Boyd Hoek zijn naam komt steeds vaker voorbij. Ik zie continu zijn advertenties op met name Youtube en Instagram. Veelal in video praat hij dan rechtstreeks in de camera. Ik zag die filmpjes op een gegeven moment zo vaak dat ik nieuwsgierig werd naar wie hij is. Hij praat in zijn advertenties vaak over zijn eigen Social Media Marketing Business (SMMB) en daar wilde ik wel eens meer over weten. Namelijk, wat bedoelt hij met ‘SMMB’ exact en wie is Boyd Hoek om daar iets over te vertellen.

De advertenties trokken dus mijn nieuwsgierigheid maar activeerden net zo goed mijn argwaan. Klopte dit wel? Hoe kan een jongen van 20 jaar oud maar liefs tienduizend euro per maand verdienen? Dat leek mij onmogelijk. Ik ben zelf 25 jaar en zit al jaren in de online marketing, maar verdien daar lang niet zoveel geld mee. Nu hoef je je om mij geen zorgen te maken, ik leef verder prima hoor (ik zit 8 maanden per jaar in het buitenland voor de lol), maar ik was vooral verrast door zijn beweringen.

Ik kreeg langzaam het idee dat Boyd Hoek de boel misschien gewoon oplicht. Een beetje een ‘Fake-It-Till-You-Make-It‘ gozer. Daarop besloot ik wat research te doen naar Boyd Hoek.

Daar kwamen toen nogal wat bevindingen uit en die had ik in een artikel op mijn website gezet. Dit artikel waar je nu bent is daar een revisie van. Toen ik door dat artikel namelijk in gesprek kwam met Boyd Hoek en zijn community manager Jeff, heb ik mijn bevindingen wat moeten bijstellen. Misschien was ik te snel te negatief geweest.

Ik zal je in dit artikel meenemen in die bevindingen én de reactie/mailwisselingen met Boyd Hoek zijn team en marketingklanten.

Geen idee waarover ik het heb als ik zeg Boyd Hoek? Kijk dan eens naar zijn webinar over het opzetten van een Social Media Marketing Bureau.

Wie is Boyd Hoek en wat biedt hij aan?

Eerst even naar de basis rondom Boyd Hoek. Want ik kende hem dus primair van zijn advertenties op Youtube en Instagram. In die advertenties spreekt die over de voordelen van een eigen Social Media Marketing Bureau (SMMB) en nodigt hij je uit om zijn webinar bij te wonen. In zijn webinar verteld Boyd Hoek zijn verhaal en leert je de basis van zijn verdienmodel. Hij legt je daarin uit hoe je aan die tienduizend euro per maand kunt komen en wat daar allemaal achter zit. Voor wie op zoek is naar online verdienmodellen, kan het webinar kijken in ieder geval geen kwaad. Aan het einde van het webinar vraagt Boyd Hoek je wel om zijn SMMB Masterclass te kopen. Dat is de betaalde training die hij aanbiedt over het verdienmodel. Maar daarover later meer.

Buiten de advertenties en het webinar van Boyd Hoek vind je hem vooral op zijn eigen Youtube kanaal (+/- 10K abonnees) en Instagram pagina (+/- 5K volgers). Op zijn Youtube kanaal vind je vooral uitleg video’s over zijn werk, zijn Instagram pagina is dan weer wat meer persoonlijk.

Verder valt er online over Boyd Hoek te vinden dat die vroegtijdig schoolverlater is, graag in Ibiza rondhangt en dat die pas 20 jaar oud is. Verder woont hij op Bali in een villa en is vanaf begin 2018 begonnen met zijn eigen Social Media Marketing Bureau. Je zou dus kunnen stellen dat hij zijn eigen marketing business in no-time heeft opgezet. Zijn verdienmodel is kort samengevat het creëren en beheren van Facebook/Instagram advertentie campagnes (inclusief funnels) voor het mkb (midden- en kleinbedrijf). Een lucratieve dienst als je je bedenkt dat bedrijven daarmee dus extra klanten krijgen. Zij verdienen daardoor meer en daar verdient Boyd Hoek dan weer zijn geld mee.

