fbpx

Geld verdienen met Facebook

Verdiensten 70%
Moeilijkheid 30%
Zekerheid 75%

Geld verdienen op Facebook, ja ook dat kan. Weliswaar zul je met je persoonlijke account niet zoveel bereiken, maar er zijn tal van bewezen manieren die geld opleveren. Heel simpel is het echter vaak niet omdat er best wel wat kennis en ervaring bij komt kijken. Maar, let’s give it a try!

Facebook money met een veel gelikete pagina

Deze eerste optie spreekt misschien het meest voor zich, maar daarbij heb je ook wat geluk nodig. Stel je maakt een pagina aan op Facebook met daarop allemaal humor posts. Mensen vinden het leuk en liken de pagina, op een gegeven moment heb je daardoor veel likes op de pagina en komen er wellicht bedrijven naar jou toe (of jij zoekt hen op) om te vragen voor sponsored content. Je krijgt dan betaald om via jouw account iets over het bedrijf te zeggen. Dit verdient alleen wel pas goed wanneer je écht veel likes hebt.

“Maar pas op. Facebook geeft ook steeds aan om niet persoonlijke pagina’s minder te weergeven in de tijdlijn. Of deze bouw je pagina strategie op de lange termijn dan ook slim is… Ik denk het niet.”

Van NEDERLAND naar INDIA op de fiets

Ik (Mick) en Bob fietsen op dit moment richting India. Een flinke tocht die we beschouwen als iets dat ‘groter is dan onszelf’. We nemen je graag mee op deze avontuurlijke reis.

Via Youtube en Instagram houden we iedere stap bij. Volg ons en word onderdeel van onze Journey Of Connection.

volg op Youtube
volg op Instagram

Facebook advertenties plaatsen voor bedrijven

Iets waar ik zelf bekent mee ben, het aanmaken van advertenties voor bedrijven. Als je weet wat je doet en weet waar je mee bezig bent zit hier een gigantische bron van inkomsten in. Een advertentie opzetten kost namelijk niet veel tijd maar kan het bedrijf (en dus jou) veel opleveren. In dit artikel leg ik uit hoe ik ooit een goede advertentiecampagne voor een trouwvideo bedrijf opzette. Leuk is ook dat als een advertentie die jij hebt opgezet werkt, je direct naar andere soortgelijke bedrijven in de markt kunt gaan om daar ook die campagne te lanceren. Nu denk je misschien alleen nog, waar vind ik die bedrijven die mij daarvoor inhuren? Schrijf hen gewoon eens een strategische mail en je hebt je eerste klanten binnen.

Facebook management voor bedrijven

Met meer dan 2 miljard maandelijks actieve gebruikers is Facebook de koploper in de sociale media. Het is dan ook niet gek dat bedrijven daar iets mee willen doen. Die bedrijven weten alleen zelf vaak nooit hoe ze dat moeten doen. Ze gaan dan op Facebook super deftig communiceren of alleen maar posts over hun producten plaatsen. Terwijl het medium juist bedoelt is om een connectie te smeden en humor en tips te delen met je volgers.

“Bedrijven zijn op zoek naar (het liefst jonge) mensen die actief zijn op sociale media en het medium voor het bedrijf willen beheren.”

Hoe doe jij dat dan, online geld verdienen met Facebook?

Zelf kom ik aan mijn klanten door hen simpelweg te mailen. Vaak biedt ik dan wel meerdere disciplines aan. Niet alleen maar Facebook management en advertenties maar bijvoorbeeld ook mijn kwaliteiten als blogger. Met dit soort combinaties ben je extra interessant voor een bedrijf omdat je hen op meerdere gebieden het werk uit handen kunt nemen. Ben jij zelf bang dat je er niet goed in bent, in al dat marketing gedoe? Lees jezelf online dan een beetje in met de basis, lees de beïnvloedingstechnieken van Cialdini en begin daarna direct met een laag uurtarief. Zo leer je gaande weg en dan gaat het héél erg snel ;).

Geld verdienen met Facebook voor de pro’s

Dan zou ik tot slot nog een tip willen geven waarvan ik denk dat die heel belangrijk is. Zelf geloof ik namelijk niet heel sterk meer in Facebook. Toen ik 5 jaar geleden een post plaatste op mijn bedrijfspagina, was de interactie altijd gigantisch. Wanneer ik dat nu doe is die interactie klein en vraagt Facebook mij om te adverteren om diezelfde mensen als vroeger te bereiken. Daar schiet ik natuurlijk niet zoveel mee op. Het is dan ook daarom dat ik ben gestart fans op Facebook om te zetten in fans op mijn mailinglijst. Ik voeg gewoon simpelweg aan mijn volgers of ik ze voortaan mag mailen met nieuwe updates. Zo hoef je niet steeds weer opnieuw te betalen om je doelgroep te bereiken en is de kans dat mensen je updates daadwerkelijk lezen veel groter. Oh, en wat het geld verdienen betreft, je kunt nu hetzelfde geld verdienen als dat je normaal op Facebook zou doen, maar dan via je mailinglijst.

2018-11-12T22:34:53+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl