Jia Ruan, velen kennen zijn gezicht van een Facebook, Youtube of Instagram advertentie. Of ze kennen zijn gezicht van alledrie de platformen, omdat hij daar simpelweg dagelijks voorbij lijkt te komen. Laatst zag ik één reactie onder zo’n advertentie: “Ik zie jou vaker dan mijn eigen moeder.” Ik moest lachen, maar vond het ook wel een beetje apart. Wie is Jia Ruan en wat promoot die gast eigenlijk?

Omdat ik Jia Ruan persoonlijk heb ontmoet wil ik je daar graag wat duidelijkheid over verschaffen. Daarom duik ik in dit artikel in wat achtergrond informatie zodat jij een beter beeld krijgt van wie het is, wat hij aanbied, of het allemaal geen scam is en hoe groot zijn vermogen is. Let’s get to know Jia Ruan!

Biografie en geschiedenis Jia Ruan

Jia Ruan werd geboren in mei 1996. Hij heeft Chinese ouders en is opgegroeid met een ondernemers mindset. Zijn ouders hadden drie restaurants en waren daar constant mee in de weer. Op dat moment was Jia Ruan zelf nog bezig met pizza’s bezorgen en het verkopen van krantenabonnementen.

Maar op een dag lijkt alles voor Jia Ruan te zijn veranderd. Hij ging het internet op, vond tal van inspirational characters, verdiepte zich in stapels boeken en raakte geïnteresseerd (lees: geobsedeerd) in succesvol worden. Zakelijk succes wel te verstaan. Zijn studies waren meermaals mislukt en voor hem zat er dan ook niets anders op dan zijn eigen pad te bewandelen. Hij nam de ondernemers mindset van zijn ouders en tal van online mentoren over en ging aan de slag.

“Ik heb iedere dag geblowd toen ik zeventien was, elke dag in het park, elke dag gamen. Als ik het kan [veranderen], dan kan écht iedereen het. Dat is de message die ik wil overbrengen.” – Jia Ruan

Jia Ruan leerde zichzelf e-commerce (online verkoop) en alles rondom een mindset die succes beoogt. Hij wilde niet hard, maar slim werken en was bereid daar alles voor te doen. Vooral om hard te werken zodat die later slim kon werken 😉.

Hij was zo gefocust op succes dat hij op een gegeven moment samen met een groepje vrienden de “Burn-out house” is gestart. Ik moest zelf een beetje lachen toen hij dit woord bij één van zijn lezingen in de mond nam, maar cool is het wel. De naam was een knipoog naar het idee achter de burn-out. Mensen zouden te hard werken en daardoor een burn-out krijgen. Jia Ruan zijn beredenering was iets anders.

“Ik zal nooit in een burn-out belanden, omdat ik de dingen die ik doe, leuk vind. Hard werken doe ik zeker, maar alles met passie.” – Jia Ruan

Hij stelde dat als je de dingen doet die je wilt doen, je nooit in een burn-out zal belanden. Zoveel mensen vandaag de dag kampen met problemen als depressie en burn-out. Maar volgens Jia Ruan is dat niet gewoon omdat ze te hard werken, maar omdat ze te hard werken aan dingen die ze niet tof vinden. Als je doet wat je leuk vind, kun je werken wat je wilt, maar een burn-out zal je er niet van krijgen. Wel, de burn-out house was een feit.

Inmiddels zit dat trouwens allemaal net wat anders. Jia Ruan woont hoe ver bekend vooral alleen in Valencia en gaat er in de wintermaanden op uit naar Bali, waar ze een soort burn-out house hebben met zijn team. In dat geval dus een lekker villa ;).

„Ik neem geen geldadvies aan van mensen die armer zijn dan ik, dat is net zoiets als fitnesstraining volgen bij iemand met obesitas. Wil je succesvol zijn? Kopieer dan wat succesvolle mensen doen. Online kun je je de hele dag omringen met miljonairs en miljardairs.” – Jia Ruan

Wat doet Jia Ruan allemaal?

Oké, dus Jia Ruan woont in Valencia en is in de winter in Bali, maar wat doet hij eigenlijk dat die nu nog zo hard werkt? Nou, het antwoord is; best wel veel.

Zelf ontmoette ik hem op een Unstoppable event in Utrecht. Dit was een evenement over mindset met meerdere sprekers. Er waren lezingen van twintig minuten, stuk voor stuk inspirerend. Jia Ruan is een van de oprichters van Unstoppable en kwam daarmee duidelijk over als hoofdspreker. Hij is de leider van de tribe die Unstoppable heeft voortgebracht en de lezingen zelf hebben veel weg van die van Tony Robbins (wereldberoemde motivational speaker).

Er werden oefeningen gedaan waarbij we op onze stoel gingen staan en zo nu en dan kwamen leden van de tribe naar voren om samen hun energie te uiten door te schreeuwen.

Behalve die geweldige mindset events doet Jia Ruan nog iets. Enkele jaren terug startte hij met e-commerce. Hij kocht dan producten in uit het buitenland en verkocht ze op Bol.com. Denk aan random dingen als douchekoppen en glow in the dark sterretjes. Hij zocht gewoon producten waar vraag naar was, importeerde die en verkocht ze. Al snel kwam hij erachter dat hier erg veel geld mee te verdienen was. In zijn eerste maand leverde dat hem zo’n 2.500 euro op. (Al moet ik stellen dat dat een bijzonder ongeloofwaardig statement is gezien de import zelf meer dan een maand in beslag neemt… Voor het gemak ga ik er dus vanuit dat Jia Ruan bedoelt dat hij dat geld verdiende toen de producten al waren aangekomen in Nederland en online stonden.)

„Een paar keer ging ik op mijn bek, maar met e-commerce lukt het ondernemen wél. Ik kocht huishoudelijke producten in op Alibaba, zoals veiligheidshoekjes voor tafels. Als ze op Bol.com staan voor 15 euro, verkoop ik ze voor 14 euro. Inmiddels heb ik een bedrijf met tal van trouwe partners. We verkopen cursussen en boeken, maken vlogs en organiseren evenementen.” – Jia Ruan

Wat begon met een beetje online inkomsten, ontaarde al snel in zo’n 16.000 euro per maand! Dat kwam doordat hij al het geld dat hij verdiende direct herinvesteerde. Het was toen dat hij dacht het ‘gouden ei’ te hebben gevonden. Hij besloot daarop zijn verhaal, kennis en inzichten van die tijd te delen. Eerst met vrienden en kennissen en nadat zij daar succes mee behaalden, met iedereen.

En daar komen die Facebook, Youtube en Instagram advertenties vandaan. Jia Ruan heeft een online training opgetuigd voor iedereen die ook online geld wil gaan verdienen. De training genaamd ‘Bol Masterclass’ was daarmee geboren. In de training gaat hij stap voor stap in op hoe je je eigen e-commerce business opzet naar zijn voorbeeld. Je leert om producten in te kopen en te verkopen via het platform Bol.com. Uit die training volgden al snel vele succesverhalen van deelnemers!

Daarna is Jia Ruan samen met Mitchell Weijerman (dit was tevens een spreker op het Unstoppable event waar ik aanwezig was) aan de slag gegaan met een nieuwe training. Buiten e-commerce konden ze samen namelijk nog iets: ‘social media marketing’. Het gaat hier om de Agency Masterclass. Een training over het opzetten van je eigen Social Media Marketing Agency (SMMA).

Het lijkt er dan ook op dat bij Jia Ruan de focus steeds meer is komen te liggen op het doceren van anderen. Nog altijd is Unstoppable een grote bezigheid van hem en daar ligt dan ook duidelijk zijn passie.

Het zal je dan ook niet verbazen dat er in 2020 een nieuwe training is gelanceerd, namelijk eentje over een Unstoppable mindset. En die training verbaast me dan weer niets. In alle lezingen en trainingen van Jia Ruan was er altijd al veel ruimte voor mindset. Deze training is daar dan ook een logisch resultaat van.

Jia Ruan

Enkele statistieken over Jia Ruan

Aantal Youtube Abbonees: 27.500 (april 2020)
Aantal Instagram volgers: 39.000 (april 2020)
Aantal Facebook likes: 9.200 (april 2020)

Wat is Jia Ruan zijn vermogen?

Het vermogen van Jia Ruan is niet terug te vinden in een of andere lijst. Maar andere dingen rondom zijn vermogen zijn wel te vinden. Met e-commerce verdient zijn bedrijf zo’n vijftig duizend euro per maand. Daarnaast verdient hij rond de drie ton per maand met zijn educatie business.

„Ik zie geld als een vergrootglas. Slechte mensen zullen met veel geld meer slechte dingen doen. Uitgeven aan drugs, schade aanrichten. Maar goede mensen zullen meer hebben om te geven aan anderen mensen. Daarom koop ik vaak eten voor zwervers op het station of geef ik een deel van mijn inkomen aan goede doelen.” – Jia Ruan

Hierbij moet wel duidelijk de kanttekening worden gemaakt, dat dat verdiende geld niet allemaal bij hem terecht komt. Allereerst zijn die Facebook, Youtube en Instagram advertenties alles behalve gratis en daaropvolgend heeft hij uiteraard ook nog business partners met wie die omzet gedeeld wordt. Het daadwerkelijke persoonlijke vermogen van hem kun je dan ook beter schatten op enkele honderd duizenden euro’s. Nog steeds niet slecht voor een 24-jarige ondernemer zullen we maar stellen 😉.

Jia Ruan zijn trainingen

Buiten Unstoppable events heeft Jia Ruan drie trainingen die je kunt volgen. Twee daarvan zijn op het business gebied, de andere is op mindset gericht.

Bol Masterclass

In deze training leer je zelf een e-commerce business op te zetten en te verkopen via Bol.com. Lees hier mijn review of bekijk het gratis webinar.

Agency Masterclass

Een training die Jia Ruan geeft samen met oud Google medewerker Mitchell Weijerman. In de training leer je hoe je een Social Media Marketing Agency opzet en daarmee tienduizenden euro’s per maand verdient. Lees hier mijn review of bekijk het gratis webinar.

Unstoppable Mindset

Een training over een gelukkig leven met de juiste mindset. Hoe behaal je succes en wat voor mens wil je zijn? Laat je je leiden door externe factoren of bepaal je zelf jouw levensweg? Wel, check anders even het gratis e-book ;).

Review Jia Ruan

Of ik een review kan schrijven over Jia Ruan? Wel, het is een mens. Sommigen zien zijn advertenties als iets vervelends maar ergens heeft deze man ook een heel sterk punt. Hij is een hardcore ondernemer en heeft een Amerikaanse stijl van verkopen. Hij werkt hard en daarmee durf ik te zeggen dat die zijn centjes verdient. Als je het niets vind kun je altijd bij zijn advertenties op het knopje klikken dat je het niet wil zien; dat is voor iedereen een optie. Ben je nieuwsgierig, volg dan gerust zijn webinars, je hebt niets te verliezen toch?

Ik geloof dat zijn trainingen daadwerkelijk mensen verder helpen. En dat gaat verder dan geloven. Er zijn menig succesverhalen te vinden van zowel de Bol Masterclass als de Agency Masterclass. Jia Ruan is een master in mindset en dat komt in beide trainingen terug. Voor je veel geld kunt verdienen zul je immers eerst de mindset moeten hebben van een top ondernemer, pas later volgen de praktische skills.

Hopelijk heb ik je zo een beetje achtergrond kunnen geven van Jia Ruan en zijn bezigheden. Succes met ondernemen!