De SMMB Masterclass, is dat wat voor jou? Mijn simpele antwoord: misschien wel.

Ik dacht, laat ik eens een review schrijven over de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Eind 2019 had ik een zeer kritisch artikel gepubliceerd over Boyd Hoek zelf. Dat ging over van alles en nog wat en dat artikel stond binnen no-time op de eerste plek op Google als je op ‘Boyd Hoek’ zocht. Oeps…

Door dat artikel kwam ik in contact met Boyd Hoek zelf en zijn community manager Jeff. Ze wilden mij uiteraard overtuigen van hun kunnen en vroegen mij het artikel aan te passen. In ruil daarvoor wilde ik graag de cursus volgen zodat ik een eerlijk beeld kon schetsen richting mijn duizenden lezers. En hier zijn we, ik heb de SMMB Masterclass van Boyd Hoek gevolgd en ben oprecht enthousiast over zijn training. Daarom neem ik je in deze review mee in de trainingsomgeving van de SMMB Masterclass en alles wat ermee te maken heeft.

Wil je zelf een SMMB opzetten? Meld je dan gratis aan voor dit webinar van Boyd Hoek en kijk of het wat voor jou is.

Over de SMMB Masterclass

De SMMB Masterclass is een online trainingsprogramma voor mensen die hun eigen Social Media Marketing Bureau willen opzetten. Zo’n SMMB houdt in dat je (veelal) Facebook/Instagram advertenties opzet voor bedrijven. Daar bouw je vervolgens een funnel bij zodat deze nieuwe leads/klanten genereert voor die bedrijven. Die laatste verdienen daar dan veel geld mee en daardoor kun jij jouw fikse tarieven rekenen richting die bedrijven. Je levert immers geld op en daardoor kun je ook best hoge bedragen vragen.

Wat je ziet binnen de SMMB Masterclass is dat je al snel tussen de duizend en tweeduizend euro per klant per maand kunt verdienen. Maand in maand uit. De advertenties die je hebt aangemaakt hoeven namelijk niet al na een maand te stoppen, maar blijven juist relevant voor het bedrijf omdat ze klanten blijven opleveren. Dit verdienmodel wordt volledig besproken en uitgelegd in de SMMB Masterclass. Het is daarom dat Boyd Hoek zelf zo’n 10K per maand verdient met zijn eigen SMMB.

Wil je een voorproefje van de SMMB Masterclass? Volg dan dit gratis webinar van Boyd Hoek over het opzetten van je eigen Social Media Marketing Bureau.

Over de trainer Boyd Hoek

Dan even iets over Boyd Hoek, een man waar ik dus zeker niet al te enthousiast over was. Dit omdat ik dacht dat hij nep was en maar gewoon wat dingen uit zijn nek lulde. Wist ik veel. Maar daarover vind je meer in dit artikel waar ik inmiddels wat wijzigingen heb doorgevoerd. Boyd Hoek had dus zelf een eigen SMMB en verdiende daar goed geld mee. Daarom helpt hij nu anderen om hetzelfde verdienmodel te gebruiken.

Interessant aan Boyd Hoek is vooral dat hij nog zo jong is. Hij is maar twintig jaar. Dat is boeiend maar tegelijk waarschijnlijk ook de reden waarom veel mensen hem online niet geloven. Want hoe zit dat dan met zijn eigen SMMB? Daarop vroeg ik Boyd Hoek om wat bewijslast op te sturen van zijn SMMB klanten. Die kreeg ik inclusief bewijzen van zijn verdiensten. Ik kreeg video’s van zijn klanten die tussen de duizend en tweeduizend euro per maand betalen voor Boyd Hoek zijn diensten. Zijn eigen SMMB heet Digital Presence.

Verder woont Boyd Hoek in een villa in Bali. Voor mij niet een heel onbekend fenomeen. Zelf reis ik ook de hele wereld over terwijl ik werk vanachter mijn laptop. Geloof het of niet maar deze review schrijf ik dan ook vanaf het strand in Thailand, uitkijkend over de zee. Voor mij hét voordeel van online geld verdienen ten opzichte van die saaie 9-to-5-in-je-kantoortje-baan.

