Ongeveer anderhalf jaar geleden zei ik mijn baan op en ging ik op reis. Een reis van oorspronkelijk drie maanden, maar waar nooit een einde aan kwam. Een reis die mij niet alleen nieuwe culturen liet zien, maar die mij ook als persoon veranderde. En die mij omvormde tot een Digital Nomad.

Het is een beslissing waar ik tot op de dag van vandaag geen moment spijt van heb gehad. De Digital Nomad lifestyle past bij mij. En ik zou de ervaringen die ik nu opdoe, dus ook voor geen goud willen missen.

Ik geef je in deze gastblog drie redenen waarom ik de Digital Nomad lifestyle zo fijn vind.

Ultieme vrijheid

Het is een inkoppertje, maar als Digital Nomad heb je de ultieme vrijheid. Gaan en staan waar je maar wilt.

Wil je ergens langer blijven? Dan doe je dat. Valt een locatie tegen? Dan vertrek je toch?

Hetzelfde met werken: Ik ben tegenwoordig zelfstandig ondernemer en dat geeft mij enorm veel vrijheid. Ik heb altijd al moeite gehad met autoriteit. Met het idee van ‘een baas’ die zegt wat je moet doen. Nu ik zelfstandig ondernemer ben, kan ik zelf beslissen welk werk ik aanneem, wanneer ik het doe en hoe ik het doe.

Je ontmoet de meest inspirerende mensen

Ja, als Digital Nomad zal je echt zelf de hort op moeten om nieuwe mensen te leren kennen. Dat gaat niet automatisch. Als je van nature niet sociaal bent, wordt je dat wel door als Digital Nomad te leven. Je moet wel, als je niet wilt vereenzamen. Misschien vind je het de eerste keer nog super spannend om in je eentje naar een event te gaan. Maar de tweede keer al veel minder. En de derde keer helemaal niet meer. Je zult merken; mensen zijn hartstikke aardig en open. Ergens in je eentje op af gaan is absoluut niet eng! En bovendien… de mensen die je leert kennen, zijn vaak super inspirerende, like-minded mensen. Mensen met een sterke visie op het leven, op hun business. Mensen uit andere culturen, met andere achtergronden. Al met al; mensen waar je iets van kunt leren.

Je kijk op de wereld verandert

Door te reizen verandert je kijk op de wereld. Maar misschien nog wel meer door juist voor langere tijd in een plaats te verblijven. Waarom? Je leert dan de locals echt kennen. Je leert over hun cultuur, over hun land, over hun leven. Je ziet dingen die je als toerist niet ziet. Dit geeft je een ander beeld van de wereld, een andere kijk op politiek, op de berichtgeving in de media, en op je eigen manier van leven. Zo leerde ik bijvoorbeeld inzien hoe goed wij het hebben in Nederland, in vergelijking met andere (ook westerse!) landen. En dat je prima zonder al die spullen kunt leven.

Al met al word je dus, door de Digital Nomad lifestyle te leven, of je nu wilt of niet, een heel nieuw persoon.

Over Ineke van Live Like A Nomad

Hoi! Ik ben Ineke en ik ben de oprichter van Live Like a Nomad en ambassadeur van de Digital Nomad lifestyle. Begin 2017 besloot ik drie maanden te gaan backpacken. In werkelijkheid liep het iets anders. Drie maanden was veel te kort. Inmiddels ben ik nog altijd op reis en veranderd van backpacker naar reiziger naar digital nomad. Een super leuke levensstijl, die ik iedereen kan aanraden! Naast deze website ben ik ook freelance copywriter en eigenaar van Build That Brand, waarmee ik als brand coach ondernemers help hun merk- en marketingstrategie helder te krijgen.