Verdiensten 25%
Moeilijkheid 50%
Zekerheid 50%

Met het woord coach denk je misschien aan die van een voetbal team, maar anno 21e eeuw is dat allang niet meer de enige coach. Online coaching of e-coaching genoemd, is tegenwoordig helemaal hip, en dan niet in voetbal maar in ‘het leven’ of een specifiek onderwerp. Denk bijvoorbeeld aan het coachen van iemands geluk of het coachen van iemand die bezig is met het uitbouwen van zijn business.

“Coaching is iets van deze tijd en ook jij kunt daar je graantje in meepikken en online je geld mee verdienen.”

Je eigen online coaching bedrijf

Coaching is niets anders dan iemands support zijn. En die support kun je het meest gemakkelijk bieden wanneer je iemand anders begrijpt. Stel bijvoorbeeld dat je zelf in je leven altijd moeite had om dingen positief te bekijken, maar dat je jezelf door de tijd heen hebt aangeleerd positief in het leven te staan, dan kun je nu dus iemand helpen die tegen hetzelfde probleem aan loopt.

“Jouw ervaringen kunnen van waarde zijn voor anderen en mensen zijn zeker bereid om voor die support te betalen.”

Wees een specialist als online coach

Ook bij coaching kan het goed zijn een specialisatie uit te kiezen. Natuurlijk is het motiveren en inspireren van de ander altijd van belang, maar jouw verhaal is hierbij doorslaggevend. Zo coach ik zelf bijvoorbeeld mensen die reizen en werken willen combineren. Waarom? Omdat ik dat zelf al doe. Ik kan dus niet alleen inspirerende woorden zeggen, maar ook praktische tips geven over de problemen waar cliënten tegenaan lopen.

Verdiensten als online coach

Ja, laten we er maar eerlijk over zijn. De verdiensten van een online coach zijn niet zo goed. Je kunt tenslotte vaak maar één persoon tegelijk coachen en tenzij je business coaching doet, hebben mensen daar geen bakken met geld voor klaar liggen. Om online geld te verdienen als coach is het daarom van belang om je vak op meerdere manieren te beoefenen. Denk er bijvoorbeeld aan om de coaching aan te vullen met een online training. Zo heb je meerdere inkomensbronnen en verzeker je meer inkomen. Zie ook de online coaching van FIT.nl die naast boeken ook 1 op 1 begeleiding aanbieden.

Hoe kom je als online coach aan je klanten?

Je hebt natuurlijk wel cliënten nodig als coach, anders wordt het nooit wat. Hoe je die het makkelijkst vind zal meestal via via zijn. Laat aan iedereen weten wat je als coach kan betekenen en je hebt een grote kans dat er via je netwerk wel iemand op je pad komt.

“Online coaching doe je veelal via Skype of een andere vorm van videobellen.”

Andere manieren om aan cliënten te komen is door jezelf ook online te profileren als coach. Maak bijvoorbeeld een website en leg daarop duidelijk uit wat je voor mensen kunt betekenen in wat voor situaties. Wat betreft online platforms die deze connectie regelen kun je in Nederland het makkelijkst terecht bij Pluform. Zij helpen je aan je cliënten en geven je tools voor optimale online coaching.