“Even tussendoor, je vraagt je misschien af waarom ik dit artikel schrijf… Dat zit zo. Ik kwam Boyd Hoek dus steeds tegen op Youtube en kwam erachter dat zo’n 800 mensen per maand zoeken op zijn naam. Het leek me goed om een eerlijk artikel over hem bovenaan op Google te krijgen. Iets met een kritische blik. Die eerste plek op Google is me inmiddels gelukt!”

Maar even terug naar het begin. Ik vond Boyd Hoek dus NIET betrouwbaar over komen en had daar zo mijn redenen voor. Want als je op Google zijn naam intypt kom je waarschijnlijk vooral dit artikel tegen en zijn eigen Youtube video’s. Ik wil het daarom met je hebben over de redenen waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar over vond komen en hoe daarop is gereageerd.

Wil je zelf weten wie Boyd Hoek is? Bekijk dan zijn webinar en trek je eigen conclusies. :)

Is Boyd Hoek een SCAM?

Er waren meerdere redenen waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar vond. Maar ik zeg hiermee dus niet dat Boyd Hoek een SCAM is. Doordat ik in contact was gekomen met Boyd Hoek en zijn community manager Jeff, heb ik mijn bevindingen namelijk bijgesteld. We hebben daarover mailcontact gehad en ik heb de mogelijkheid gekregen om een kijkje te nemen binnen de SMMB Masterclass. Daarom som ik hieronder de redenen op waarom ik Boyd Hoek onbetrouwbaar over vond komen mét daarbij de weerlegging daarvan.

1.Kleine zichtbaarheid

Voor iemand die een social media marketing bureau heeft en daar tienduizend euro per maand mee verdient vond ik zijn zichtbaarheid wel erg klein. Hij had niet eens een eigen website (buiten zijn funnel/landingspagina). Ik kon dus nergens de daadwerkelijke diensten vinden die hij aanbood.

Later heb ik van Boyd Hoek begrepen dat hij zijn marketingklanten primair benaderd via sales calls. Eigenlijk gewoon volledig buiten het internet om. Online zichtbaarheid is dus niet nodig. Wel wees hij mij op een pagina over hemzelf. Maar voor iemand die Social Media Marketing doet is SEO (hoog staan in Google) alles behalve nodig. Daarbij had hij wel een marketingbedrijf genaamd Digital Presence maar heeft hij deze inmiddels niet meer. De reden daarvoor is dat Boyd Hoek zich volledig is gaan focussen op het helpen van anderen met het opzetten van een eigen SMMB.

2.Geen legitiem bewijs van succes

Buiten de Instagram plaatjes en dure villa kon ik niet echt bewijs vinden van Boyd Hoek zijn succes. Er was geen beeld van goedlopende marketing klanten etc.

Later heeft Boyd Hoek mij video reviews laten zien van de marketingklanten die hij had. Deze waren legitiem. Ook heeft hij in zijn video’s wat afschriften laten zien die zijn successen onderbouwen. Wel blijft het een dingetje dat zijn succes met zijn eigen SMMB maar anderhalf jaar heeft aangehouden omdat hij toen al over ging op coaching. Maar dat is op zich niet een hele rare keuze als je fulltime andere opkomende ondernemers wilt helpen.

Wil jij zelf beginnen met het opzetten van een Social Media Marketing Bureau om op die manier online geld te verdienen? Volg dan dit webinar en kijk of het iets voor jou is.

Waarom je met een SMMB duizenden euro’s per maand kunt verdienen

De grote vraag voor mij aan het begin was dus hoe het kan dat Boyd Hoek tienduizenden euro’s kon verdienen met zijn eigen Social Media Marketing Bureau. Maar het antwoord daarop is mij inmiddels duidelijk geworden na het volgen van zijn SMMB Masterclass. Het verdienmodel van Boyd Hoek is om Facebook en Instagram advertenties op te zetten voor bedrijven. Omdat die advertenties elke maand doorlopen kan Boyd Hoek daar steeds weer opnieuw een factuur voor sturen.

Die bedrijven betalen hem dan tussen de duizend en tweeduizend euro per maand voor die advertenties omdat ze klanten opleveren. En op zich is het niet heel moeilijk om dat soort funnels voor bedrijven op te zetten, als je maar weet waar je mee bezig bent. Je kunt dus gemakkelijk meerdere klanten tegelijk hebben met je eigen Social Media Marketing Bureau.

Waarom het mij dan niet lukt? Omdat ik het nooit heb geprobeerd. Ik heb nooit bedrijven koud opgebeld om ze te vragen mijn klant te worden. Ik werd veelal met ander soort ondernemingen en die hebben gewoonweg minder budget en een andere manier van klanten werven. Maar ik ben er inmiddels wel van overtuigd dat het verdienmodel dat Boyd Hoek hier toepast legitiem is.

Met mijn eerste indruk zat ik er dus naast ;). Zie hieronder Boyd Hoek zijn video reactie (5:11 tot 7:45).

Over de SMMB Masterclass

Maar goed, ik mocht dus een kijkje nemen in de SMMB Masterclass dus vertel graag nog even wat ik daar allemaal tegenkwam. De SMMB Masterclass begeleid je letterlijk stap voor stap naar een eigen Social Media Marketing Bureau. Je zou de cursus in twee delen kunnen opsplitsen.

Het eerste deel is de aan te leren skill. Daarmee bedoel ik letterlijk, hoe zet je een Facebook/Instagram advertentie campagne op en hoe maak je gebruik van funnels waardoor mensen klant worden. Het andere deel van de SMMB Masterclass legt uit hoe je aan klanten komt om die Facebook/Instagram campagnes voor op te zetten.

Verder vind je in de SMMB Masterclass ook nog manieren om je business later op te schalen als je je eerste successen hebt behaald. De verschillende modules die in de SMMB Masterclass aan bod komen zijn:

Module 1: Fundering leggen
Module 2: Resultaten behalen
Module 3: Je eerste klanten
Module 4: Sales
Module 5: Systemen en processen
Module 6: Passief maken en schalen
Module 7: Bonussen (opname sales calls etc.)

In totaal bestaat de SMMB Masterclass uit zo’n 30 lessen. Sommigen met een duur van één uur, sommigen wat korter. Hoe ver ik het begreep van Jeff, de community manager, blijft de cursus steeds weer geüpdatete worden zodat deze actueel blijft.

Wil je zelf de cursus aanschaffen? Dan kan dat via deze speciale kortingspagina. Al raad ik je persoonlijk wel aan om sowieso eerst het webinar van Boyd Hoek te volgen. Zo weet je zeker of zijn les vorm wel iets voor jou is.

Conclusie over Boyd Hoek en zijn SMMB Masterclass

Na het volgen van Boyd Hoek zijn SMMB masterclass kan ik concluderen dat hij betrouwbaar is. Ik had mijn twijfels over hem en zijn marketing bureau maar ben blij dat we in open contact naar elkaars mening hebben kunnen luisteren.

Ik ben van mening dat Boyd Hoek zijn SMMB Masterclass vooral interessant is voor mensen die veel geld willen verdienen en daar ook (in de beginfase) hard voor willen werken. Je komt er namelijk niet zomaar en zal daar zelf nog best wat voor moeten doen. Wél heb je door het volgen van de SMMB Masterclass in ieder geval de tools in handen om succes te behalen. Wat je daar dan vervolgens mee doet is volledig aan jou. Maar de succesverhalen liegen er niet om.

Boyd Hoek verbaasde mij met de tarieven die hij vroeg aan marketing klanten, maar heeft mij vooral geïnspireerd om zelf ook eens anders naar mijn prijssetting te gaan kijken. Als jij als marketeer van waarde kunt zijn voor een bedrijf mág je daar ook je tarief voor rekenen (van €1000,- euro p/maand). Ik was daar altijd wat te voorzichtig mee en heb mijn eigen tarieven daar dus maar eens op aangepast ;).

De SMMB Masterclass is legitiem en is een manier voor (beginnende) ondernemers die online geld willen verdienen met een eigen marketing bureau. In de SMMB masterclass legt Boyd Hoek je duidelijk uit hoe je dit opzet. Daarbij gaat hij in op hoe je zowel de uitvoerende taak doet, als hoe je aan klanten komt. The full package dus :).

Ik ben blij dat Boyd Hoek en zijn team mij een inzage hebben gegeven in de masterclass en daarmee mijn artikel van negatief/kritisch naar een eerlijke review hebben kunnen tillen. Good job boys en wellicht tot in de toekomst ;).

Wil je zelf een eigen SMMB opzetten, dan kun je hier gratis Boyd Hoek zijn webinar volgen.

Of…

Start direct met de SMMB Masterclass via deze speciale kortingslink.