Je krijgt altijd positieve reacties van je klanten, maar online komen ze maar weinig bij jou terecht. (Jouw verhaal)

Je hebt een eigen bedrijf en doet met passie het gene waar jij goed in bent. Je klanten zijn vrijwel altijd tevreden en bedanken je hartelijk voor de service die jij biedt. Dit komt doordat je goed weet waar je mee bezig bent en je een klant nooit ontevreden naar huis laat gaan. Dat is zo’n typische mindset die ondernemers zoals jij en ik hebben. Helaas gaat het dan alleen op een bepaald onderdeel vaak fout… Het verkrijgen van tal van nieuwe klanten via je online kanalen. Veel ondernemers krijgen het niet voor elkaar online helder uit te stralen wat ze in de praktijk doen. Hierdoor is het niet jouw bedrijf, maar het bedrijf met een mindere service (maar wél een goed verkopende website) die tal van online bezoekers om zet in klanten.

Mick van Zadelhoff in Macedonië

Herkenbaar, en daarom mijn voedingsbodem om mijzelf te verdiepen in online marketing. (Mijn verhaal)

Dit is een rotgevoel en was voor mijzelf enorm herkenbaar toen ik 5 jaar geleden een DJ bedrijf had voor bruiloften. Ik spendeerde veel geld aan Adwords en andere vormen van advertising, maar dit was vooral erg duur en bracht mij niet het aantal klanten dat ik wilde. Een ander bedrijf in de markt had echter duizenden boekingen per jaar, maar met de verhalen die ik hoorde, totaal onpersoonlijk klant contact. Ik vond dit toen allemaal maar moeilijk te begrijpen. Ik leverde zelf tenslotte een service met een glimlach en ging tot het einde om mijn klanten tevreden te stellen. Precies om die reden begon ik mijzelf toen te verdiepen in online marketing. Drie jaar later verkocht ik met succes mijn DJ bedrijf en besloot ik volledig de focus te leggen op online marketing. Allereerst alleen voor andere DJ’s die tegen dezelfde problemen aanliepen. Maar later ook voor vele andere bedrijven. :)

Oké, nu even ter zake, met een knipoog ;)

Ik heb dus een online marketing bedrijfje. Ik reis de wereld over en werk vanuit iedere plek mogelijk als digitale nomade. Ik geniet van die lifestyle en het geeft mij een hoop inspiratie die ik wellicht toe kan passen op jouw bedrijf! :)

Ben je er klaar voor om meer te gaan verkopen via je website (wie niet haha!?), lees dan nog even door.

Waar de praktische problemen online liggen

Veel bedrijven verkopen weinig op het internet door één of meer van de volgende redenen:

 • Op het internet worden ze spontaan super onpersoonlijk en formeel

 • De website is zo traag dat bezoekers denken dat het tijd is voor een middagdutje

 • Google begrijpt niet waar de website over gaat doordat er niets is ingesteld op het gebied van SEO

 • Webteksten zijn onaantrekkelijk geschreven

 • Je website is ikke ikke ikke, in plaats van gericht op het verhaal van de bezoeker

 • Er wordt alleen maar gesproken over het product, niet over het probleem dat deze oplost

 • Mobiele bezoekers kunnen de site niet normaal gebruiken

Wat je daaraan kan doen (nu wordt het leuk!)

Gelukkig kent ieder probleem zijn oplossing, en daar zou ik je graag bij helpen:

 • Laadtijd website verlagen

 • SEO instellingen website optimaliseren

 • Webteksten herschrijven

 • Website responsive maken

 • Quick wins voor SEO instellen (dingen als SSL (https) toevoegen)

 • Implementeren webpsychologie

 • Verkoopgericht instellen website

 • Tijd voor content marketing!

Aan de slag?

