Verdiensten 80%
Moeilijkheid 75%
Zekerheid 50%

Lekker foto’s posten en achterover leunen met een cocktail in je hand, dat is geld verdienen met Instagram. Althans, dat is wellicht het beeld wat je hebt bij verdienende Instagrammers. En natuurlijk, dat kan, maar er is een onderdeel waar natuurlijk het meest onzichtbare werk in gaat zitten.

Voordat er geld verdient kan worden met Instagram moet je eerst namelijk een schare fans weten op te bouwen voor jouw account. Hieronder zie je wat de grote Instagrammers verdienen, dat bewijst in ieder geval dat er kansen liggen in deze foto app. :)

Best verdiende Instagrammers

Hoe verdien jij geld met instagram?

In principe is Instagram niet veel meer dan een online platform om foto’s en filmpjes te delen met je volgers. Je kunt de app op je mobiel zetten, foto’s maken, uploaden, bewerken en publiceren.

Hoppa! Op dat moment ben je gestart en is het tijd om volgers te verzamelen. Het principe is namelijk dat hoe meer volgers je hebt, hoe meer geld er met je Instagram account verdient kan worden.

De verschillende manieren om geld te verdienen met Instagram

Met veel volgers verdien je dus meer geld, maar hoe verdien je nu precies met Instagram? Een van de bekendste manieren waar je wellicht van hebt gehoord is de productpromotie via je kanaal als social influencer.

Echter zijn er ook manieren waar wat simpeler mee te starten valt, zoals affiliate marketing. Maar daarover straks meer, laten we eerst die volgers maar eens halen, onder de 10.000 actieve volgers zal er qua geld namelijk nog niet zoveel binnenkomen.

Online geld verdienen kan op meer manieren dan met alleen Instagram. Ik bespreek in mijn GRATIS online training bijvoorbeeld 6+1 manieren om geld te verdienen met bloggen.

Je Instagram account inrichten

Om je account interessant te maken zal je er een soort thema aan moeten binden. Maak je bijvoorbeeld natuurfoto’s, fotografeer je cultuur of doe je iets anders specifieks? Kijk dan hoe je jouw account een duidelijke look kunt geven door bijvoorbeeld eenzelfde soort filter toe te passen op al je foto’s.

Zo weten mensen namelijk, wanneer ze jouw account tegenkomen, wat ze van je kunnen verwachten en zo is de kans dat zij volger worden groter.

Kies een afgebakende doelgroep

Op Instagram zul je er goed aan doen om een niche te kiezen. Dat is een heel gerichte doelgroep. Op die manier kom je namelijk makkelijker bij de doelgroep terecht en valt je account voor de doelgroep meer op.

Je kunt je voorstellen dat op het moment dat jij gewoon foto’s van je reizen publiceert je ‘one out of a million‘ bent. Je account iets specifieker maken zal je helpen. Kies dus als thema niet ‘reizen’ maar bijvoorbeeld ‘reizen met een fiets door Europa’.

“Het afbakenen van je doelgroep helpt je uiteindelijk om goed betalende adverteerders te vinden voor je account. Met een specifieke doelgroep is je account namelijk meer waard voor de adverteerder. Zo kun je met minder volgers meer geld verdienen. Engagement genereren, daar gaat het om!”

Volgers krijgen op Instagram

Als je dacht dat je van Instagram morgen al rijk wordt, heb je het mis. Hier gaat helaas wat tijd overheen. Maar niet getreurd. Want wanneer dit je uiteindelijk lukt kun je er ook terugkerende inkomsten uithalen en misschien zelfs een passief inkomen. Maar eerst dus die allereerste volgers, voor wanneer je echt op ‘0’ begint.

Contact al je familie en vrienden en spread the word! Je moet tenslotte ergens beginnen. Ook kun je op Instagram gemakkelijk al je Facebook vrienden uitnodigen. Zo begin je goed.

Meer volgers krijgen op Instagram

De eerste stap is al gezet en je hebt nu waarschijnlijk een paar honderd volgers, maar hoe nu verder? Je account krijgt pas echt waarde als je de 10.000 volgers passeert. Daarvoor valt er geen geld mee te verdienen. Nu wordt het dus inzetten om meer volgers te krijgen. Daar zijn heel erg veel manieren voor.

“Belangrijk bij het verkrijgen van meer volgers is dat dit kwalitatieve volgers zijn. Ga dus geen volgers kopen, want die zijn uiteindelijk niets waard en daar valt niets mee te verdienen (behalve dan een slechte reputatie voor jouw account).”

Manieren waarmee je wel kwalitatieve volgers mee gaat krijgen zijn de volgende:

  • Gebruik hashtags bij je foto’s in relevante categorieën (max. 8 per foto)

  • Wil je meer hashtags gebruiken, plaats ze dan in een reactie op je foto

  • Volg soortgelijke accounts als die van jou zelf

  • Wees interactief en reageer op andere relevante Instagram accounts

  • Vraag Instagrammers met andere volgers dan jou iets over je te delen

  • Speel in op trending topics waar mogelijk (trending hashtags)

  • Regram relevante foto’s van grotere Instagrammers en tag hen daarbij

Natuurlijk draait niet alles om volgers. Vooral belangrijk is dat je zelf verstand hebt van online geld verdienen. Ik schreef daar een GRATIS boek over en je zult zien dat veel van die technieken bruikbaar zijn voor wanneer je geld wilt verdienen met Instagram. Een online business is vaak namelijk een combinatie van meer zaken dan alleen Instagram zelf.

Manieren om geld te verdienen met Instagram

Nu je de volgers hebt op Instagram, is het tijd om te kijken hoe je hier geld mee kunt verdienen. Ik ga hierbij in op 3 verschillende manieren die ik ook bespreek in mijn GRATIS boek. Namelijk geld verdienen met een eigen product/dienst, affiliate marketing of als social influencer. Let’s go!

  1. Eigen product of dienst promoten via Instagram

Instagram wordt vaak gebruikt door bedrijven om hun eigen producten of diensten te promoten. Misschien heb jij zelf ook wel iets of kun je anders iets maken. Denk aan een e-book, videocursus of webshop.

Met het Instagram account kun je engagement creëren om dit vervolgens te gebruiken om jouw product of dienst te promoten in je foto’s en video’s.

Zelf verkocht ik een e-book over online geld verdienen. Deze is nu gratis ;). Als jij zelf ook kennis bezit die anderen verder helpt, is dit een goede optie. Zolang je maar nuttige dingen verkoopt die daadwerkelijk waarde toevoegen.

  1. Affiliate marketing

Heb je geen eigen product of dienst? Dan ligt het voor de hand om te kijken wat je van iemand anders zou kunnen verkopen. Je promoot dan de producten van een andere partij en krijgt een percentage van de opbrengst wanneer iemand dit koopt. Zelf promoot ik op deze website ook producten van andere partijen via affiliate marketing zoals het boek ‘Lees dit als je beroemd wilt worden op Instagram‘.

Wanneer jij nu op die link klikt en het boek koopt, herkent bol.com dat ik je het product heb aangeraden en krijg ik daar 8% commissie over. Zelf kun je op deze manier dus relevante artikelen promoten via de beschrijvingen van foto’s of in de bio van je Instagram account. Je hoeft je slechts aan te melden bij een affiliate programma van een bedrijf (zoals die van Tradetracker)

(EXPERT TIP) Het lijkt er vaak op dat succesvol geld verdienen met affiliate marketing voor maar weinig mensen is weggelegd. Vaak komt dit doordat Instagrammers gewoonweg geen marketing specialisten zijn en daardoor niet slagen in de affiliate kant ervan.

