Inspiratie opdoen voor een leven als digital nomad kan op vele manieren. Je kunt lekker surfen online of je probeert het eens met een boek over digital nomads. Of nog liever, een boek van een digital nomad.

In dit blog bespreek ik de meest inspirerende boeken van digital nomads zodat jij je kunt verdiepen in deze toch wel unieke lifestyle. Ook geef ik enkele boektips die niet direct gerelateerd zijn aan digital nomads, maar het je een stuk makkelijker kunnen maken :).

Iets over digital nomads

Een digital nomad is iemand die reizen en online werken combineert. Vaak reist een digital nomad langzaam (slow travel) en blijft een langere tijd op een bestemming. Als je alles over digital nomads in het algemeen wilt weten dan kun je in dit artikel lezen hoe je zelf digital nomad kunt worden.

Digital nomad boeken

1. Digital nomad – Verhalen en lessen uit een vrij leven (150 pagina’s | Gratis)

Een beetje opzichtig wellicht, maar ik wil graag beginnen met mijn eigen boek welke gratis beschikbaar is. Hier heb je dus niets in te verliezen. In dit boek ga ik in op hoe mijn leven als digital nomad er praktisch uitziet. Ik neem je mee in de vele verhalen die mij overkomen terwijl ik met mijn laptop in mijn backpack de wereld over reis. Leuk om te lezen en inspiratie op te doen 😊.

2. Work hard travel harder (208 pagina’s | €20,-)

Een digital nomad boek geschreven door Suzanne van Duijn. Ook een boek van Nederlandse gronden. In het boek laat Suzanne je zien hoe je van de wereld je werkplek maakt. Ze is actief als pr-ondernemer en reisblogger en deelt in het boek behalve ervaringen vooral veel tips voor hoe jij kunt gaan leven als digital nomad!

3. The alchemist (208 pagina’s | €10,99)

Het is een boek dat ik aan iedereen zou aanbevelen. Ook als je helemaal geen plannen hebt om digital nomad te worden. Het ding is, het boek draagt uit hoe je jouw leven op een andere manier kunt benaderen. En laat dat nou exact zijn wat je nodig hebt om digital nomad te worden. Aanrader!

4. Maak ze gek! (200 pagina’s | €22,99)

Feit is, als digital nomad ga je te maken krijgen met online ondernemen. Bij dat online ondernemen hoort voor een groot deel online marketing. Zo heeft dit boek mij enorm veel gebracht en heeft het me geholpen de online onderneming op te bouwen die ik wilde. Voor de toekomstige online marketing goeroe!

5. Een werkweek van 4 uur (424 pagina’s | €15,99)

Timothy Ferris zou je het beste kunnen beschrijven als een lifestyle goeroe die leeft als digital nomad. Maar dan wel eentje met een specifieke taste. Vooral op tijdmanagement blinkt hij uit. Dat is dan ook waar het boek ‘the 4 hour workweek’ met name over gaat. Over hoe jij je tijd zo efficiënt kunt inrichten, dat je minder aan het werk bent.

6. Handboek voor wereldburgers (368 pagina’s | €20,-)

Esther Jacobs reist al langer dan 10 jaar (!) de hele wereld over. Ze verteld in haar boek over de beperkingen van ons huidige systeem waarbij iedereen een vaste woonplaats nodig lijkt te hebben. Ze beschrijft zichzelf als een wereldburger zonder vaste woon- en verblijfplaats en neemt je in haar boek mee in de omwegen die ze moest nemen om zo te kunnen leven.

7. The art of non-conformity (256 pagina’s | €14,99)

Dit boek van Chris Guillebeau is een waanzinnig startpunt voor iedereen die op zoek is naar een ander soort leven. Het inspireert je om te gaan leven op jouw eigen voorwaarden en niet vast te houden aan het traditionele bestaan wanneer je daar niet gelukkig van wordt. Niet zozeer een direct digital nomad boek, maar zeker een aanrader voor als je naar inspiratie zoekt buiten de gebaande paden.

8. Crush it! (160 pagina’s | €11,99)

Dit boek van Gary Vaynerchuk is er voor iedereen die een schop onder de kont nodig heeft om de 9 to 5 te verlaten. Wanneer je freelancer wilt worden is dit boek ideaal. Gary leert je hoe je een nieuwe levensstijl kunt opzetten door middel van een eigen bedrijf en hoe je als ondernemer succesvol wordt.

Conclusie digital nomad boeken

Feit is dat er tal van digital nomad boeken zijn, zeker als we Engelstalig gaan zoeken. Toch weet ik zeker dat je uit de boeken hierboven de inspiratie zult halen die je hoopt te vinden! Succes en vergeet niet jouw GRATIS versie van mijn boek te downloaden ;).