Klaar om 30 extra offerte aanvragen per maand te krijgen als trouwvideograaf? Ga er dan even lekker voor zitten. Op deze pagina leg ik je exact uit hoe ik dat resultaat behaalde met een van mijn klanten. Je vind hier uitleg en de letterlijk gebruikte advertentie.

Eerst de urgente aanpassingen op de website

Sla je deze stap over, dan werkt de rest niet. Je hoeft geen magie uit de kast te halen, maar een website moet wel gebruiksvriendelijk zijn voordat mensen daar een offerte aanvraag gaan doen. Daarom vind je hieronder een checklist om te kijken of je website niet met grote problemen kampt.

 • Onpersoonlijk en formeel taalgebruik werken afstotend in de trouwbranche

 • Je website laadt te langzaam waardoor bezoekers al afhaken voor ze jouw verhaal zien

 • De website is mobiel onvriendelijk (meer dan 60% bezoekt een website mobiel)

 • De website laat niet zien wat jou uniek maakt tov de concurrentie

 • Webteksten zijn saai en vertellen niet wat het bruidspaar wil horen

 • Zeker bij trouwvideo’s moet de website visueel aantrekkelijk zijn

 • De website gebruikt allemaal vaktermen uit de videografie maar legt deze niet uit

 • De vragen waar een bezoeker mee zit worden niet beantwoord

De problemen opgelost? Tijd voor een werkende campagne!

Je website is goed, nu is het tijd voor relevant verkeer. Ik deel hier hoe we via een Facebook advertentie toekomstige bruidsparen naar de website kregen waar ze vervolgens massaal offertes aanvroegen.

De doelgroep is hierbij van het grootste belang. We willen tenslotte mensen die gaan trouwen op de website krijgen omdat de kans op een aanvraag dan het grootst is.

In de basis kun je bij een Facebook campagne de doelgroep instellen op een geografisch voor jou gezien interessant gebied. In dit geval was dat heel Nederland. Vergeet daarbij ook niet om de doelgroep te verkleinen door alleen de Nederlands sprekende mensen te targeten. Om de doelgroep klein te houden hebben we ook de leeftijd beperkt van 20 tot 40 jaar.

Vervolgens kun je je doelgroep gaan specificeren. De doelgroep is nu nog erg groot en zeker niet allemaal geïnteresseerd. We willen daarom specificeren op mensen die gaan trouwen. Je kunt dit simpel doen door bij de demografische gegevens ‘verloofde mensen‘ te targeten. Facebook heeft hier meerdere opties voor zoals je in de afbeelding kunt zien.

Dan is het tijd om de advertentie zelf te gaan maken. Dit kostte bij deze advertentie wat testjes, de beste advertentie is vaak namelijk niet de eerste die je probeert.

Wetende dat video’s het op Facebook het beste doen, heb ik ervoor gekozen een deel van een trouwvideo te gebruiken. Specifiek een klein deel, niet de hele video, zo blijven mensen nieuwsgierig.

Voor de tekst bij de video werkt een recensie het best. Iets van een ander horen is voor mensen namelijk geloofwaardiger dan wanneer het bedrijf dit zelf zegt.

De link onder de video is essentieel. Je wilt tenslotte dat mensen vanuit de advertentie op je website komen. In deze advertentie linken we naar de portfolio pagina op de website. Dit omdat dat is wat mensen willen zien, ze gelijk iets willen verkopen zou een beetje asociaal zijn niet?

Belangrijk detail: zorg dat de video in de advertentie geen geluid heeft of gebruik muziek die rechtenvrij is. Anders mag je er niet mee adverteren.

De advertentie is nu geslaagd, mensen komen naar je website! Maar juich niet te vroeg, want hier moeten we het bruidspaar in wording nog wel weten te overtuigen. Hoe je dat doet? Door de drie beste video’s uit je portfolio te laten zien. De reden om er maar drie op deze pagina te plaatsen is omdat je zo voorkomt dat de pagina traag wordt.

Verder heb ik op de portfolio pagina ook recensies geplaatst van eerdere bruidsparen ter overtuiging. En misschien wel het belangrijkste is dat na iedere video in het portfolio een offerte aanvraag knop (call to action) is te vinden. Zo voorkom je dat mobiele bezoekers afhaken doordat ze niet door kunnen klikken.

Extra tip: Zorg er bij het plaatsen van een video op je website voor dat de Youtube embed niet aan het einde van de video kijktips geeft waarop mensen kunnen doorklikken. Zo raak je je welverdiende bezoeker namelijk snel kwijt aan dit platform.

De bezoeker heeft nu je advertentie gezien, je portfolio gezien, recensies gelezen van eerdere bruidsparen en klikt op de offerte aanvraag knop. Ze komen op de offerte pagina. En daar zit vaak een groot probleem, gemiddeld haakt namelijk 95% van de bezoekers daar alsnog af.

De grootste reden hiervoor is dat veel bedrijven vragen om totaal onredelijke gegevens zoals een huis adres, 2e telefoon nummer etc. Probeer het formulier klein en simpel te houden, de rest van de informatie kun je altijd later in het proces vragen wanneer je al in contact bent.

Ter illustratie. Bedenk je dat iemand even tussendoor op Facebook zit. Deze persoon ziet de advertentie, denkt leuk, klikt door, ziet dan het formulier maar heeft daar op dat moment helemaal geen tijd voor en vult het niet in. Houd het dus simpel.

De offerte aanvraag is gedaan! Je kunt nu de aanvraag opvolgen, maar uiteraard heeft iedereen daar een andere manier voor. In deze campagne echter, ontvangt de klant direct na de aanvraag een mail met daarin ’10 tips voor een geweldige trouwvideo’. Op deze manier help je de klant alvast en dat wordt altijd gewaardeerd. Ook laat je zo zien dat jij de expert bent in trouwvideografie.

De resultaten van de campagne

De resultaten van deze campagne waren gewoonweg verbluffend en hebben het trouwvideo bedrijf van mijn klant volledig op doen bloeien. Hieronder de feitjes van de eerste maand waarin de campagne liep.

 • 150 euro FB adv. budget

 • 391 klikken op de link in de advertentie

 • 30 offerte aanvragen

 • 12 definitieve boekingen

 • 24.000 euro extra omzet

Ben je klaar om deze strategie en campagne zelf toe te gaan passen? All the best! Kun je er wel wat hulp bij gebruiken?Dan wacht ik op je mail (info@demodernenomaden.nl) of Whatsappje (+31 6 8108 1589). Ik kom graag op de koffie langs en kan dan een analyse maken van je bedrijf waar we mee aan de slag kunnen.

+ Ik pas dezelfde strategie maximaal bij 3 trouwvideobedrijven toe.
+ Je betaald nooit voor onzin, duidelijk alles op papier en betaling alleen bij succes.
+ Analyse afspraak is gratis en vrijblijvend. (Regel jij de koffie?)

Mick van Zadelhoff in Macedonië