgens bekijken en dat kun je zien in je views. Als mensen je echt heel tof vinden abonneren ze zelfs op je kanaal. Dan krijgen ze een melding wanneer jij weer iets vets upload.

“Één viral (zichzelf explosief verspreidende) video kan je wat geld opleveren, maar het goud zit hem zonder twijfel in de abonnees. Deze mensen voelen zich op termijn verbonden met je en blijven terug komen.”

Geld verdienen met je views op Youtube

Allereerst nog even naar de ‘niet abonnee’ fase. Mijn zusje heeft ooit een keer een viral video gehad. Dit was gewoon een spontane video die ze had gemaakt zonder intenties, maar via Youtube en hulpje Facebook (en vervolgens wat kranten) ging de video viral. Binnen een dag haalde de video 350.000 views op Youtube. Mijn zusje verdiende daar 0,- euro aan. De inkomsten die je via Youtube kunt vergaren moet je namelijk wel zelf aanzetten. Je wordt dan een partner van Youtube en staat toe advertenties te tonen bij je video, hier krijg je dan geld voor. Gemiddeld kun je stellen dat deze advertenties je 1500,- euro per miljoen views opleveren. Voor mijn zusje had dat dus zo’n 500,- euro kunnen zijn. Toch kun je wel stellen dat deze manier van geld verdienen met Youtube ten einde komt.

“Op mijn laptop loopt al non-stop een ad-blocker mee die de advertenties van de video’s verbergt en dat is bij steeds meer mensen het geval.”

Het spreekt voor zich dat als niemand meer advertenties ziet, jij er ook niets voor gaat krijgen. Op naar een andere manier dus!

Op dit moment fietsen we van Nederland naar India. Bekijk hier hoe we dat doen :).

abonneer op Youtube

Geld verdienen met branding op Youtube

Wanneer je besluit om een Youtube kanaal aan te maken en daar video’s op te gaan posten ga ik ervan uit dat je een soort onderwerp gaat belichten. Zomaar iemand volgen doen mensen natuurlijk niet, dus je kanaal moet wel ergens over gaan en uniek overkomen. Wanneer je een kanaal hebt over een thema en je daar abonnees op krijgt, zijn je abonnees geld waard. De abonnees behoren namelijk tot een specifieke doelgroep.

“Een specifieke doelgroep die wel eens heel dicht in de buurt kan komen van een doelgroep dat een merk ook heeft.”

Stel bijvoorbeeld dat je een Youtube kanaal hebt waarin je mensen mee neemt in hoe jij je kind opvoed. Dan kan het voor een bedrijf dat kinderkleding verkoopt interessant zijn om hun merk via jouw video’s te promoten. Ervan uitgaande dat er mensen met kinderen in jouw doelgroep zitten dan natuurlijk ;). Bedrijven leggen hiervoor best wat geld neer omdat het een hele gerichte vorm van marketing is. Je kunt in de statistieken namelijk precies zien wie de video keken, iets wat bij televisie niet het geval is.

Geld verdienen met merchandise op Youtube

Gek genoeg is dit vaak de eerste vorm waar mensen aan denken bij het verdienen aan een Youtube kanaal. Bizar want merchandise ga je pas verkopen als je échte fans hebt. Wanneer je die echte fans hebt is het inderdaad een goede vorm van inkomsten, maar onderschat de moeite niet die het je kost qua productie, distributie etc. Niet het eerste waar je je mee bezigt hoeft te houden in ieder geval.

De Youtube drempel waar je eerst overheen moet

Leuk dat geld verdienen op Youtube, maar kan iedereen dat zomaar doen? Nee. Geld verdienen op Youtube begint echt pas vanaf 10.000 abonnees. Voordat je die grens bereikt is er geen bedrijf geïnteresseerd in je doelgroep en valt er dus niets meer te verdienen dan een paar euro’s aan advertenties. Je zult dus eerst een kanaal uit moeten bouwen en dat is een flinke missie.

“Met een lange adem kom je er wel, maar je ziet extreem veel kanalen oppoppen die na een jaar weer zijn verdwenen.”

Allemaal mensen die dachten het wel even te gaan doen, maar het niet volhielden door de teleurstelling dat het langzamer groeit dan zij hadden verwacht. Wanneer je kanaal groter wordt, wordt alles makkelijker. Je komt hoger in de zoekresultaten en wordt getoond als suggestie bij andere video’s. Maar aan het begin zul je er veel moeite in moeten stoppen om abonnees te krijgen. Zorg dus dat je kanaal uniek is en probeer een netwerk op te bouwen met andere youtubers om wat van hun abonnees mee te snoepen. Kijk ook eens of de traditionele media je video’s willen verspreiden aan de hand van een persbericht.

2018-11-12T22:44:15+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl