Ik voel me overgerespecteerd én totaal onbegrepen. Ik heb het over dat gevoel wanneer je na een flinke poos reizen terug komt in je natuurlijke habitat. Ik ben weer terug in Nederland voor een week. Twee boekingen doe ik hier en tussendoor wat andere werkzaamheden om mijn pad op de juiste manier te kunnen vervolgen.

In de dagen die ik hier spendeer zie ik weer veel mensen van vroeger, toen ik veel dingen voor mezelf anders zag als dat ik die nu zie. Maar dat anders zien van dingen, maakt dat anderen er bij mij compleet naast lijken te schieten. Dat anderen zich niet meer kunnen inleven in mijn manier van denken. En dat is logisch, maar ook een beetje eng. Het voelt alsof ik er in die laatste 6 weken misschien naast zat, nu ik buiten de kudde val.

Dat gevoel van onbegrip begint bij vragen als “Hoe was je vakantie?”. Op zichzelf lijkt dit een hele gewone vraag maar voor mij schiet deze tekort aan het doel waarmee ik reis. Mijn reis is namelijk geen vakantie. Gezien het woord vakantie niet gelinkt wordt met een spirituele zoektocht, persoonlijke ontwikkeling en een inspiratie zijn voor anderen. Een vraag die ik dus wel waardeer, interesse is altijd fijn. Alleen voor mij moeilijk om te beantwoorden.

Een andere vraag is vaak “Wat ga je doen als je weer écht terug gaat naar Nederland?”. Deze vraag zit een inzicht dat ik heb gehad dan weer een beetje in de weg. Ik ben namelijk gaan geloven dat het doel van het leven voor mezelf niet langer is om gelukkig te worden, maar om gelukkig te zijn in het moment. Dat probeer ik dan ook erg te leven, door gewoon van het moment te genieten. Een toekomstbeeld vorm ik daarbij niet zo sterk. Ook weet ik nog niet of Nederland mijn eindbestemming zal zijn, het kan alle kanten op! :)

 

Even buiten het materialisme waar in Nederland veel dingen op zijn gebouwd, is terug gaan naar Nederland voor mij niet zo fijn omdat ik mijzelf hier teveel op sluit in een gedachte gang die ik niet zo graag heb. Een gedachtegang waarbij ik zelf niet in staat ben te doen wat ik precies wil, omdat ik dan teveel in het systeem, routine denk waarin ik dan leef. Op reis voel ik hiervoor iets meer de vrijheid.

Op reis ontmoette ik met name gelijkgezinden. Dit waren mensen die precies dat deden dat goed voelde. Mensen die daadwerkelijk een relatie voelden tussen hun gevoelens en hun acties. Die mensen inspireren me en dat doet me goed!

Kiezen voor je eigen geluk bleek een keuze te zijn die waardevol is voor anderen

Kiezen voor geluk lijkt soms een egoïstische keuze. In het leven ben ik altijd geneigd geweest van waarde voor anderen te zijn. Mijn doelen waren vanuit daar opgebouwd omdat ik dat gewoonweg belangrijk vond. Met die stappen was ik vaak van waarde voor anderen maar ik voelde mij daarmee niet compleet voldaan. De dingen die ik deed waren namelijk niet volledig de dingen die ik zelf wilde doen. Echter, nu ik de egoïstische keuze heb gemaakt om te gaan reizen en alleen voor eigen geluk te kiezen gebeurt het volgende. Ik ben op reis waardevoller geweest voor mensen dan ooit tevoren. Puur door precies datgene te doen wat mijzelf gelukkig maakt. Dit is dus precies iets waar ik alleen achter kon komen door die stap te zetten en ik geloof er inmiddels heilig in, dat bij volgende stappen ik die intuïtie ga volgen.

In order to grow, you have to break and rebuild youself

Verder geloof ik dat wanneer je durft te falen, je echt vooruit komt. Soms besef ik mij dat iets geen verstandige keuze is, maar tegelijk weet ik dat het me helpt te leren. Want ik heb een traantje gelaten de afgelopen weken. Maar dat voelde goed. Een uur later voelde ik mij sterker dan ooit daarvoor. We zijn namelijk allemaal mensen, en wanneer we ons de tijd voor realisatie, dieptepunten en groei gunnen komen we weer een stapje verder.

Tot slot vind ik het prachtig om te zien hoe ieder zijn eigen ding doet. En hoop ik dat we samen kunnen genieten van het simpelste maar allermooiste gevoel in het leven: liefde.