Verdiensten 70%
Moeilijkheid 75%
Zekerheid 40%

Bezit jij waardevolle kennis waar iemand anders wat aan heeft? Kijk dan eens of je een waardevolle videotraining kunt maken waarmee je anderen in jouw expertise op weg helpt. Denk je dat je niets waardevols te melden hebt? Bedenk je dan dat het ook iets kleins kan zijn dat je leert. Dingen als een cursus bloemschikken, acrylverven en armbandjes maken zijn ook erg populair. Een videotraining heeft dus vaak maar weinig weg van intellectueel gepraat.

Waar begin je mee bij een online training

Allereerst heb je natuurlijk een onderwerp nodig. Zoals al is gezegd kan dit dus van alles zijn. Kijk dus een goed naar jezelf, wat weet of kan jij, dat een ander niet weet of kan. Probeer ook met het onderwerp specifiek te zijn, omdat dit zal helpen met de verkoop van je cursus of videotraining. Kies dus niet voor een videotraining ‘Verven’, maar voor een videotraining ‘acrylverven’. Hoe specifieker je onderwerp hoe makkelijker je de juiste cursisten aanspreekt en zij jou kunnen vinden.

Het maken van een videotraining

Probeer nu vanuit je onderwerp meerdere subonderwerpen te zoeken om te bespreken in de video’s van de training. Om op het voorbeeld van acrylverven (ik heb daar dus geen verstand van…) door te gaan. Zou je bijvoorbeeld een video kunnen maken over, welke soort kwasten je gebruikt, waar je het doek koopt om op te schilderen, waar je de verf vandaan haalt, hoe je de verf mengt tot nieuwe kleuren, welke schildertechnieken je gebruikt etc. Snap je de essentie? Je gaat in jouw online training zo diep mogelijk in op het onderwerp dat je hebt gekozen.

Het filmen van een training course

Hoe film je nou je online cursus? Denk hier vooral niet te moeilijk bij, het gemiddelde mobieltje tegenwoordig zou al voldoende kwalitatief moeten zijn. Zorg er in ieder geval voor dat het goed belicht is en dat je goed verstaanbaar bent. Achteraf kun je de video’s bewerken met een programma als Adobe Premiere of een simpeler programma als Windows Movie Maker of Pro Show. Nogmaals, maak het jezelf niet te moeilijk, er wordt heus niet van je verwacht dat je een pro editer bent. Maar mocht je er echt moeite mee hebben, kijk dan eens in je netwerk, er is altijd wel iemand die daarmee overweg kan.

“Maak het jezelf écht niet te moeilijk. Zolang iemand er wat van leert is het waardevol, besteed je tijd dus liever daaraan.”

Ben je op zoek naar andere manieren om online geld te verdienen? Download dan mijn GRATIS e-book ‘Online Geld Verdienen 2020 Editie’.

Liever veel kleine video’s dan één hele lange

Onderzoek toont aan dat mensen bij lange videos vaak afhaken, terwijl ze bij korte videos juist doorklikken op de volgende en zo uiteindelijk alsnog de gehele lengte hebben bekeken. Zorg er daarom voor dat je de training opdeelt in kleine videos van maximaal 10 minuten per stuk. Stop in iedere video een specifiek leerdoel, zodat er een duidelijk begin en einde van de video ontstaat. Op deze manier is de training fijn en motiverend om te volgen en kunnen cursisten gemakkelijk nog eens een specifieke video terugkijken.

Het gebruik van verschillende lesmaterialen in een online course

Vergis je niet, niet alles hoeft een video te zijn. Het kan natuurlijk dat het voor de cursist waardevol is een werkboek te volgen, een artikel te lezen, een fotocollage te bekijken of een geluidsfragment te beluisteren. Het is daarom zeker een goed plan om je cursus multimediaal te maken, dit maakt het tevens een stuk interactiever. Wil je hier helemaal ver in gaan. Maak dan een Facebook groep aan met daarin iedereen die je video cursus heeft aangeschaft. Hier kunnen je cursisten dan met elkaar het gesprek aangaan en ervaringen delen rondom jouw onderwerp. Tevens de perfecte marketing wanneer je een nieuwe cursus of product lanceert denk je niet ;).

Promoten van je video training met een platform als Udemy

Met zo’n 20 miljoen gebruikers is Udemy het grootste platform op het internet rondom online courses. Via dit platform verkopen vele instructeurs hun eigen online cursussen aan studenten op een gemakkelijke wijze. Je hoeft daarom zelf geen programmeur te zijn om zoiets in je eigen site te bouwen.

“Via het platform Udemy ben je van alle luxe en handigheid voorzien en daar betaal je dan een kleine fee voor per verkochte cursus.”

En wat ook fijn is, ze ondersteunen je met de marketing van je cursus, zodat je echt kunt gaan verkopen en geld verdient met je videotraining. Zo zul je zien dat het in de basis belangrijk is om goede reviews op je videotraining te krijgen zodat het vertrouwen geeft. Dit kun je verwezenlijken door je videotraining aan een groep mensen gratis te verspreiden. Zij geven dan een review en daarna kun je starten met de échte verkoop.

Succesvol passief verdienen met een online course

Zoals ik al eerder zei, er is iets heel moois aan online cursussen, namelijk dat het je een passief inkomen kan opleveren. Je maakt de cursus eenmalig en kunt hem daarna blijven verkopen. Wil je alles hierover te weten komen en zelf een succesvolle passieve inkomstenstroom opzetten? Lees dan eens mijn artikel over een passief inkomen

Leer alles over een passief en actief inkomen in mijn GRATIS e-book ‘Online Geld Verdienen 2020 Editie’. Download hem hier gratis.