fbpx

Geld verdienen met online vertalen

Verdiensten 70%
Moeilijkheid 75%
Zekerheid 60%

Wel eens nagedacht om je talenknobbel in te zetten? Dan kun je namelijk online gaan vertalen en daar nog flink wat geld mee verdienen. Ik kwam er zelf achter toen mijn eigen klanten een meertalige website wilden. Ze wilden de website niet alleen in het Engels, maar ook in het Frans en Duits. Het feit dat ik daar niet goed in was, maakte dat ik het internet op dook op zoek naar vertalers, en geloof me die verdienen best goed.

Hoeveel verdien je als online vertaler

De meeste ‘vertalers’ vragen hun geld per woord. Dit varieert van 8 tot 12 cent per woord. Voor een artikel van 1000 woorden wordt dus gemiddeld 100 euro neergelegd. Weet je nou een grote opdracht binnen te halen, zoals het vertalen van een serie artikelen, zitten hier dus goede verdiensten aan. De voorwaarde is natuurlijk wel dat je in staat bent op een hoog en vakkundig niveau te vertalen. Buiten het kunnen spreken van een vreemde taal, moet je de taal dus ook grammaticaal beheersen.

Wanneer je op een normale snelheid werkt, kom je tussen de 40 á 50 euro per uur uit.

Hoe krijg je opdrachten als online vertaler

Geld verdienen met vertalen via het internet begint natuurlijk bij het vinden van klanten. Klanten die maar al te graag een tekst vertaald willen hebben. Denk hierbij aan promotieteksten, webteksten, artikelen, ondernemingsplan of e-mail. Natuurlijk zou het tofste zijn dat mensen zomaar bij jou aankloppen. Zo kun je je verdiensten helemaal zelf houden. Maar wanneer je daar nog niet de marketing skills voor hebt, kun je het altijd proberen via een platform.

Van NEDERLAND naar INDIA op de fiets

Ik (Mick) en Bob fietsen op dit moment richting India. Een flinke tocht die we beschouwen als iets dat ‘groter is dan onszelf’. We nemen je graag mee op deze avontuurlijke reis.

Via Youtube en Instagram houden we iedere stap bij. Volg ons en word onderdeel van onze Journey Of Connection.

volg op Youtube
volg op Instagram

Platform Gengo voor online vertalen

Een van die platforms is Gengo. Hierbij krijg je betaald per vertaling die je maakt. Wel moet je eerst goedgekeurd worden. Je moet tenslotte laten zien dat je de skill beheerst om de gekozen talen te vertalen.

Interessant is dat bepaalde talen op dit platform veel meer opleveren dan anderen. Zo zijn Chinees, Japans, Engels en Frans het best betaald.

Platform Upwork voor online vertalen

In principe is Upwork een veel breder platform voor freelancers waar je veel meer kunt vinden dan alleen vertaalopdrachten. Maar je kunt ze er wel vinden. Direct zichtbaar met wat het je oplevert.

Het nadeel van vertalen via het internet

Met de opkomst van kunstmatige intelligentie is de toekomst van online vertalen wat onzeker. Het op een juiste manier vertalen van teksten wordt voor computers namelijk mogelijk in de toekomst. Wanneer dat is, geen idee, maar dat het er komt is zeker. Voor de lange termijn is dit dan ook wellicht niet dé manier om op het internet geld te verdienen, maar voor nu, tel uit je winst!

2018-11-12T22:05:43+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl