Verdiensten 90%
Moeilijkheid 50%
Zekerheid 95%

Wat zou het voor jou betekenen als je geld kunt verdienen met een eigen blog? Bijvoorbeeld dat je iedere maand 3000,- euro verdient door te bloggen vanuit huis of tijdens een wereldreis. Een ideaal verdienmodel om op te zetten in coronatijd!

Zelf leef ik als digital nomad. Zo combineer ik online werken en reizen. Locatie onafhankelijk dus. Het zal je niet verbazen dat ‘juist’ digital nomads hun geld verdienen met bloggen. Zij reizen tenslotte veel en kunnen daarover schrijven. Reis bloggen is dan ook een van populairste niches/onderwerpen voor een blog.

Met bloggen valt een fulltime inkomen te verdienen vanuit huis of tijdens een wereldreis. Dat hebben al veel Nederlandse bloggers bewezen. Wel is dat inkomen veelal afhankelijk van de technieken die worden gebruikt om geld te verdienen. Daarom deel ik in dit artikel een aantal manieren om geld te verdienen met jouw eigen blog. Of je nu al een blog hebt of er een blog gaat starten, deze manieren zetten je op de juiste route.

De meeste manieren om geld te verdienen met bloggen werken op de lange termijn, maar er zijn ook manieren om deze week al te starten. We doorlopen ze allemaal, maar eerst…

Wat is een blog?

Misschien ietwat overdreven om deze vraag te beantwoorden, maar het woord blog stamt af van weB LOG. Dus geen papieren dagboek, maar het online plaatsen van verhalen. Het idee is dat op een blog om de zoveel tijd nieuwe posts verschijnen. Het is dus niet statisch, maar veelal iets dat wordt bijgehouden. Anders is het gewoon een website ;).

Bloggen is dus iets dat je consequent doet. Maar de term ‘blog’ wordt ook vaak gebruikt voor ‘artikelen’. Het verschil tussen beiden is dat een blog vaak tijdsgebonden is en over een tijdje wellicht irrelevant is. Een artikel daarentegen is dat niet en valt onder de categorie evergreen content. Dat laatste houdt in dat een artikel ook na jaren nog interessant is.

Ben je zelf nog bezig met het opzetten van je eigen blog? Ik zelf gebruik daarvoor WordPress net als 35% van alle websites op het internet. Om daarmee aan de slag te gaan zul je een domeinnaam moeten hebben (zoals: demodernenomaden.nl) en een hosting waar je WordPress gemakkelijk mee installeert.

Zelf gebruik ik daarvoor Siteground omdat die snel en uitermate geschikt is voor WordPress blogs. Wil je weten hoe je zelf jouw blog opzet? In mijn GRATIS online training zet jij jouw blog binnen 20 minuten online.

Populaire onderwerpen voor een blog

Als je jezelf wilt onderscheiden dan is het beste topic voor je blog ‘jezelf’. Echter zal dat niet altijd het onderwerp zijn waar je makkelijk geld mee verdient. Het is immers niet zeker of er veel mensen geïnteresseerd zijn in wat jij zoal doet in het dagelijks leven (no hard feelings). Gelukkig zijn er tal van onderwerpen om over te bloggen.

De meest populaire onderwerpen om geld te verdienen met bloggen zijn reizen, beauty en fashion, make-up, gezondheid, klimaat en lifestyle. > Bekijk hier 101+ blog niches ideeën

Als je succesvol geld wilt verdienen met bloggen doe je er goed aan om iets te kiezen wat je leuk vindt en waar je affiniteit mee hebt. Dat merken de lezers namelijk ook :).

De blog waar je nu bent is een combinatie van mijn passie en iets over mezelf. Je vindt er artikelen over mijn leven als digital nomad en over online ondernemen.

Wist je dat ik ook een GRATIS online training heb over geld verdienen met bloggen? Deze vind je hier.

Hier komen de lezers voor jouw blog vandaan

Ik denk even aan de vele reizigers die ik ontmoet die verslag doen van hun reizen op hun eigen blog. Zij schrijven dan over dingen als ‘De 10 leukste restaurantjes voor Nederlanders in Bangkok’ of ‘Culturele geheimen in Rome’. Met dit soort blogs krijgen zij dan GRATIS lezers via Google.

Met name bloggers die al een tijdje bezig zijn, trekken veel ‘organische’ lezers richting hun blog. Wanneer je langer bezig bent en goede dingen schrijft weet Google dat jouw blogs interessant zijn en worden ze hoger geplaatst in de zoekmachine (= meer lezers).

Je hebt dan in ieder geval lezers en dit worden er met iedere blog die je plaatst meer. Iedere blog verbreedt namelijk het aantal zoektermen waarop Google je weergeeft. Zo word ik met mijn eigen artikelen nu ook goed gevonden op de zoekterm ‘geld verdienen met bloggen’. En tevens op duizenden andere zoekwoorden via waar lezers op mijn blog terechtkomen.

Geld verdienen met bloggen wordt pas een succes als je genoeg lezers hebt. Denk hierbij aan een ondergrens van minimaal 10.000 lezers per maand.

Het is niet reëel om in de eerste maand 10.000 lezers op je blog te verwachten (tenzij je op de een of andere manier bekendheid hebt). Dit is iets wat door de tijd heen moet groeien.

Veel mensen beginnen met bloggen maar stoppen er na een maand weer mee. Zonde. Want voor wie doorzet liggen er kansen. Mijn eigen artikelen op deze website worden zo’n 50.000 keer per maand gelezen. Voor het zover was, was ik wel 95 blogs verder.

Wil je sneller groeien, dan doe je er goed aan om meer te schrijven en je te verdiepen in hoe je blogs hoger komen in Google door gebruik te maken van SEO (zoekmachineoptimalisatie).

Zo kom je aan meer en meer bloglezers

Wanneer je gaat bloggen en met lezers je geld wilt verdienen is het essentieel om te bedenken hoe die lezers op jouw blog terecht komen.

Ga je je blogs delen op sociale media of kies je ervoor om te wachten tot mensen je vinden via Google? Hoe dan ook, je blogs moeten dus interessant zijn om te lezen. Bedenk je dan ook eens waar mensen eigenlijk naar op zoek zijn en schrijf daar een blog over.

Zo gaat deze blog zelf over ‘geld verdienen met een blog’, via Google komen mensen zoals jij dan op deze blog terecht. Het is dus geschreven om antwoord te geven op jouw vraag en dat levert deze blog organisch lezers op.

Als je met name via Google bezoekers wilt krijgen op je blog doe je er goed aan om specifieke blogs te schrijven. Dus in plaats van ‘wereldreis’, ‘reizen in het Zuiden van Spanje’.

De reden hiervoor is dat je natuurlijk niet de enige bent die blogt en het is op algemene zoektermen moeilijker om bovenaan te komen in de zoekresultaten. Zelf zet ik ook in op juist de kleinere zoektermen. Het is namelijk niet alleen maar massa=kassa, maar juist een specifieke doelgroep die je geld oplevert.

Mijn advies is om eerst vol passie te starten met je eigen blog voordat je bezig gaat zijn met de financiële kant. Aan het begin valt er gewoonweg niets mee te verdienen (op één uitzondering na, die bespreek ik zo). Je daar op dat moment op focussen heeft dus niet zoveel zin. Focus je liever op kwalitatieve content.

Tegelijk is het natuurlijk wel goed om je te verdiepen in SEO zodat je blogs bovenaan komen in Google en om je alvast te verdiepen in manieren om geld te verdienen met jouw blog. Doe dat bijvoorbeeld met de GRATIS training hieronder.

Starten met geld verdienen met bloggen? Volg hier mijn GRATIS training: De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog.

Manieren om geld te verdienen met bloggen

Als je bezoekers hebt op je blog, kun je daar geld mee verdienen. Alle manieren leg ik je hieronder uit. Kijk welke manier past bij jouw onderwerp om er het meeste succes in te behalen.

1. Geld verdienen met bloggen via Google Adsense

Google Adsense is een interessante manier om geld te verdienen op je blog. Je hoeft er namelijk bijzonder weinig voor te doen. De stap om ermee te beginnen is dus erg klein.

Je kunt zelf een account aanmaken op Google Adsense en staat dan met een stukje code toe dat Google (relevante) advertenties weergeeft op jouw website. Je krijgt dan betaald per persoon die via jouw blog klikt op de advertentie.

Wat je hiermee verdient hangt af van het onderwerp van jouw blog. Gaat jouw blog bijvoorbeeld over het kopen van een huis, dan weergeeft Google een advertentie van een huizenwebsite. Een klik op die advertentie kan heel veel geld waard zijn omdat er gewoonweg veel geld in die markt zit. Maar aan de andere kant, wanneer Google een advertentie voor een pizza interessant vindt voor jouw blog, zal je niet zoveel verdienen per klik. Een pizza is immers lang niet zo duur als een huis. Het kan dus zeker geen kwaad om hierbij stil te staan wanneer je een onderwerp/niche voor je blog kiest.

Als gemiddelde opbrengst kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je per 1000 bezoekers op je blog, zo rond de 3 euro verdient. Misschien lijkt dat nu niet veel, maar als jij een tijdloze blog schrijft, zijn dit inkomsten die je, zolang je blog online staat, blijft houden. Je bouwt met een blog dus aan een passief inkomen. :)

2. Geld verdienen met affiliate marketing op je blog

Affiliate marketing, misschien heb je er wel eens van gehoord, en anders is er voor alles een eerste keer. Dit is dé manier om geld te verdienen met bloggen.

Affiliate marketing houdt in dat jij een lezer van je blog, tipt over een product of dienst. Wanneer die lezer het product of de dienst vervolgens koopt, krijg jij daar een commissie (geld) voor. Je promoot dus iemand anders zijn product en verdient daar geld mee.

De verschillen tussen affiliate marketing en Google Adsense

Anders dan bij Google Adsense kies je nu zelf welk product je gaat verkopen en krijg je geld per verkocht product in plaats van per klik.

Je sluit je aan bij een affiliate programma van bijvoorbeeld een grote webshop en kiest dan relevante producten of diensten uit die je wilt gaan promoten. Vervolgens krijg je een unieke link die jij op je blog plaatst waarmee wordt getraceerd of een verkoop bij jou als blogger vandaan komt.

De commissies voor affiliate marketing kunnen hoog oplopen en dit heeft bij mij dan ook de voorkeur ten opzichte van Google Adsense. Afhankelijk van de partij varieert de commissie tussen de 6% tot 50% van de totale productprijs. Veelal zit de grootste commissie op digitale producten.

Hoge commissies

Met sommige producten zijn hoge commissies te verdienen. Wanneer je in jouw blog een online cursus ‘Weg Met Faalangst’ aanraad ter waarde van 40,- euro en je een commissie krijgt van 50% (wat reëel is bij online cursussen), dan heb je zo 20,- euro verdient per verkoop. Voor diezelfde 20,- euro zal je bij veel andere affiliate programma’s veel meer producten moeten verkopen. Het kan dus geen kwaad je affiliates goed uit te kiezen.

Verdiep je eerst in affiliate marketing wanneer je er succes mee wilt behalen

Hoe dan ook, er zijn tal van valkuilen waar mensen instappen wanneer ze aan de slag gaan met affiliate marketing. Het is dan ook niet voor niets dat de ene persoon hier een volledig passief inkomen uithaalt, terwijl de ander blijft steken op enkele tientjes per maand. Wil je geld verdienen met affiliate marketing dan is het zaak je hierin te verdiepen.

Zelf verdien ik op dit moment 3000,- euro per maand via alleen affiliate marketing. De reden waarom ik er zo een fan van ben is omdat ik ook wanneer ik even niet aan het werk ben, dit geld binnen blijft komen. Bloggen is dus ook het opbouwen van een passief inkomen.

In mijn gratis training ‘‘De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog‘ ga ik ook in op het hoe en wat rondom affiliate marketing. Op wanneer het wel werkt en wanneer niet en dus hoe jij hier geld mee kunt verdienen. Het volgen waard lijkt me ;).

3. Geld verdienen door te bloggen voor bedrijven

We zijn nog niet klaar. Je kunt er ook voor kiezen een schakel weg te halen en direct te gaan bloggen voor het bedrijf dat je als affiliate/partner in gedachte had. Dit is echt een trend!

Met een blog op de website kan een bedrijf namelijk beter zichtbaar worden in Google en meer bezoekers krijgen. Ook krijgen ze meer binding met die bezoekers en ogen ze meer als experts wanneer er op de website blogs te vinden zijn over relevante onderwerpen.

Bloggen is daarmee business geworden en daar kun je zelf ook mee aan de slag gaan. Zelf schreef ik wel eens blogs voor bedrijven. Prijzen daarvoor variëren zo tussen de 200,- en 500,- euro.

Zelf blogde ik onder andere voor Allround DJ Service. Sinds ik was begonnen met bloggen daar, is het aantal websitebezoekers gestegen van 1.000 naar 15.000 per maand. Je kunt begrijpen dat daar ook weer nieuwe klanten uitkomen en het voor hen dus een zeer goede investering is geweest.

Je kunt dus gerust een leuke partij zoeken en die vragen of ze geïnteresseerd zijn in jouw schrijfwerk.

Er is ook een andere manier om te bloggen voor bedrijven. Namelijk door een plaatsing op jouw blog te verkopen aan een bedrijf. Wanneer je veel bezoekers hebt, zijn dit soort ‘advertorials’ een sterke manier om online geld te verdienen. Zo is er een platform waar bloggers en bedrijven elkaar vinden genaamd Whitepress.

Je meldt je daar eenvoudig aan en kunt vrijwel direct door bedrijven worden gecontacteerd voor een plaatsing. Voorwaarde is natuurlijk wel dat je al lezers hebt. Wil je daar meer over weten? Lees dan mijn artikel over hoe je geld verdient met advertorials en Whitepress.

Wil je meer over mijn verhaal weten? Meld je dan GRATIS aan voor de online training over geld verdienen met bloggen.

Geld verdienen met bloggen in 2020

Door de jaren heen is er veel veranderd in de manieren om geld te verdienen met bloggen. Zo is affiliate marketing nog best wel nieuw. Eerst was het namelijk nog niet mogelijk om te traceren wie een product aanraadde en werd je dus betaald omdat je iets vermelde. Nu word je betaald per verkoop!

Verder moet je tegenwoordig rekening houden met de privacywet (GDPR). Met deze wetgeving is het verplicht te vermelden dat je affiliate links plaatst in je blog en is het ook verplicht te vertellen wat je doet met de data van de gebruiker. Niet het leukste onderdeel, maar vanaf 2019 verplicht en dus iets om je aan te houden als geld verdienende blogger. :)

Bloggen in 2020 is net wat anders dan daarvoor door de opkomst van het woord ‘influencer‘. Als blogger word je nu ook vaak als influencer gezien en waar meer en meer bedrijven geld uitgeven aan influencer marketing, liggen hier voor jou kansen.

Bloggen is big business voor wie weet wat die doet

Zoals je merkt; bloggen is big business. De conclusie is dan ook dat je er zeker geld mee kan verdienen. Ga je voor een eigen blog, dan is dit wel iets waar je op een langere termijn aan moet werken. Kies je ervoor om te bloggen voor bedrijven, dan betalen ze je gelijk.

Mijn voorkeur voor geld verdienen met bloggen gaat uit naar affiliate marketing omdat je daar het snelste en het meeste mee verdient.

Ik wens je alle succes met het geld verdienen met bloggen. Hou vol en haak niet af. Dan ben jij uiteindelijk de persoon die het hardste lacht. Want als je eenmaal een flinke partij lezers hebt op je blog dan komt het geld iedere maand opnieuw binnen. Is het voor jouw wat om 3000,- euro per maand te verdienen met jouw eigen blog?

Meer info? Volg mijn GRATIS training: De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog.

GRATIS training

De 5 Simpele Stappen Naar Jouw Eigen Winstgevende Blog (GRATIS)

Voor iedereen die een winstgevende blog op wilt zetten, maar niet weet hoe te beginnen. In de training zet je jouw eigen blog online en ga je aan de slag met geld verdienen. > Bekijk training