fbpx

Geld verdienen met bloggen

Verdiensten 75%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 85%

Geld verdienen met bloggen? Dat kan. Zelf leef ik als digitale nomade. Dat wil zeggen ik werk locatie onafhankelijk en reis de wereld over. Het zal je niet verbazen dat ‘juist’ digitale nomaden hun geld verdien met bloggen. Zij reizen tenslotte veel en kunnen daar dus over schrijven. Reis bloggen blijft tenslotte een van de populairste topics voor een blog. Veel van deze digitale nomaden verdienen met gemak €2500,- per maand als blogger. Soms doen zij dit met een eigen blog, maar soms ook door te bloggen voor ander bedrijven die daar maar al te graag voor betalen. Alle manieren leg ik je in dit artikel uit, zodat jij zelf ook geld kunt gaan verdienen met bloggen. Maar eerst…

Wat is een blog?

Misschien ietwat overdreven om deze vraag te beantwoorden, maar het woord blog stamt af van weB LOG. Het idee is dat op een blog om de zoveel tijd nieuwe artikelen verschijnen. Het is dus niet statisch maar is iets wat wordt bijgehouden. Anders is het gewoon een website ;). Bloggen is dus iets wat je consequent doet.

Wat zijn populaire onderwerpen voor een blog?

Wil je uniek zijn dan is het beste topic voor je blog ‘jezelf’. Echter zal dat niet altijd het onderwerp zijn waar je het meeste geld mee verdient. Om geld te verdienen met een eigen blog, zul je onderwerpen uit moeten kiezen waar in ieder geval een doelgroep voor is.

De meest populaire onderwerpen om geld te verdienen zijn reizen, beauty en fashion, make-up, gezondheid en geld verdienen.

Toch wil ik graag even gezegd hebben, dat je als je echt succesvol wil worden met bloggen, het vooral belangrijk is dat je iets kiest wat je leuk vind, maar daar kom ik nog op terug.

Voor je geld verdient, eerst bezoekers op je blog krijgen

Ik denk even aan de vele reizigers die ik ontmoet die verslag doen van hun reizen op hun eigen blog. Zij schrijven dan over dingen als ‘De 10 leukste restaurantjes voor Nederlanders in Bangkok’ of ‘Culturele onontdekte dingen in Rome’. Met dit soort blogs krijgen zij dan bezoekers via Google. Met name voor bloggers die al een tijd bezig zijn zal dit aantal bezoekers hoog zijn. Wanneer je langer bezig bent en goede dingen schrijft, weet Google namelijk dat jouw blogs interessant zijn en worden ze hoger geplaatst in de zoekmachine (= meer bezoekers). Je hebt dan in ieder geval lezers en dit worden met iedere blog die je plaatst net iets meer lezers.

Gooi wel alvast de verwachtingen weg die je nu wellicht hebt. Het is niet reëel om in de eerste maand 100.000 bezoekers op je blog te hebben. Dit is iets wat door de tijd heen moet groeien. Bloggen is dan ook typisch zo iets van de aanhouder wint.

Op dit moment fietsen we van Nederland naar India. Bekijk hier hoe we dat doen :).

abonneer op Youtube

Meer bezoekers op je blog krijgen

Wanneer je gaat bloggen en met bezoekers je geld wil verdienen is het dus essentieel, te bedenken hoe die bezoeker op jouw blog terecht komt. Ga je je blogs delen op sociale media of kies je ervoor om te wachten tot mensen je vinden via Google. Hoe dan ook, je blogs moeten dus interessant zijn om te lezen. Bedenk je dan ook eens waar mensen eigenlijk naar op zoek zijn, en schrijf daar dan een stukje over.

Zo gaat deze blog zelf over ‘geld verdienen met een blog’, via Google komen mensen zoals jij dan op deze blog terecht. Het is dus geschreven om antwoord te geven op jouw vraag en dat levert deze blog lezers op.

Als je met name via Google bezoekers wilt krijgen op je blog doe je er goed aan om specifieke blogs te schrijven. Dus in plaats van ‘Online geld verdienen’, ‘Online geld verdienen met bloggen als student’. De reden hiervoor is dat je natuurlijk niet de enige bent die blogt en het op algemene zoektermen moeilijker is om bovenaan te komen. Zelf zet ik ook in op juist de kleinere zoektermen. Het is namelijk niet alleen maar de massa is kassa, maar vaak juist het specifieke dat je geld oplevert.

Om je een reëel beeld te geven vanaf wanneer er dan geld te verdienen valt met bloggen. Zou ik zelf de volgende strategie hanteren. Maak eerst een blog, zorg voor veel bezoekers en ga dan pas kijken hoe je er geld aan verdient. Die manieren worden namelijk pas echt interessant wanneer je boven de 10.000 bezoekers per maand uit komt.

Je wilt gaan bloggen maar weet niet precies hoe je een blog vanaf scratch moet opzetten? Raak dan niet gefrustreerd van het webdesign maar besteed het uit. Aan mij bijvoorbeeld :). Ik help je graag met het opbouwen of professionaliseren van je blog zodat jij kan doen waar je je het liefst mee bezig houd; het bloggen zelf. Daarbij kan ik met mijn ervaring je blog zo inrichten dat deze het meeste geld oplevert.

