fbpx

Geld verdienen met website

Verdiensten 70%
Moeilijkheid 25%
Zekerheid 90%

Geld verdienen met website? Daar zijn dus tal van manieren voor. In dit artikel bespreek ik alle manieren die ik heb leren kennen sinds ik geld verdien met mijn eigen website. Met de huidige markt en hoeveel mensen op het internet doen is het niet heel gek dat zoveel mensen al geld verdienen met hun website. Nu vraag je je misschien alleen nog af hoe. Ik bespreek alle manieren van makkelijk tot moeilijk en hoe jij ze zelf kunt implementeren om geld te verdienen met jouw website. Het spreekt wellicht voor zich, maar hoe moeilijker, hoe meer je er ook mee kunt verdienen. Succes!

1. Geld verdienen met website via Google Adsense

De simpelste manier om te starten met online geld verdienen. Althans als je de de onzin manieren als ‘enquetes invullen’ en op ‘links klikken’ even overslaat. Google Adsense is interessant voor iedereen die net begint met zijn website tot aan mensen die al veel bezoekers (>10.000 p/maand) hebben. Hoe meer bezoekers je op je website hebt hoe meer deze manier oplevert.

Google Adsense is letterlijk een manier om advertenties op je website te plaatsen van derde partijen. Het grote voordeel is dat Google de adverteerder voor jou uitzoekt. Hierdoor weet je zeker dat de relevantie van de advertentie voor de bezoeker groot is en dat de kans dat zij erop klikken (en jij geld verdient) groter is. Je verdient een commissie onder het Pay Per Click (PPC) principe. Hoe meer mensen klikken hoe meer je dus geld verdient met je website.

De opbrengsten per click variëren heel erg. Dit kan mede afhankelijk zijn van waar jouw website over gaat. Gaat jouw website bijvoorbeeld over het verkopen van je huis, dan is de kans groot dat Google advertenties laat zien van makelaars en die betalen veel geld per klik. Maar als jouw website gaat over recepten, laat Google waarschijnlijk advertenties zien van kookboeken, en die kliks zijn weer een stuk minder waard.

Het is dus belangrijk om reëel te zijn in wat Google Adsense jou op kan leveren. Daarom bij deze een rekenvoorbeeld waarbij je zelf in inschatting kunt maken van de verschillende variabelen. Stel je hebt 10.000 websitebezoekers gehad in één maand. De gemiddelde Click Through Rate, dat is het aantal mensen dat op de advertentie klikt, van Google ligt op 2%. Van dit aantal websitebezoekers zullen er dus 200 op je advertentie hebben geklikt. Berekent met de gemiddelde opbrengsten per klik, heb je dan 40,- euro verdient in die maand. Sorry als ik je hiermee teleurstel, heel rijk word je er dus niet van, maar simpel is het wel. Met Google Adsense kan bijna iedereen geld verdienen met website. Gelukkig hoeft dit niet je enige vorm van inkomsten te zijn, er zijn uiteraard meer én betere betaalde manieren, ga daarom gerust door naar de volgende stap.

Gemiddelde Click Through Rate (CTR): 2%

Gemiddelde Pay Per Click (PPC): €0,20

Van NEDERLAND naar INDIA op de fiets

Ik (Mick) en Bob fietsen op dit moment richting India. Een flinke tocht die we beschouwen als iets dat ‘groter is dan onszelf’. We nemen je graag mee op deze avontuurlijke reis.

Via Youtube en Instagram houden we iedere stap bij. Volg ons en word onderdeel van onze Journey Of Connection.

volg op Youtube
volg op Instagram

2. Affiliate marketing om geld te verdienen met je website

Een ook best wel simpele manier om geld te verdienen met website. Maar deze manier levert je waarschijnlijk wel meer op. Bij affiliate marketing krijg je namelijk niet betaald per keer dat iemand klikt op je advertentie, maar per keer dat iemand iets koopt.

Op jouw website plaats je links of advertenties naar relevante producten of diensten via een affiliate netwerk. Vervolgens klikt jouw websitebezoeker op een van de links of advertenties en schaft het product aan. De verkoper ziet dat dit product door jou is aangeraden en bied je daar een commissie voor aan. Deze commissies kunnen erg hoog zijn (tot wel 50% van de verkoopprijs) en zo kun je dus flink wat geld verdienen met website.

Om te beginnen met affiliate marketing hoef je je slechts aan te sluiten bij een van de vele affiliate programma’s. Eigenlijk heeft ieder groot online bedrijf wel een affiliate programma waar jij aan mee kunt doen. Het belangrijkst hierbij is dan ook dat je er een kiest die aansluit bij het onderwerp van jouw website. Relevante links verhogen namelijk de conversie en dus jouw inkomen.

Het meest bekende en simpel te implementeren affiliate programma is die van Bol.com. Zij verkopen een groot scala aan producten en zijn daarom interessant om naartoe te verwijzen. De commissie ligt er tussen de 3% en 12%.

Een ander affiliate programma waar ik zelf ook bij aangesloten zit is die van Plus500. Zij bieden een platform voor het online verhandelen van aandelen. Als affiliate partner rekenen zij torenhoge commissies. Wanneer je je daar zelf bij aan wilt sluiten moet je natuurlijk wel iets relevants te vertellen hebben over de aandelenhandel of cryptovaluta.

Affiliate marketing is dé manier om geld te verdienen met website wanneer je het simpel wilt houden. Ik gebruik het zelf met name om aan de zijkant een passief inkomen op te bouwen. Wel merk ik dat veel mensen om mij heen moeite hebben om affiliate marketing juist te implementeren op hun eigen website. Gewoon lukraak wat links plaatsen heeft namelijk weinig effect. Dat kost alleen maar moeite maar levert je nog niets op.

Wanneer je meer uit affiliate marketing wil halen als tool om geld te verdienen met website raad ik je aan om je er goed in te verdiepen. Dit kan door bijvoorbeeld deze training te volgen die je stap bij stap alle trucjes uitlegt voor het verdienen van geld met affiliate marketing.

3. Advertenties plaatsen op je website

Je kunt natuurlijk ook gewoon betaald krijgen per advertentie op je website. Dit kan bijvoorbeeld wanneer er bedrijven zijn die dusdanig veel aansluiten bij jouw doelgroep dat ze graag op je website willen adverteren. Afhankelijk van het aantal bezoekers van je website kan dit je veel geld opleveren. Vooral wanneer je een overeenkomst kan sluiten waarin een bedrijf jou daar maandelijks voor betaald.

Maar hoe vind je nou bedrijven die bij jou willen adverteren? Allereerst is het goed om op jouw website een pagina te plaatsen waarin je adverteerders laat weten dat ze bij jou kunnen adverteren. Wanneer je een goed bezochte website hebt, heb je dan waarschijnlijk al je eerste adverteerders binnen. Een andere manier is dus de meest relevante bedrijven zelf te contacten. Je mailt hen dan gewoon simpelweg, laat weten wie jouw doelgroep is en hoeveel mensen maandelijks jouw website bezoeken.

De meeste bedrijven zijn altijd op zoek naar mogelijkheden om hun merk meer onder de aandacht te brengen. Een tip hierbij is om vooral naar bedrijven te zoeken die zich in niche (beperkte en specifieke) markten bevinden. Daar is je kans van slagen groter dan bij niet niche multinationals.

Moeilijk is vaak om te bepalen wat je daarvoor kunt vragen. Daar een indicatie voor doen is dan ook erg moeilijk. Per adverteerder zou ik een gemiddelde inschatten van 100,- euro p/maand voor 10.000 bezoekers.

4. Geld verdienen met website door advertorials toe te staan

Wanneer jouw website met name een blog betreft kan het interessant zijn om advertorials toe staan. Dat wil zeggen een gesponsord bericht. Het kan zijn dat jij deze zelf schrijft maar bijvoorbeeld ook dat het bedrijf deze volledig aanlevert. Het is vooral onder bloggers de meest bekende manier voor geld verdienen met website.

Een advertorial is niets meer dan een blogbericht waarin de naam van een bedrijf één of een paar keer voorkomt. Denk bijvoorbeeld aan een bedrijf dat websites maakt dat een artikel over ‘meer bezoekers krijgen op je website’ wil publiceren op een platform dat veel bezoekers heeft. Bij advertorials is het uiteraard ook erg belangrijk dat jouw doelgroep dezelfde is als die van de advertorial, anders is het bij voorbaat gedoemd te mislukken.

Een advertorial zorgt voor meer naamsbekendheid van een bedrijf. Ook kan een bedrijf op deze manier zijn expertise laten zien aan potentiële klanten.

Voor advertorials kun je ongeveer hetzelfde vragen als voor advertenties. Wanneer je de advertorial zelf schrijft, is dit bedrag uiteraard hoger. Als tekstschrijver reken je zo’n 50,- euro p/uur. Het vinden van bedrijven voor advertorials, werkt hetzelfde als bij het zoeken naar adverteerders. Je plaatst op jouw website en pagina dat je ervoor openstaat of je mailt naar relevante bedrijven met je aanbod.

5. Geld verdienen met bedrijfsvermeldingen op je website

Dit is bijna dezelfde strategie als adverteerders maar net iets anders vormgegeven. In de setting van bedrijfsvermeldingen laat je bedrijven een bedrijfsvermelding plaatsen op jouw website. Stel bijvoorbeeld dat je een website hebt over trouwen. Dan kun je allerlei bedrijven (bruidsfotografen, taartenbakkers, bruidjurken) vragen of ze willen worden vermeld op jouw website. Daar vraag je dan een kleine maandelijkse vergoeding voor.

Zeker wanneer je dit groot aanpakt en je veel bedrijven vermeld op je website kan dit je gigantische maandelijkse inkomsten opleveren. Deze bedrijven vind je veelal door ze te mailen. Maar wanneer je al enkele bedrijfsvermeldingen hebt op je website zul je zien dat je vanzelf aanvragen binnen krijgt. Bedrijven kijken tenslotte vaak naar waar de concurrent word vermeld.

Een reden voor een bedrijf om een vermelding op jouw website te krijgen kan zijn vanwege de bezoekers die daardoor naar hun eigen website komen. Dit heeft tevens als groot voordeel dat de website van het bedrijf hierdoor hoger gaat ranken in Google waardoor ze zelf meer organische bezoekers (via Google zoeken) krijgen.

Van NEDERLAND naar INDIA op de fiets

Ik (Mick) en Bob fietsen op dit moment richting India. Een flinke tocht die we beschouwen als iets dat ‘groter is dan onszelf’. We nemen je graag mee op deze avontuurlijke reis.

Via Youtube en Instagram houden we iedere stap bij. Volg ons en word onderdeel van onze Journey Of Connection.

volg op Youtube
volg op Instagram

6. Geld verdienen met je eigen product of dienst

Voor wie echt geld wilt verdienen met website, kun je het beste een eigen product verkopen. Een eigen product bedenken hoeft lang niet zo moeilijk te zijn als je zou denken. Een eigen product kan namelijk ook gewoon een e-book zijn. Of je gaat aan de slag met je eigen video cursus. Dit soort online producten zijn relatief gemakkelijk te maken en kun je zeer makkelijk verkopen wanneer je al veel bezoekers hebt op je website.

Het grote voordeel aan het verkopen van je eigen product in plaats van die van iemand anders is dat je van niemand anders afhankelijk bent. Tevens hoef je de opbrengst niet te delen en verdien je er dus meer aan. Genoeg redenen dus om aan de slag te gaan met jouw eigen product en deze via jouw website te verkopen.

Zelf verkoop ik op mijn website bijvoorbeeld een training om digital nomad te worden. Interessant om te weten is wellicht dat die training pas was ontwikkelt toen ik genoeg bezoekers op mijn website had. Anders had ik die training nooit vol gekregen. Mocht je van plan zijn om je eigen product of dienst te lanceren. Mijn relevante artikelen van hoe je daar geld mee verdient heb ik hier voor het gemak even tussen geplaatst.

7. Geld verdienen door je website te verkopen

Geld verdienen met website, kan natuurlijk ook gewoon door een website te verkopen. Hier zie ik zelf alleen niet zoveel in. Tenzij je website honderd duizenden bezoekers heeft, zul je er niet zoveel voor krijgen. Het ligt er dus maar net aan in welke branche je zit en hoe goed de website het al doet. Dan is het de vraag of een andere partij hier iets in ziet en het idee heeft met jouw website geld te kunnen verdienen.

De vraag is dan alleen waarom je hem zou verkopen en er niet gewoon zelf geld mee zou gaan verdienen. Met bovengenoemde manieren moet dat je toch zeker lukken!

Iedereen kan geld verdienen met website

Ik ben van mening dat iedereen geld kan verdienen met een website. Natuurlijk is het iets wat zich op zou moeten bouwen omdat je niet vanaf dag één al duizenden bezoekers hebt. Maar wanneer je doorzet en je een beetje in de materie verdiept kun je grote sprongen maken. Het mooiste aan geld verdienen met website, vind ik vooral dat dat is wat mijn leefstijl als digitale nomade mogelijk maakt. Door mijn website kan ik locatie onafhankelijk geld verdienen en de wereld over reizen.

Om een succesvolle website op te bouwen, moet je natuurlijk wel eerst een website hebben. Wil je dat ik er een voor je opzet waar jij aan kunt werken? Zelf werk ik ook als webdesigner en content creator en ondersteun daarmee mensen zoals jij door hen te helpen met het opzetten van een website waarmee je geld verdient. Meer over mijn webdesign vind je hier ->

2018-11-12T22:01:44+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl