Verdiensten 70%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 90%

Geld verdienen met jouw website? Daar zijn dus tal van manieren voor. In dit artikel bespreek ik alle manieren die ik heb leren kennen sinds ik geld verdien met mijn eigen website.

Met de huidige markt en hoeveel mensen op het internet actief zijn is het niet heel gek dat zoveel mensen al geld verdienen met hun website. Nu vraag je je misschien alleen nog af hoe. Ik bespreek alle manieren van makkelijk tot moeilijk en hoe jij ze zelf kunt implementeren om geld te verdienen met jouw website.

Zelf reis ik inmiddels al enkele jaren rond als digital nomad. Dat betekent dat ik mijn geld online verdien, een locatie onafhankelijk inkomen. Ik kan dus lekker de wereld over reizen terwijl ik werk ;). Mijn website daarbij mijn belangrijkste bron van inkomsten.

1. Geld verdienen met website via Google Adsense

Dit is de simpelste manier om te starten met geld verdienen via je website. Google Adsense is interessant voor iedereen die net begint met zijn website tot aan mensen die al veel bezoekers (>10.000 p/maand) hebben. Hoe meer bezoekers je op je website hebt hoe meer deze manier oplevert. Al werkt dat praktisch gezien bij alle manieren zo, zolang de bezoekers maar relevant zijn.

Google Adsense is een manier om advertenties op je website te plaatsen van derde partijen. Het grote voordeel is dat Google de adverteerder voor jou uitzoekt. Hierdoor weet je zeker dat de relevantie van de advertentie voor de bezoeker groot is en er vaak op wordt geklikt (=meer inkomsten).

Je verdient een commissie onder het Pay Per Click (PPC) principe. Hoe meer mensen klikken op de advertenties hoe meer geld je verdient met je website.

De opbrengsten per click variëren heel erg. Dit kan mede afhankelijk zijn van waar jouw website over gaat. Gaat jouw website bijvoorbeeld over het verkopen van je huis, dan is de kans groot dat Google advertenties laat zien van makelaars en die betalen veel geld per klik.

Maar als jouw website gaat over recepten, laat Google waarschijnlijk advertenties zien van kookboeken, en die clicks zijn weer een stuk minder waard.

Het is dus belangrijk om reëel te zijn in wat Google Adsense jou kan opleveren. Daarom bij deze een rekenvoorbeeld waarbij je zelf een inschatting kunt maken van de verschillende variabelen.

Stel je hebt 10.000 websitebezoekers gehad in één maand. De gemiddelde Click Through Rate, dat is het aantal mensen dat op de advertentie klikt, ligt op 2%. Van dit aantal websitebezoekers zullen er dus 200 op je advertentie klikken. Berekent met de gemiddelde opbrengsten per klik, heb je dan 40,- euro verdient in die maand.

Sorry als ik je hiermee teleurstel, heel rijk word je er dus niet van, maar simpel is het wel.

Met Google Adsense kan bijna iedereen geld verdienen met zijn website. Gelukkig hoeft dit niet je enige vorm van inkomsten te zijn, er zijn uiteraard meer én beter betaalde manieren, ga daarom gerust door naar de volgende stap.

Gemiddelde Click Through Rate (CTR): 2%

Gemiddelde Pay Per Click (PPC): €0,20

2. Affiliate marketing om geld te verdienen met je website

Tevens een best wel simpele manier om geld te verdienen met jouw website. Maar deze manier levert je wel meer op. Bij affiliate marketing krijg je namelijk niet betaald per keer dat iemand klikt op je advertenties, maar per keer dat iemand iets koopt (Pay Per Sale).

Op jouw website plaats je links of advertenties naar relevante producten of diensten via een affiliate netwerk.

Vervolgens klikt jouw websitebezoeker op een van de links of advertenties en schaft het product aan. De verkoper ziet dat dit product door jou is aangeraden en bied je daar een commissie voor aan.

Deze commissies kunnen erg hoog zijn (tot wel 50% van de verkoopprijs) en zo kun je dus flink wat geld verdienen met je website.

Om te beginnen met affiliate marketing hoef je je slechts aan te sluiten bij een van de vele affiliate programma’s. Eigenlijk heeft ieder groot online bedrijf wel een affiliate programma waar jij aan mee kunt doen.

Het belangrijkste hierbij is dan ook dat je er een kiest die aansluit bij het onderwerp van jouw website. Relevante links verhogen namelijk de conversie en dus jouw inkomen.

Zelf verdien ik honderden euro’s per maand via affiliate marketing op mijn websites. Primair gebruik ik TradeTracker en Paypro als affiliate partners, maar daarnaast ben ik ook actief in enkele andere netwerken. Wat ik zelf geweldig vind aan affiliate marketing is dat het hier gaat om een passief inkomen.

Ook wanneer ik even niets op mijn website plaats blijven er bezoekers komen en blijft er op de links geklikt worden. Ik verdien dus geld terwijl ik daar op dat moment niets voor hoef te doen.

Wil jij ook online geld verdienen en bouwen aan een passief inkomen? In mijn GRATIS e-book ‘Online Geld Verdienen 2020 Editie’ lees je er alles over.

Het meest bekende en simpel te implementeren affiliate programma is die van Bol.com. Zij verkopen een groot scala aan producten en zijn daarom interessant om naartoe te verwijzen. De commissie ligt er tussen de 3% en 10%. Denk hierbij aan lage percentages voor dingen als een telefoon en aan hoge percentages bij online producten zoals een e-book.

Hoewel Bol.com veel opties heeft is het zeker niet het beste affiliate programma. De commissies zijn er relatief laag, vergeleken met andere bedrijven. Kijk voor een ultiem passend affiliate programma daarom eens op TradeTracker. Bij deze bemiddelaar vind je vele producten die jij kunt promoten van grote Nederlandse bedrijven.

Affiliate marketing is dé manier om geld te verdienen met jouw website wanneer je het simpel wilt houden. Ik gebruik het zelf met name om aan de zijkant een passief inkomen op te bouwen. Wel merk ik dat veel mensen om mij heen moeite hebben om affiliate marketing juist te implementeren op hun eigen website. Gewoon lukraak wat links plaatsen heeft namelijk weinig effect. Dat kost alleen maar moeite maar levert je nog niets op.

Zorg er dus voor dat je alle ins en outs begrijpt en deze toepast. Zelf verdien ik inmiddels ruim 1500,- euro per maand met affiliate marketing maar dat ging niet helemaal vanzelf. Veel vallen en opstaan vooral. In mijn GRATIS e-book leg ik er alles over uit en vertel ik hoe jij een succes kunt maken van affiliate marketing.

3. Advertenties plaatsen op je website om geld te verdienen

Je kunt natuurlijk ook gewoon betaald krijgen per advertentie op je website. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er bedrijven zijn die dusdanig veel aansluiten bij jouw doelgroep dat ze graag op jouw website willen adverteren.

Afhankelijk van het aantal bezoekers op jouw website kan dit je veel geld opleveren. Vooral wanneer je een overeenkomst kan sluiten waarin een bedrijf jou daar maandelijks voor betaald. De bezoekers blijven tenslotte op jouw website komen en de advertentie blijft dus steeds weer gezien worden.

Maar hoe vind je nou bedrijven die bij jouw website willen adverteren? Allereerst is het goed om op jouw website een pagina te plaatsen waarin je adverteerders laat weten dat ze bij jou kunnen adverteren.

Wanneer je een goed bezochte website hebt, heb je dan waarschijnlijk al je eerste adverteerders binnen. Een andere manier is om de meest relevante bedrijven zelf te contacten. Je mailt hen dan gewoon simpelweg, laat weten wie jouw doelgroep is en hoeveel mensen maandelijks jouw website bezoeken.

De meeste bedrijven zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun merk meer onder de aandacht te brengen. Een tip hierbij is om vooral naar bedrijven te zoeken die zich in niche/specifieke markten bevinden. Daar is je kans van slagen groter omdat de doelgroep dan is afgebakend.

Moeilijk is vaak om te bepalen wat je voor een advertentie op jouw website kunt vragen. Per adverteerder zou ik een gemiddelde inschatten van 100,- euro p/maand voor 10.000 bezoekers. Maar het zal ook erg liggen aan het percentage van de bezoekers dat op de banner of advertentie klikt. Om dat te weten zul je je moeten verdiepen in Google Analytics, de statistieken zijn tenslotte wel allemaal aanwezig. :)

4. Geld verdienen met jouw website door advertorials toe te staan

Wanneer jouw website met name een blog betreft kan het interessant zijn om advertorials toe staan. Dat wil zeggen; een gesponsorde blogpost.

Het kan zijn dat jij deze zelf schrijft maar ook dat het bedrijf deze volledig aanlevert. Het is vooral onder bloggers de meest bekende manier om geld te verdienen met een website.

Een advertorial is niets meer dan een blogbericht waarin de naam van een bedrijf, één of een paar keer voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat websites maakt dat een artikel over ‘meer bezoekers krijgen op je website’ wil publiceren op een website die veel bezoekers heeft.

Bij advertorials is het uiteraard ook erg belangrijk dat jouw doelgroep dezelfde is als die van de advertorial, anders is het bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Een advertorial zorgt voor meer naamsbekendheid van een bedrijf. Ook kan een bedrijf op deze manier zijn expertise laten zien aan potentiële klanten. Het is vaak de een eerste stap in de marketing funnel van bedrijven.

Voor advertorials kun je ongeveer hetzelfde vragen als voor advertenties. Wanneer je de advertorial zelf schrijft, is dit bedrag uiteraard hoger. Als tekstschrijver reken je zo’n 75,- euro p/uur.

Het vinden van bedrijven voor advertorials werkt hetzelfde als bij het zoeken naar adverteerders. Je kunt relevante bedrijven mailen of ze een advertorial willen op jouw website en je kunt op je website een kopje ‘samenwerken’ plaatsen met daarin jouw aanbod.

5. Geld verdienen met bedrijfsvermeldingen op jouw website

Dit is bijna dezelfde strategie als adverteerders maar net iets anders vormgegeven. In de setting van bedrijfsvermeldingen laat je bedrijven een bedrijfsvermelding plaatsen op jouw website.

Stel dat je een website hebt over trouwen. Dan kun je allerlei bedrijven (bruidsfotografen, taartenbakkers, bruidsjurken) vragen of ze willen worden vermeld op jouw website. Daar vraag je dan een maandelijkse vergoeding voor.

Zeker wanneer je dit groot aanpakt en je veel bedrijven vermeld op je website kan dit je gigantische maandelijkse inkomsten opleveren. Deze bedrijven vind je veelal door ze te mailen. Maar wanneer je al enkele bedrijfsvermeldingen hebt op je website zul je zien dat je vanzelf aanvragen binnen krijgt. Bedrijven kijken tenslotte vaak naar waar de concurrent word vermeld.

Een reden voor een bedrijf om een vermelding op jouw website te krijgen kan zijn vanwege de bezoekers die daardoor naar hun eigen website komen.

Ook heeft dit als groot voordeel dat de website van het bedrijf hierdoor hoger gaat ranken in Google waardoor ze zelf meer organische bezoekers (via Google zoeken) krijgen.

Zoek je naar manieren om online geld te verdienen? Dowload hier GRATIS de manieren waaruit ik zelf online inkomen haal.

6. Geld verdienen met je eigen product of dienst

Voor wie echt geld wilt verdienen met website, kun je het beste een eigen product verkopen. Dan is je website dus meer een webshop ;). Een eigen product bedenken hoeft lang niet zo moeilijk te zijn als je zou denken.

Een product kan namelijk ook gewoon een e-book zijn. Of je gaat aan de slag met je eigen video cursus. Dit soort online producten zijn relatief makkelijk te maken en kun je zeer goed verkopen wanneer je al veel bezoekers hebt op je website.

Het grote voordeel aan het verkopen van je eigen product in plaats van die van iemand anders is dat je van niemand anders afhankelijk bent. Tevens hoef je de opbrengst niet te delen en verdien je er dus meer aan. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met jouw eigen product (of dienst) en deze via jouw website te verkopen.

Zelf verkocht ik op mijn website bijvoorbeeld een boek over online geld verdienen. Nu is deze gratis ;). Interessant om te weten is wellicht dat ik dat boek pas heb gepubliceerd toen ik genoeg bezoekers op mijn website had. Anders zou ik het boek aan niemand kunnen verkopen (hoe waardevol het ook is ;)).

Wil je mijn boek over online geld verdienen lezen? Je download hem hier GRATIS.

7. Geld verdienen door je website te verkopen

Geld verdienen met jouw website, kan natuurlijk ook gewoon door een website te verkopen. Hier zie ik zelf alleen niet zoveel in. Tenzij je website honderd duizenden bezoekers heeft, zul je er niet zoveel voor krijgen.

Het ligt er daarbij maar net aan in welke branche je zit en hoe goed de website het al doet. Dan is het de vraag of een andere partij hier iets in ziet en het idee heeft met jouw website geld te kunnen verdienen.

De vraag is dan alleen waarom je hem zou verkopen en je er niet gewoon zelf geld mee zou gaan verdienen. Met bovengenoemde manieren moet dat je toch zeker lukken! ;)

8. Geld krijgen voor een publicatie

Toen ik zelf begon aan mijn website en daarbij behorende blog had ik niet verwacht dat dit een verdienmodel zou zijn. Maar ik krijg regelmatig mailtjes van bedrijven die linkjes willen plaatsen op mijn website tussen een artikel. De reden hiervoor; dit is goed voor hun eigen ranking in Google.

Voor zo’n linkje betaald een bedrijf bij een veelbezochte website al snel 100,- euro. En buiten linkjes vragen bedrijven ook wel eens of zij een heel artikel mogen publiceren op de website, daar wordt zo’n 350,- euro voor betaald. Een interessant verdienmodel dus wanneer je al een lopende website hebt.

Meer manieren vinden om online geld mee te verdienen? Ik heb ze allemaal beschreven in mijn GRATIS e-book.

Iedereen kan geld verdienen met een website

Ik ben van mening dat iedereen geld kan verdienen met een website. Natuurlijk is het iets wat zich op zou moeten bouwen omdat je niet vanaf dag één al duizenden bezoekers hebt.

Maar wanneer je doorzet en je een beetje in de materie verdiept kun je grote sprongen maken. Het mooiste aan geld verdienen met een website, vind ik vooral dat dat is wat mijn leefstijl als digital nomad mogelijk maakt. Door mijn website kan ik locatie onafhankelijk geld verdienen en de wereld over reizen.

Training – 15 augustus 2020 – Live online training

Verdien een passief inkomen met affiliate marketing

Geld verdienen terwijl je slaapt, dat is wat je vaak hoort over affiliate marketing. Leuk, maar zo simpel is het niet. Wil jij weten hoe je affiliate marketing succesvol toepast? In deze training leer jij hoe je een passief inkomen on the side opbouwt met affiliate marketing. > Bekijk training