Zelf verdien ik nu rond de 3000,- euro per maand (passief) aan affiliate marketing maar dat was lang niet altijd zo. Aan het begin liep alles namelijk best wel stroef. Veel moeten vallen en opstaan daarvoor ;). Affiliate marketing komt overigens ook voorbij in mijn GRATIS online training over manieren om geld te verdienen met bloggen. Deze vind je hier.

  1. Word een social influencer op Instagram

Als je in een specifieke markt een mooie groep volgers hebt weten te bereiken kun je er ook voor kiezen bedrijven te benaderen die in die markt zitten.

Stel dat de doelgroep van jouw Instagram account millennials is, dan is dit interessant voor een bedrijf dat hen ook als doelgroep heeft. Dit bedrijf betaald jou dan voor het plaatsen van een post waarin je het product op een natuurlijke manier promoot. Alweer, niet te pusherig maar je kunt op een fatsoenlijke manier het product van een bedrijf voorbij laten komen. Om passende producten te vinden die jij kunt promoten heb je ook bemiddelingsbureau’s. Zij kunnen voor jou de match vinden tussen het bedrijf en jouw Instagram account.

Afhankelijk van het soort product dat je promoot en het aantal volgers dat je hebt kun je hier goed geld voor vragen. Een indicatie van wat je per ‘branded post‘ kunt vragen vind je hieronder.

Hoeveel verdien je met Instagram

Geld verdienen met IGTV van Instagram

In 2019 is er nog een andere mogelijkheid om geld te verdienen met Instagram. De functie en ook op zichzelf staande app IGTV. Het is daarmee mogelijk om lange video’s te posten op Instagram.

In feite verruimt dit de mogelijkheden om geld te verdienen met het platform. Ook in de video’s kun je namelijk product sponsoring doen. Sterker nog, er is in lange video’s meer ruimte om actief een merk te promoten. Deze functie kan je inkomen via Instagram dus flink opkrikken. Verder gelden hiervoor dezelfde manieren als voor reguliere Instagram post of stories.

Een tip van mij persoonlijk. Kijk uit dat je niet op teveel paarden tegelijk wedt. Social media is groot geworden, heel groot. Maar om nou je Insta page, Youtube kanaal, Youtube Stories, Insta Stories, Facebook Verhalen, Youtube membership, IGTV en Facebook Page allemaal bij te houden is wat te veel werk.

Elk medium vereist zijn eigen soort content. Denk aan korte versus lange video’s, staand versus liggend en tekst versus beeld. Je kunt dus niet overal hetzelfde posten en zult er veel tijd aan kwijt zijn. Kies er daarom een paar specifiek waar je mee aan de slag wilt en zet daar vol op in. Keep it simply good!

Geld verdienen met Instagram is vooral doorzettingsvermogen

Wanneer je nog geen beroemdheid bent bij het starten van je eigen Instagram account zul je zien dat het moeilijk is om te groeien. Het heeft een lange adem nodig om met Instagram je geld te verdienen en veel mensen zullen daar afhaken.

Tevens zul je misschien verleid worden tot het kopen van volgers, likes of andere middelen die je account doen groeien. Doe dat niet. Geheid dat je een penalty krijgt en je je account verliest. Tevens geven neppe volgers geen waarde aan je account omdat adverteerders er niets aan hebben. Kortom, Instagram is een lange weg maar niet onmogelijk. Zorg dat je naar Instagram kunt kijken vanuit een online marketing blik en je maakt goede kans.

Weten hoe ik zelf 3000,- euro per maand (passief) verdien? Volg mijn GRATIS online training over de 6+1 manieren die ik gebruik om geld te verdienen met bloggen.

GRATIS training

De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog (GRATIS)

Voor iedereen die een winstgevende blog op wilt zetten, maar niet weet hoe te beginnen. In de training zet je jouw eigen blog online en ga je aan de slag met geld verdienen. > Bekijk training