Jia Ruan, velen kennen zijn gezicht van een Facebook of Instagram advertentie. Hij promoot daar veelvuldig zijn webinars en online trainingen. Maar wie is Jia Ruan? Ik besloot eens in zijn achtergrond te duiken en vertel je in dit artikel wat hij zoal doet, doe een schatting van zijn vermogen, trainingen en ondernemer skills. Let’s get to know Jia Ruan!

Geschiedenis Jia Ruan

Jia Ruan werd geboren in mei 1996. Hij heeft Chinese ouders en is duidelijk opgegroeid met een ondernemers mindset. Zijn ouders hadden namelijk drie restaurants en waren daar constant mee in de weer. Op dat moment was Jia Ruan zelf echter nog bezig met pizza’s bezorgen en het verkopen van krantenabonnementen.

Op een dag lijkt alles te zijn veranderd. Jia Ruan kwam in aanraking met stapels boeken over succesvol worden en besloot zijn eigen pad te kiezen. Studies waren meermaals mislukt en dus was er een andere weg om te bewandelen.

“Ik heb iedere dag geblowd toen ik zeventien was, elke dag in het park, elke dag gamen. Als ik het kan [veranderen], dan kan écht iedereen het. Dat is de message die ik wil overbrengen.” – Jia Ruan

Jia Ruan leerde zichzelf e-commerce en alles rondom een mindset die succes beoogt. Hij wilde niet hard, maar slim gaan werken en was bereid daar alles voor te doen. Vooral om hard te werken, om later slim te werken dus 😉.

Hij was zo gefocust op succes dat hij op een gegeven moment samen met een groepje vrienden de “Burn-out house” is gestart. Ik moest zelf een beetje lachen toen hij dit woord bij één van zijn lezingen in de mond nam, maar een punt had die wel. Hij stelde dat als je de dingen doet die je wilt doen, je nooit in een burn-out zal belanden. Zoveel mensen vandaag de dag kampen met problemen als depressie en burn-out. Maar volgens Jia Ruan is dat niet gewoon omdat ze te hard werken, maar omdat ze te hard werken aan dingen die ze niet tof vinden. Als je doet wat je leuk vind, kun je werken wat je wilt, maar een burn-out zal je er niet van krijgen.

„Ik neem geen geldadvies aan van mensen die armer zijn dan ik, dat is net zoiets als fitnesstraining volgen bij iemand met obesitas. Wil je succesvol zijn? Kopieer dan wat succesvolle mensen doen. Online kun je je de hele dag omringen met miljonairs en miljardairs.” – Jia Ruan

Wat doet Jia Ruan allemaal?

Oké, dus Jia Ruan woont in de burn-out house, maar wat doet hij eigenlijk dat die nu nog zo hard werkt? Nou, het antwoord is, best wel veel. Zelf ontmoette ik Jia Ruan op een Unstoppable event in Utrecht. Dit was een evenement over mindset met meerdere sprekers. Er waren lezingen van twintig minuten, stuk voor stuk inspirerend. Jia Ruan is een van de oprichters van Unstoppable en kwam daarmee duidelijk over als hoofdspreker. Hij is de leider van de tribe die Unstoppable heeft voortgebracht en de lezingen zelf hebben veel weg van die van Tony Robbins. Er werden oefeningen gedaan waarbij we op onze stoel gingen staan en zo nu en dan kwamen leden van de tribe naar voren om samen hun energie te uiten door te schreeuwen.

Behalve die geweldige mindset events doet Jia Ruan nog iets. Enkele jaren terug startte hij met e-commerce. Hij kocht dan producten in uit het buitenland en verkocht ze op Bol.com. Denk aan random dingen als douchekoppen en glow in the dark sterretjes. Hij zocht gewoon producten waar vraag naar was, importeerde die en verkocht ze. Al snel kwam hij erachter dat hier erg veel geld mee te verdienen was. In zijn eerste maand leverde dat hem zo’n 2.500 euro op. Al moet ik stellen dat dat een bijzonder ongeloofwaardig statement is gezien de import zelf meer dan een maand in beslag neemt. Voor het gemak ga ik er dus vanuit dat Jia Ruan bedoelt dat hij dat geld verdiende toen de producten al waren aangekomen in Nederland en online stonden.

„Een paar keer ging ik op mijn bek, maar met e-commerce lukt het ondernemen wél. Ik kocht huishoudelijke producten in op Alibaba, zoals veiligheidshoekjes voor tafels. Als ze op Bol.com staan voor 15 euro, verkoop ik ze voor 14. Inmiddels heb ik een bedrijf met twee partners. We verdienen het meeste met online coaching over geld verdienen, daarvoor vragen we 250 euro per uur. We verkopen cursussen en boeken, maken vlogs en organiseren evenementen.” – Jia Ruan

Wat begon met een beetje online inkomsten, ontaarde al snel in zo’n 16.000 euro per maand! Dat kwam doordat hij al het geld dat hij verdiende direct herinvesteerde. Het was toen dat hij dacht het ‘gouden ei’ te hebben gevonden. Hij besloot daarop zijn verhaal, kennis en inzichten van die tijd te delen. Eerst met vrienden en kennissen en nadat zij daar succes mee behaalden, met iedereen.

En daar komen die Facebook en Instagram advertenties die jij steeds ziet. Jia Ruan had namelijk een online training opgetuigd voor iedereen die ook online geld wilde gaan verdienen. De training genaamd ‘Bol Masterclass’ was geboren. In de training gaat Jia Ruan stap voor stap in op hoe je je eigen e-commerce business opzet naar zijn voorbeeld. Daaruit volgden al snel vele succesverhalen van deelnemers!

Daarna is Jia Ruan samen met Mitchell Weijerman aan de slag gegaan met een nieuwe training. Deze is inmiddels ook online en is waarschijnlijk de training waar je hedendaags de advertenties van voorbij ziet komen. Het gaat om de Agency Masterclass. Een training over het opzetten van je eigen Social Media Marketing Agency (SMMA). Een nieuw avontuur dus voor Jia Ruan.

Het lijkt er dan ook op dat bij Jia Ruan de focus steeds meer is komen te liggen op het doceren van anderen. Nog altijd is Unstoppable een grote bezigheid van hem en daar ligt dan ook duidelijk zijn passie.

Wat is Jia Ruan zijn vermogen?

Het vermogen van Jia Ruan is niet terug te vinden in een of andere lijst. Maar andere dingen rondom Jia Ruan zijn vermogen zijn wel te vinden. Met e-commerce verdient zijn bedrijf zo’n vijftig duizend euro per maand. Daarnaast verdient hij rond de drie ton per maand met zijn educatie business.

„Ik zie geld als een vergrootglas. Slechte mensen zullen met veel geld meer slechte dingen doen. Uitgeven aan drugs, schade aanrichten. Maar goede mensen zullen meer hebben om te geven aan anderen mensen. Daarom koop ik vaak eten voor zwervers op het station of geef ik een deel van mijn inkomen aan goede doelen.” – Jia Ruan

Hierbij moet wel duidelijk de kanttekening worden gemaakt, dat dat verdiende geld niet allemaal bij Jia Ruan terecht komt. Allereerst zijn die Facebook en Instagram advertenties alles behalve gratis en daaropvolgend heeft hij uiteraard ook nog business partners met wie die omzet gedeeld wordt. Het daadwerkelijke persoonlijke vermogen van Jia Ruan kun je dan ook beter schatten op enkele honderd duizenden euro’s. Nog steeds niet slecht voor een 23-jarige zullen we maar stellen 😉.

Jia Ruan zijn trainingen

Buiten Unstoppable events heeft Jia Ruan dus twee trainingen die je kunt volgen. Beiden starten met een gratis webinar om te kijken of de training daadwerkelijk wat voor jou is.

Bol Masterclass

In deze training leer je zelf een e-commerce business op te zetten en te verkopen via Bol.com. Lees hier mijn review of bekijk het gratis webinar.

Agency Masterclass

Een training die Jia Ruan geeft samen met oud Google medewerker Mitchell Weijerman. In de training leer je hoe je een Social Media Marketing Agency opzet en daarmee tienduizenden euro’s per maand verdient. Lees hier mijn review of bekijk het gratis webinar.

Review Jia Ruan

Of ik een review kan schrijven over Jia Ruan? Wel, het is een mens. Sommigen zien zijn advertenties als iets vervelends maar ergens heeft deze man ook een heel sterk punt. Hij is een hardcore ondernemer en heeft een Amerikaanse stijl van verkopen. Hij werkt hard en daarmee durf ik te zeggen dat die zijn centjes verdient. Als je het niets vind kun je altijd bij zijn advertenties op het knopje klikken dat je het niet wil zien, dat is voor iedereen een optie. Ben je nieuwsgierig, volg dan gerust zijn webinars, je hebt niets te verliezen.

Ik geloof dat zijn trainingen daadwerkelijk mensen verder helpen. En dat gaat verder dan geloven. Er zijn menig succesverhalen te vinden van zowel de Bol Masterclass als de Agency Masterclass. Jia Ruan is een master in mindset en dat komt in beide trainingen terug. Voor je veel geld kunt verdienen zul je immers eerst de mindset moeten hebben van een top ondernemer, pas later volgen de praktische skills.

Hopelijk heb ik je zo een beetje achtergrond kunnen geven van Jia Ruan en zijn ondernemingen. Succes met ondernemen!