Boyd Hoek zijn naam komt steeds vaker voorbij. Ik zie continu zijn advertenties op met name Youtube en Instagram. Veelal in video praat hij dan rechtstreeks in de camera. Ik zag die filmpjes op een gegeven moment zo vaak dat ik nieuwsgierig werd naar wie hij is. Hij praat in zijn advertenties vaak over zijn eigen Social Media Marketing Business (SMMB) en daar wilde ik wel eens meer over weten. Wat bedoelt hij exact met ‘SMMB’ en wie is Boyd Hoek om mij daar iets over te vertellen?

De advertenties trokken mijn nieuwsgierigheid, maar activeerden net zo goed mijn argwaan. Klopt dit wel? Hoe kan een jongen van 21 jaar oud maar liefs tienduizend euro per maand verdienen? Dat leek mij onmogelijk. Ik ben zelf 26 jaar en werk al jaren zelfstandig in de online marketing, maar verdien daar lang niet zoveel geld mee. Nu hoef je je om mij geen zorgen te maken, ik leef verder prima (ik zit 8 maanden per jaar in het buitenland voor de lol en typ dit artikel vanuit mijn appartement in Thailand), maar ik was vooral verrast door zijn beweringen.

Ik kreeg langzaamaan het idee dat Boyd Hoek de boel misschien gewoon aan het oplichten was. Een beetje een ‘Fake-It-Till-You-Make-It‘ gozer. Daarop besloot ik wat research te doen naar Boyd Hoek.

Uit mijn research naar Boyd Hoek kwamen nogal wat bevindingen en die had ik in een artikel op mijn website gezet. Dit artikel waar je nu bent is daar een revisie van. Toen ik door dat eerste artikel in gesprek kwam met Boyd Hoek en zijn community manager Jeff, heb ik mijn bevindingen wat moeten bijstellen. Misschien was ik te snel te negatief geweest.

Ik zal je in dit artikel meenemen in die bevindingen én de reactie/mailwisselingen met Boyd Hoek, zijn team, trainingsdeelnemers en ‘SMMB’-klanten.

Geen idee waarover ik het heb als ik zeg Boyd Hoek? Volg dan gratis zijn webinar over het opzetten van een Social Media Marketing Bureau.

Wie is Boyd Hoek en wat biedt hij aan?

Eerst even naar de basis rondom Boyd Hoek. Ik kende hem primair van zijn advertenties op Youtube en Instagram. In die advertenties spreekt hij over de voordelen van een eigen Social Media Marketing Bureau (SMMB) en nodigt hij je uit om zijn gratis webinar bij te wonen. In zijn webinar verteld Boyd Hoek zijn verhaal en beschrijft hij zijn verdienmodel uitgebreid. Hij legt je uit hoe je aan die tienduizend euro per maand kunt komen en wat daar allemaal achter zit. Voor wie op zoek is naar online verdienmodellen, kan het webinar kijken een echte verademing zijn. Er zijn natuurlijk al tal van webinars over online geld verdienen, maar het verdienmodel dat Boyd Hoek bespreekt is toch net even anders.

Aan het einde van het webinar vraagt Boyd Hoek je om zijn SMMB Masterclass te volgen zodat je zelf ook die tienduizend euro per maand kunt gaan verdienen. Dat is een betaalde training (lees hier mijn review daarover), maar daarover later meer.

Buiten de advertenties en het webinar van Boyd Hoek vind je hem vooral op zijn eigen Youtube kanaal (+/- 10,4K abonnees) en Instagram pagina (+/- 8,5K volgers). Op zijn Youtube kanaal vind je vooral uitleg video’s over zijn werk, zijn Instagram pagina is dan weer wat meer persoonlijk.

Verder valt er online over Boyd Hoek te vinden dat die vroegtijdig schoolverlater is, graag in Ibiza rondhangt en dat die pas 20 jaar oud is. Verder woont hij op Bali in een villa en is vanaf begin 2018 begonnen met zijn eigen Social Media Marketing Bureau. Je zou dus kunnen stellen dat hij zijn eigen marketing business in no-time heeft opgezet.

Boyd Hoek zijn verdienmodel is, kort samengevat, het creëren en beheren van Facebook/Instagram advertentie campagnes (inclusief funnels) voor het mkb (midden- en kleinbedrijf). Een lucratieve dienst als je je bedenkt dat bedrijven daarmee extra klanten krijgen. Zij verdienen daardoor meer en daar verdient Boyd Hoek dan weer zijn geld mee. De simpele rekensom is, dat hoe meer het bedrijf verdient aan die nieuwe klanten, hoe meer de SMMB-business daarvoor kan vragen.

“Even tussendoor, je vraagt je misschien af waarom ik dit artikel schrijf… Dat zit zo. Ik kwam Boyd Hoek steeds tegen op Youtube en kwam erachter dat zo’n 1200 mensen per maand zoeken op zijn naam via Google. Het leek me goed om een eerlijk artikel over hem bovenaan op Google te krijgen. Iets met een kritische blik. Die eerste plek op Google is inmiddels gelukt!”

Even terug naar het begin. Ik vond Boyd Hoek dus NIET betrouwbaar over komen en had daar zo mijn redenen voor. Want als je op Google zijn naam intypt kom je waarschijnlijk vooral dit artikel tegen en zijn eigen Youtube video’s. Ik wil het daarom met je hebben over de redenen waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar over vond komen en hoe daarop is gereageerd.

Wil je zelf weten wie Boyd Hoek is? Bekijk dan zijn gratis webinar. Daarin deelt hij open en eerlijk zijn verhaal en legt hij je uit hoe je zelf tienduizend euro per maand kunt verdienen met SMMB. :)

Is Boyd Hoek een SCAM?

Er waren meerdere redenen waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar vond, maar ik stel hiermee niet dat Boyd Hoek een SCAM is. Doordat ik in contact was gekomen met Boyd Hoek en zijn community manager Jeff, heb ik mijn bevindingen namelijk bijgesteld. We hebben daarover mailcontact gehad en ik heb de mogelijkheid gekregen om een kijkje te nemen binnen de SMMB Masterclass (een zeer volledige training als je het mij vraagt). Daarom som ik hieronder de redenen op waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar over vond komen mét daarbij de weerlegging daarvan. Zo hoop ik jou een eerlijk beeld te geven van de training zodat je weet of deze voor jou het volgen waard is.

1. Kleine zichtbaarheid

Voor iemand die een social media marketing bureau heeft en daar tienduizend euro per maand mee verdient, vond ik zijn zichtbaarheid wat karig. Hij had niet eens een eigen website (buiten zijn funnel/landingspagina). Ik kon dus nergens de daadwerkelijke diensten vinden die hij aanbiedt.

Later heb ik van Boyd Hoek begrepen dat hij zijn marketingklanten primair benaderd via sales calls. Volledig buiten het internet om. Online zichtbaarheid is niet nodig voor het binnenhalen van SMMB klanten. Wel wees hij mij op een pagina over hemzelf. Maar voor iemand die Social Media Marketing doet is SEO (hoog staan in Google) alles behalve nodig.

Daarbij had hij wel een marketingbedrijf genaamd Digital Presence maar heeft hij deze inmiddels niet meer. De reden daarvoor is dat Boyd Hoek zich volledig is gaan focussen op het helpen van anderen met het opzetten van een eigen SMMB. Belangrijk om hierbij te begrijpen is dat goedbetalende klanten (+/- 2000 euro per maand) logischer zijn binnen te halen met persoonlijke sales calls dan via een website.

2. Geen legitiem bewijs van succes

Buiten de Instagram plaatjes en dure villa kon ik niet echt bewijs vinden van Boyd Hoek zijn succes. Er was geen beeld van goedlopende marketing klanten die tevreden waren met zijn diensten.

Later ben ik in contact gekomen met een aantal van de marketingklanten van Boyd Hoek. Zij hebben mij video reviews gestuurd met daarin de resultaten van die samenwerking. Deze waren legitiem. Ook heeft Boyd Hoek in zijn video’s een aantal afschriften laten zien die zijn successen onderbouwen. Ik veranderde van scepticus in razend enthousiast.

Wil jij zelf beginnen met het opzetten van een Social Media Marketing Bureau om op die manier veel online geld te verdienen? Volg dan dit webinar en kijk of het iets voor jou is.

Waarom je met een SMMB duizenden euro’s per maand kunt verdienen

De grote vraag voor mij aan het begin was hoe het kan dat Boyd Hoek tienduizenden euro’s verdient met zijn eigen Social Media Marketing Bureau. Het antwoord daarop is mij inmiddels duidelijk geworden na het volgen van zijn SMMB Masterclass. Het verdienmodel van Boyd Hoek is om Facebook en Instagram advertenties op te zetten voor bedrijven. Deze advertenties leveren veel nieuwe klanten op voor de bedrijven die Boyd Hoek helpt, maand na maand. Omdat die advertenties lang doorlopen kan Boyd Hoek daar steeds weer opnieuw geld mee verdienen.

Die bedrijven betalen Boyd Hoek tussen de duizend en tweeduizend euro per maand voor die advertenties omdat ze klanten opleveren. Op zich is het niet heel moeilijk om dat soort funnels voor bedrijven op te zetten, als je maar weet waar je mee bezig bent. Je kunt dus gemakkelijk meerdere klanten tegelijk hebben met je eigen Social Media Marketing Bureau. Zo komt een schaalbaar inkomen plots wel heel erg dichtbij.

Waarom het mij dan niet lukte? Omdat ik het nooit had geprobeerd. Ik heb nooit bedrijven koud opgebeld om ze te vragen mijn klant te worden. Ik werk veelal met ander soort ondernemingen en die hebben gewoonweg minder budget en een andere manier van klanten werven. Maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het verdienmodel dat Boyd Hoek hier toepast legitiem is.

Met mijn eerste indruk zat ik er dus naast ;). Het verdienmodel is één van de manieren om veel online geld te verdienen.

Wil jij ook 10k per maand verdienen met jouw eigen SMMB? Volg dan dit gratis webinar.

Over de SMMB Masterclass

Ik mocht een kijkje nemen in de SMMB Masterclass, dus vertel graag nog even wat ik daar allemaal tegenkwam. De SMMB Masterclass begeleidt je letterlijk stap voor stap naar een eigen Social Media Marketing Bureau. Alle onderdelen die belangrijk zijn komen daarbij aan bod. Je zou de cursus in twee delen kunnen opsplitsen.

Het eerste deel van de SMMB Masterclass is de aan te leren skill. Daarmee bedoel ik letterlijk, hoe zet je een Facebook/Instagram advertentie campagne op en hoe maak je gebruik van funnels waardoor mensen klant worden. Dit is de vaardigheid die je uiteindelijk aan bedrijven aan gaat bieden en die voor die bedrijven veel nieuwe klanten oplevert.

Het tweede deel van de SMMB Masterclass legt uit hoe je aan klanten komt om die Facebook/Instagram campagnes voor op te zetten. In de SMMB Masterclass wordt de focus daarmee vooral gelegd op sales calls omdat dit de meest efficiënte manier is om ‘high-end-clients’ binnen te halen. Bedrijven die er klaar voor zijn om jou goed te betalen voor je dienst.

Verder vind je in de SMMB Masterclass ook nog manieren om je business later op te schalen als je je eerste successen hebt behaald. Dat opschalen is handig als je over die 10k per maand heen wilt gaan. Dan is er namelijk een grote kans aanwezig dat je het niet meer allemaal zelf kunt doen vanwege beperkte tijd. Maar ook dan zijn er dus nog tal van mogelijkheden afhankelijk van hoe groot jij wilt worden en hoeveel je wilt verdienen. De verschillende modules die in de SMMB Masterclass aan bod komen zijn:

Module 1: Fundering leggen
Module 2: Resultaten behalen
Module 3: Je eerste klanten
Module 4: Sales
Module 5: Systemen en processen
Module 6: Passief maken en schalen
Module 7: Opname coachingsessies
Module 8: Bonussen (opname sales calls etc.)

In totaal bestaat de SMMB Masterclass uit zo’n 36 lessen (in oktober 2020). Sommigen met een duur van één uur, sommigen wat korter. De cursus wordt regelmatig geüpdate om deze actueel te houden. Want hoewel dit verdienmodel nog lang geen einde kent, is er altijd wel nieuwe waardevolle informatie die je niet wilt missen.

Wil je zelf de cursus aanschaffen? Dan kan dat via deze speciale kortingspagina. Al raad ik je persoonlijk wel aan om eerst het webinar van Boyd Hoek te volgen. Zo weet je zeker dat zijn verdienmodel iets voor jou is.

Conclusie over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass

Na het volgen van Boyd Hoek zijn SMMB masterclass kan ik concluderen dat hij betrouwbaar is. Ik had mijn twijfels over hem en zijn marketing bureau maar ben blij dat we in open contact naar elkaars mening hebben kunnen luisteren.

Ik ben van mening dat Boyd Hoek zijn SMMB Masterclass vooral interessant is voor mensen die veel geld willen verdienen en daar ook (in de beginfase) hard voor willen werken. Je komt er niet zomaar en zal daar zelf best wat voor moeten doen. Als je klaar bent om die stappen te zetten, dan is de SMMB Masterclass een volledige training om het snelste pad te volgen naar een stevig terugkerend inkomen. De succesverhalen liegen er niet om.

Boyd Hoek verbaasde mij met de tarieven die hij vroeg aan marketing klanten, maar heeft mij uiteindelijk vooral geïnspireerd om zelf ook eens anders naar mijn prijssetting te gaan kijken. Als jij als marketeer van waarde kunt zijn voor een bedrijf mág je daar ook je tarief voor rekenen (van €2000,- euro p/maand).

Ik was daar altijd wat te voorzichtig mee en heb mijn eigen tarieven daar dus maar eens op aangepast ;). Het resultaat daarvan is dat ik inmiddels veel meer verdien, met veel minder werk. Daarbij zijn mijn klanten meer tevreden omdat ze merken dat ik meer focus voor ze heb.

De SMMB Masterclass is legitiem en is een manier voor ondernemende mensen die online geld willen verdienen met een eigen social media marketing bureau. In de SMMB Masterclass legt Boyd Hoek je duidelijk uit hoe jij dit opzet. Daarbij gaat hij in op hoe je de uitvoerende taak doet én hoe je aan jouw eigen ‘high paying’ klanten komt. The full package dus :).

Ik ben blij dat Boyd Hoek en zijn team mij een inzage hebben gegeven in de masterclass en daarmee mijn artikel van negatief/kritisch naar een eerlijke review hebben kunnen tillen. Ik raad de training aan voor iedereen die klaar is om online geld te verdienen.

Wil je zelf een eigen SMMB opzetten, dan kun je hier gratis Boyd Hoek zijn webinar volgen.

Of…

Start direct met de SMMB Masterclass via deze speciale kortingslink.