Webdesign voor jouw blog

Tijd om geld te gaan verdienen met je eigen blog

Nu je bezoekers hebt op je blog is het tijd om geld te verdienen met bloggen. Alle manieren om geld te verdienen met je eigen blog leg ik hieronder uit. Kijk welke manier past bij jouw onderwerp om er het meeste succes in te behalen.

1. Geld verdienen met bloggen via Google Adsense

Google Adsense is een interessante manier om geld te verdienen op je blog. Je hoeft er namelijk bijzonder weinig voor te doen. De stap om ermee te beginnen is dus erg klein. Echter is het niet de manier waar je snel rijk van wordt maar toch.

Je kunt zelf een account aanmaken op Google Adsense en staat dan met een stukje code toe dat Google (relevante) advertenties weergeeft op jouw website. Je krijgt dan betaald per persoon die via jouw blog klikt op de advertentie.

Wat je hiermee verdient hangt af van het onderwerp van jouw blog. Gaat jouw blog bijvoorbeeld over het kopen van een huis, dan weergeeft Google een advertentie van een huizenwebsite. Een klik op die advertentie kan heel veel geld waard zijn omdat er gewoonweg veel geld in die markt zit. Daarin tegen als Google een advertentie voor een pizza interessant vind voor jouw blog, zal je niet zoveel verdienen per klik. Een pizza is natuurlijk lang niet zo duur als een huis.

Het kan dus zeker geen kwaad hierbij stil te staan wanneer je een onderwerp voor je blog kiest en wanneer je artikelen schrijft. Als gemiddelde kun je er in ieder geval vanuit gaan dat je per 1000 bezoekers op je blog, zo rond de 3 euro verdient. Misschien lijkt dat nu niet veel, maar als jij een tijdloze blog schrijft, zijn dit inkomsten die je, zolang je blog online staat, blijft houden. Je bouwt met een blog dus aan een passief inkomen. 🙂

2. Geld verdienen met affiliate marketing op je blog

Affiliate marketing, misschien heb je er wel eens van gehoord, en anders is er voor alles een eerste keer. Dit is dé manier om geld te verdienen met bloggen. Affiliate marketing houdt in dat jij een lezer van je blog, tipt over een product of dienst. Wanneer die lezer het product of de dienst vervolgens afneemt, krijg jij daar een commissie (geld) voor. Je promoot dus iemand anders zijn product en verdient daar geld mee.

De verschillen tussen affiliate marketing en Google Adsense

Anders dan bij Google Adsense kies je nu zelf welk product je gaat verkopen en krijg je geld per verkocht product ipv per klik. Je sluit je aan bij een affliate programma van bijvoorbeeld een grote webshop (zoek maar eens op Google, ze hebben allemaal affiliate programma’s) en kiest dan relevante producten of diensten uit die je wilt gaan promoten. Vervolgens krijg je een unieke link die jij op je blog plaatst waarmee wordt getraceerd of een verkoop bij jou als blogger vandaan komt.

De commissies voor affiliate marketing kunnen hoog oplopen en dit heeft bij mij dan ook de voorkeur ten opzichte van Google Adsense. Afhankelijk van de partij varieert de commissie tussen de 6% tot 50%. Veelal zit de grootste commissie op online producten.

Affiliate marketing inzetten om geld te verdienen met bloggen is een vak apart

Toch is affiliate marketing wel een vak apart. Het moet je namelijk wel lukken om iemand in een blog te overtuigen dat een artikel de moeite waard is. Wil je dit daarom goed doen en er goed geld mee verdienen dan zul je niet in de valkuilen moeten trappen. Om maar een voorbeeld te noemen, veel bloggers zijn aangesloten bij het partner programma van bol.com. Heel logisch, je kunt je er namelijk makkelijk aanmelden en ze hebben heel veel producten. Maar tegelijkertijd zul je dan wel moeten leven met een commissie tussen de 6% en 10%. Mocht je nog geen miljoen maandelijkse bezoekers hebben, zul je hier niet van rond kunnen komen.

Jouw eigen affiliates zoeken voor je blog

Om écht geld te verdienen met affiliate marketing zul je andere affiliates moeten zoeken die bij je blog passen. Soms hebben deze partijen nog niet eens een affiliate programma maar zijn ze wél relevant. Een rekenvoorbeeldje. Wanneer je in jouw blog een online cursus ‘Weg Met Faalangst’ aanraad ter waarde van 40,- euro en je een commissie krijgt van 50% (wat reëel is bij online cursussen). Dan heb je zo 20,- euro verdient per verkoop. Voor diezelfde 20,- euro zal je rond de 20 boeken moeten verkopen bij bol.com. Mijn ervaring is dat voor affiliate marketing online cursussen en producten dan ook makkelijker zijn.

Verdiep je eerst in affiliate marketing wanneer je er succes mee wilt behalen

Hoe dan ook, er zijn tal van andere valkuilen waar mensen instappen wanneer ze aan de haal gaan met affiliate marketing. Het is dan ook niet voor niets dat de ene persoon hier een volledig passief inkomen uithaalt, waar de ander blijft steken op enkele tientjes per maand. Wil je goed geld verdienen als affiliate is het dan ook zaak om jezelf hierin te verdiepen. Het snelst (en de meest winstgevende manier) om dit te doen was voor mij door een online training te volgen over affliate marketing. Deze training is opgezet door Jacko Meijaard en gaat in op alle aspecten van affiliate marketing. Vooral interessant in de training is de focus op hoe je met deze technieken je passieve inkomen uitbouwt. Zo gaat bloggen je nog eens goed geld opleveren en word het een core business.

3. Geld verdienen door te bloggen voor bedrijven

Maar we zijn nog niet klaar. Je kunt er ook voor kiezen een schakel weg te halen en direct te gaan bloggen voor het bedrijf dat je als affiliate/partner in gedachte had. Dit is echt een trend. Met een blog op de website kan een bedrijf namelijk beter zichtbaar worden in Google en meer bezoekers krijgen. Ook krijgen ze meer binding met die bezoekers en ogen ze meer als experts wanneer er op de website blogs te vinden zijn over relevante onderwerpen. Bloggen is daarmee big business geworden en ik verdien daar persoonlijk best goed geld aan. Ik schrijf blogs voor bedrijven á 75 euro per stuk (300 woorden). Best een handige bijverdienste die me niet zoveel moeite kost. Moet je natuurlijk wel een goed gevoel hebben voor schrijven. Wil je dit soort klanten krijgen, probeer dan eens een acquisitie mail te sturen of zorg voor goede verkoopteksten op jouw website ;).

Met blogs worden bedrijven beter gevonden op Google

Dat bedrijven beter worden geworden op Google met bloggen is enorm waardevol. Zichtbaarheid is namelijk geld waard. Om je een voorbeeld te geven. Met mijn eigen bedrijf ‘De Moderne Nomaden‘ waarbij je nu op de website bent, geef ik trainingen aan mensen om digitale nomade te worden. Omdat ik niet zoveel bezoekers kreeg kwam er bijna niemand op die training. Maar tot ik besloot mega artikelen voor mijn website te schrijven. Op die manier krijg ik maandelijks duizenden extra bezoekers en dat zie je goed terug in het aantal aanmeldingen voor zo’n training.

Je begrijpt zelf vast wel, dat je je met zo’n verhaal grote kansen geeft dat een bedrijf geïnteresseerd is in jouw schrijf vaardigheden.

Een van de bedrijven waarvoor ik zelf blog is Allround DJ Service. Maandelijks plaatsen we 2 nieuwe artikelen op die website. Sinds we zijn gestart is het aantal bezoekers met meer dan 1000% gestegen. Had ik al gezegd dat bloggen BIG BUSINESS is?

Onze reis volgen?

Abboneer

Geld verdienen met bloggen in 2018

Door de jaren heen is er veel veranderd in de manieren om geld te verdienen met bloggen. Zo is affiliate marketing nog best wel nieuw. Eerst was het namelijk nog niet mogelijk om te traceren wie een product aanraadde en werd je dus betaald omdat je iets vermelde. Nu wordt je betaald per verkoop. Verder moet je vanaf 2018 rekening houden met de privacywet (GDPR) op je blog. Met deze wetgeving is het namelijk verplicht te vermelden dat je affiliate links plaatst in je blog en is het ook verplicht te vertellen wat je doet met de data van de gebruiker. Niet het leukste onderdeel, maar vanaf 2018 verplicht en dus iets om je aan te houden als geld verdienende blogger. 🙂

Bloggen is big business voor wie weet wat de doet

Zoals je merkt bloggen is big business. De conclusie is dan ook, dat je er zeker geld mee kan verdienen. Ga je voor een eigen blog, dan is dit wel iets waar je op een langere termijn aan moet werken. Kies je ervoor om te bloggen voor bedrijven, dan betalen ze je gelijk. Mijn voorkeur voor geld verdienen met bloggen gaat uit naar affiliate marketing omdat je daar het snelst en het meest mee verdient.

Wil je voor jezelf beginnen met een blog, dan doe je dit het makkelijkst via WordPress. Je maakt er een account aan en kiest een url en je kunt praktisch gezien beginnen. Maar wil je er echt wat van maken, zoek dan iemand in je kennissenkring met verstand van websites en vraag die persoon een WordPress voor je op te zetten waarin jij kunt werken. Het is allemaal best simpel als iemand je een dagje op weg helpt ;).

Hoe dan ook, ik wens je alle succes met het geld verdienen met bloggen. Hou vol, en haak niet af. Dan ben jij uiteindelijk de persoon die het hardste lacht. Van als je eenmaal een flinke partij bezoekers hebt op je blog dan komt het geld iedere maand opnieuw binnen zonder dat je iets hoeft te doen!

Wil je geld verdienen met bloggen door affiliate marketing toe te passen. Kijk dan nog eens bij de training over affiliate marketing en start met het bouwen van een passief inkomen.

2018-11-12T22:16:02+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl