Stel je hebt een blog en bent op zoek naar manieren om daar geld mee te verdienen… Je komt dan al snel uit op advertenties, Google Adsense, nog meer advertenties en vormen van affiliate marketing. Maar wist je dat er ook zoiets bestaat als Whitepress? Een platform dat jou als blogger zichtbaar maakt bij bedrijven die graag een advertorial, branded of sponsored content willen plaatsen. Geld krijgen voor het plaatsen van een artikel op jouw blog dus. In dit artikel lees je er alles over.

Dit is een advertorial (en branded en sponsored content)

Eerst even dit. We hebben het hier dus over advertorials, branded en sponsored content. Eigenlijk zijn dit alle drie dezelfde dingen, maar omdat alle namen in het medialandschap worden gebruikt benoem ik ze graag alle drie.

Een advertorial is een advertentie in de vorm van een artikel, welke past binnen het geheel van jouw blog. Het hoeft dus niet opvallend af te wijken. Het is in feite gewoon een artikel waarvoor is betaald omdat er toevallig een bedrijf in voorkomt.

Hierboven zie je een voorbeeld van een advertorial op de website van Nu.nl.

Ook zelf heb ik een keer een advertorial geplaatst. Zo werkte ik een tijd geleden als marketeer voor een bedrijf in de DJ branche. Een branchewebsite stuurde ons toen een mailtje met de vraag of we het leuk zouden vinden een blog te schrijven over trouwmuziek op hun platform. Omdat ze veel bezoekers hebben op die website, hadden we daar best wat geld voor over. Het is immers een mooie kans voor een bedrijf om op een andere manier in contact te komen met potentiële klanten.

Waarom willen bedrijven betaald een artikel op jouw blog

Voor mij als marketeer van een DJ bedrijf was het wel duidelijk waarom een artikel op een veelgelezen platform zo zinvol is. Het is de ultieme kans voor een andere vorm van contact met de doelgroep. Maar er zit meer achter…

Vaak proberen bedrijven in contact te komen met de doelgroep wanneer zij klaar zijn om te ‘kopen’. Daar zit een nadeel aan. Er zitten namelijk veel stappen voor het koopproces waarin de doelgroep al warm kan worden gemaakt. Stel bijvoorbeeld dat een stel verloofd is. Dan willen ze dus gaan trouwen maar gaan ze heus niet gelijk een DJ boeken. Wat ze wel al gaan doen is een beetje ‘plezier zoeken’. Inspiratie opdoen met trouwmuziek dus. En, tada, daar vinden ze ons artikel op die ene trouwwebsite. In zo’n artikel bouwt het bedrijf een band op met de lezer en komt de naam alvast voorbij. Dat is een groot voordeel voor wanneer het koppel later wel opzoek gaat naar een DJ.

Advertorials zijn dus erg zinvol voor bedrijven en wanneer jij een platform/blog hebt waar veel lezers op af komen kun je hier geld mee verdienen. Je kunt ruimte voor artikelen verkopen en doet dat het makkelijkst via een platform als Whitepress.

Wat is Whitepress en hoe werkt het?

Whitepress is een platform waar bedrijven en bloggers/publishers samenkomen. Als blogger kun je er een aanbieding op plaatsen. Als in, je laat weten of er ruimte op jouw blog beschikbaar is en tegen welke voorwaarden. Daar vraag je dan vervolgens een bedrag voor, afhankelijk van wat redelijk is. Op mijn eigen blog demodernenomaden.nl is dat bijvoorbeeld 250,- euro. Aan de bedrijven vervolgens de kans om met jou samen te werken.

Bij Whitepress kies je volledig zelf alle opties. Jij kiest of de advertorial door het bedrijf of jouzelf geschreven wordt. Jij kiest de kwaliteitstandaard, het aantal linkjes naar de bedrijfswebsite en de prijs. Je hebt het dus volledig zelf in de hand en bedrijven reageren op wat voor hen interessant is.

Voor bloggers is dit een mooie optie om extra geld te verdienen. Vooral voor diegene die het wel een beetje hebben gehad met al die vervelende advertenties op hun blog. 😉

Aanmelden op Whitepress doe je hier binnen vijf minuten.