Dit is dan ook wat Boyd Hoek je wilt leren in zijn SMMB Masterclass. Je leert een online inkomen te verdienen met zijn methode waardoor je kunt werken vanaf waar dan ook ter wereld. Of dit nou vanuit huis is, is vanuit je villa op Bali.

Ben je klaar om te starten met de SMMB Masterclass, volg dan dit gratis webinar van Boyd Hoek. Daarin verteld hij je er alles over.

Wat zit er in de SMMB Masterclass? Modules & bijlagen.

De SMMB Masterclass bestaat uit twee delen. Oké er zijn acht modules (oktober 2020) met in totaal 36 lessen. Maar naar mijn idee zijn er twee dingen die Boyd Hoek je wilt leren. De eerste is de skill die je voor de bedrijven in gaat zetten. Hiermee bedoel ik dan dus de praktische weg richting het opzetten van Facebook/Instagram advertenties, funnels en een lead magnet. Deze skill is wat je daadwerkelijk voor het bedrijf uit gaat voeren en wat hen leads/klanten oplevert.

Het tweede deel van de training gaat vooral over hoe je aan die bedrijven komt voor wie jij aan de slag wilt. Want je zult begrijpen dat je zonder die bedrijven natuurlijk nog niets verdient. Je moet dus aan klanten komen. In de training gebruikt Boyd Hoek daarvoor cold calling als methode. In de SMMB Masterclass krijg je van Boyd Hoek een script waarmee je bedrijven kunt gaan benaderen.

Tot slot zal Boyd Hoek in de SMMB Masterclass nog ingaan op hoe je je bedrijf op kunt schalen als alles eenmaal loopt. Hij legt je dan uit hoe je sommige dingen passief kunt maken zodat je steeds iets minder hoeft te werken terwijl je meer geld verdient. De letterlijke modules uit de SMMB Masterclass zijn als volgt:

Iedere les bestaat uit één video. Deze video’s zijn vrij lang. Sommige video’s duren wel een uur. Maar naar mijn idee is dat belangrijk. Om te begrijpen hoe je bijvoorbeeld met Clickfunnels aan de slag gaat (een onderdeel uit de SMMB Masterclass) is immers wat tijd nodig. In de video’s verteld Boyd Hoek ook veel over zijn eigen ervaringen en deze zijn zeer bruikbaar.

Behalve de videotrainingen zul je nog meer vinden in de SMMB Masterclass. Zo zijn er 15 bijlagen (oktober 2020) te vinden. In deze bijlagen vind je dingen die vaak relevant zijn aan één van de lessen. Zoals bijvoorbeeld het letterlijke sales script dat je kunt gebruiken om je eerste klanten te krijgen. Zie hieronder alle bijlagen van de SMMB Masterclass.

 • PDF. De enige 4 dingen die tellen

 • Inschrijven KVK

 • Inschrijven Ondernemersloket

 • Markt onderzoek script – course

 • FB ads 2 belangrijkste dingen

 • Proefperiode meetings zetten script

 • Instructieblad cold call script

 • Acuity scheduling opzetten & gebruiken

 • Instructieblad Facebook profiel

 • Instructieblad LinkedIn Profiel

 • Instructieblad Facebook & Linkedin bericht

 • Instructieblad LinkedIn sales navigator

 • Instructieblad sales script

 • Instructieblad on-boarding

 • Instructieblad automatische incasso & facturen

Wat belangrijk is om te weten is dat de cursus nog altijd wordt geoptimaliseerd. Zo is online marketing een wereld die snel veranderd en zorgt de optimalisatie ervoor dat de cursus met de tijd meegaat. Met het schrijven van dit artikel zijn er al meer dan 1000 cursisten en dit aantal groeit iedere dag. Evenals het aantal lessen (vandaar mijn tijdsvermeldingen).

Voor wie is deze Social Media Marketing training bedoelt?

Eerste even, voor wie is de SMMB Masterclass niet? Voor mensen die zonder iets te doen rijk willen worden. Get Rich Quick And Do Nothing – programma’s werken niet. Geloof ook niet dat het jou zal lukken zonder er iets voor te doen. Maar weet ook dat wanneer je in jezelf durft te investeren en bereid bent er de tijd in te steken het SMMB verdienmodel één van de snelste manieren is om online geld te verdienen.

De SMMB Masterclass is in het bijzonder interessant voor mensen die zijn opgegroeid in het digitale tijdperk en de basis van social media begrijpen. Dat maakt de SMMB Masterclass in ieder geval een stuk makkelijker te volgen. Volg het programma niet als je NIET aan de slag wilt gaan. Dan is de investering écht zonde van je geld. Als je wel aan de slag wilt, is de investering zo terugverdient. In de wereld van de social media marketing gaat immers veel geld om!

Ben je klaar om in jezelf te investeren en met de SMMB Masterclass aan de slag te gaan? Koop de training met deze speciale kortingslink.

SMMB Masterclass kopen met korting

Wil je zelf aan de slag met de SMMB Masterclass dan doe je er goed aan te weten wat de investering is en wat je daarvoor krijgt. Even buiten de genoemde modules, lessen en bijlagen moet je denken aan de volgende onderdelen:

 • ​15+ Uur van Stap-voor-Stap Training: (€3997 Waarde)
 • ​Privé Mastermind Groep (€997 Waarde)
 • ​Wekelijkse Live Q&A Calls Met Boyd Hoek (€1997 Waarde)
 • ​Kant-en klare funnels, ads & contract (€997 waarde)
 • Ultieme sales scripts (1997 waarde)

De totale waarde van Boyd Hoek zijn SMMB training is €10.482, maar gelukkig hoef je niet dit hele bedrag neer te leggen als je de SMMB Masterclass wilt kopen. Via een speciale kortingspagina kun je de training namelijk voor €997,- kopen.

Wanneer je de SMMB Masterclass aanschaft met de huidige openingsdeal, krijg je er ook nog eens een aantal vette bonussen bij. Al met al een goede investering dus. Wist je trouwens dat je bij zijn training ook een 14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie hebt? Je kunt de training dus altijd even uitproberen, wel zo fijn.

Voor sommige mensen is de investering van 997,- euro net wat teveel om binnen één keer neer te leggen. Begrijpelijk. Kies in dat geval voor het betalen in termijnen. Je betaald dan drie keer 397,- euro.

De SMMB Masterclass van Boyd Hoek met korting kopen kan via deze link.

Over de Boyd Hoek advertenties

Laatst werd ik benaderd door de NOS met een aantal vragen omtrent dropshipping, e-commerce en jawel, Boyd Hoek. We bespraken de manier waarop mensen als Boyd Hoek, Jia Ruan en Joshua Kaats hun geld verdienen. In eerste instantie is dit natuurlijk met het verdienmodel dat zij promoten, maar vaak blijkt dat het aanbieden van de trainingen hen nog veel meer oplevert omdat het makkelijker schaalbaar is.

Leuk wellicht om te zien is dat NOS Stories daar nu een item over heeft gemaakt. Persoonlijk vind ik hem goed afgewogen :).

Conclusie SMMB Masterclass van Boyd Hoek

Ik ben goed te spreken over de SMMB Masterclass. Het is één van de makkelijkste verdienmodellen die je tegenwoordig kunt gebruiken om online geld te verdienen. Daarbij is het relatief snel op te zetten: een eigen SMMB. Naar mijn idee eenvoudiger (en sowieso met minder kosten) dan bijvoorbeeld een dropshipping business (of verkopen met Bol.com).

Verder wil ik Boyd Hoek en zijn community manager Jeff bedanken voor de openheid in onze mailtjes. Het zijn goede gasten.

Wil jij zelf starten met de SMMB Masterclass van Boyd Hoek. Kijk dan gratis dit webinar.

Of…

Schaf de training aan via deze speciale kortingspagina.

SMMB Masterclass - Boyd Hoek

997,-
9.4

Verdienkansen

9.5/10

Trainingsstijl

8.5/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Inhoud

9.5/10

Voordelen

 • 10K p/maand mogelijk
 • Zeer goed verdienmodel
 • Praktische training
 • Training gaat in op detail
 • Werken vanaf waar je maar wilt

Nadelen

 • Vereist wat doorzettingsvermogen