Bij de bovenstaande punten, zat ik op recht te twijfelen of ik ze allemaal uit moest leggen. Toen dacht ik, dat kan ik doen, maar wat biedt dat aan jou voor waarde? Interessanter lijkt me om eens één op één naar jouw bedrijf te kijken. Je hebt nu een beetje een beeld van wie ik ben en wat ik doe en wat ik wellicht voor jou kan betekenen. Als je daarvoor een skype/whatsapp video gesprek in wilt plannen, klik dan op onderstaande button. Wil je eerst weten wat anderen van mij vinden, scroll dan nog even door. :)

Wat mijn zakenpartners (lees nieuwe vrienden) zeggen

Voorheen betaalde ik achterlijke bedragen aan andere marketing bedrijven, kreeg ik random facturen binnen en begreep ik nooit wat ze nou precies hadden gedaan. Dat was nogal frustrerend. Handig is daarom dat Mick steeds precies uitlegt wat en waarom hij dingen heeft gedaan. Hij legt dingen helder en goed uit en heeft goede en verfrissende ideeën! Echt een aanrader.

Dick van Delft, Allround DJ Service

Afgelopen maandag een hele toffe workshop van Mick gekregen over online marketing. Omdat ik al vrij veel erover gelezen heb vroeg ik me af of ik veel nieuwe dingen zou horen. Dit was echter zeker het geval. Mick had goede concrete praktische tips. Flink wat van geleerd, aanrader dus!

Rutger de Rijk, BEA Amsterdam

Mick heeft onze volledige website gemaakt. Handig is dat hij niet alleen af weet van webdesign maar zich specialiseert op het gebied van online marketing. Hierdoor verkoopt de website op zichzelf en dat zien wij terug in het aantal keren dat mensen een contactformulier invullen etc. Top dus.

Danny Dijkhuizen, Kids4Dreams

Wat zij bereikten

300% meer website bezoekers

Sinds Mick aan onze website heeft gewerkt krijgen we via Google 4 keer zoveel website bezoekers. Content marketing noemt hij dat!

10.000 euro extra omzet

Mick hielp ons bij het opzetten van een heel nieuw onderdeel; een opleiding voor slotenmakers. De eerste inschrijvingen zitten al bijna vol!

+30 aanvragen p/maand

Ik heb een video productie bedrijf en wilde meer bruiloften doen. Mick zette Facebook Ads op met als resultaat dat de aanvragen binnen stroomden, letterlijk.

De werk(ende)wijze

Hopelijk heb je inmiddels een beetje een idee, van wat ik doe, met wie ik dat doe en wat zij daarvan vinden. Iedereen met wie ik werk heeft een ander verhaal en een eigen doelstelling. In de online marketing is er nou eenmaal geen standaard pakket. Daarom heb ik altijd eerst een vrijblijvend intake gesprek om te bespreken wat we kunnen gaan doen. Één overeenkomend feit is in ieder geval dat al mijn klanten hun investering in mij er al in veelvoud uit hebben. Zo kan ik ook met een goed gevoel mijn werk blijven doen! :) Ben jij er klaar voor?

Vragen waar je misschien nog een antwoord op zoekt

Dit verschilt uiteraard enorm per bedrijf, maar hier ben ik wel vanaf het begin duidelijk in :). Het tarief dat ik reken per productief uur is 50 euro excl. BTW per uur vind je vervolgens op de factuur precies wat er is gedaan. Die transparantie maakt dat je niet voor loze dingen betaald.

Overal waar Wifi is. Mijn leven als digitale nomade maakt dat ik altijd onderweg ben en op de plekken waar ik verblijf mijn werkzaamheden uitvoer. We houden dan contact via dingen als Skype/telefoon/e-mail of Whatsapp. Eens in de zoveel tijd ben ik weer in Nederland, en dan breng ik je zeker even een bezoekje.

Ik doe het werk inderdaad in mijn eentje. het is ook daarom dat ik niet teveel klanten tegelijk aanneem en soms nee moet verkopen. Doordat ik alleen werk, heb je wel altijd de juiste contactpersoon en is het contact ook persoonlijk.

Buiten de online marketing voor bedrijven ben ik ook actief als trainer in online marketing. Daarbij heb ik soms een boeking als DJ of speel ik gitaar op een podium ergens aan de andere kant van de wereld.