Boyd Hoek zijn naam komt steeds vaker voorbij. Ik zie continu zijn advertenties op met name Youtube. En daar ben ik zo vaak mee geconfronteerd dat het wat vervelend werd. Ik vind zijn manier van spreken niet aangenaam, maar dat is een kwestie van smaak. ;)

Hoe dan ook trokken die advertenties wel mijn nieuwsgierigheid. Niet dat ik ook zoveel geld wil verdienen (ik reis al 8 maanden per jaar de wereld over en vind het wel prima zo), maar ik ben vooral benieuwd naar wat hij aanbiedt en hoe hij dat aanpakt. Maar toen ik daar wat dieper indook, in de informatie rondom Boyd Hoek, kwam ik wat vage dingen tegen. Hij lijkt wel een heel hoog ´Fake It Till You Make It´-gehalte te hebben. Maar daarover straks meer, eerst even wat achtergrondinformatie over Boyd Hoek zelf.

Wie is Boyd Hoek en wat biedt hij aan?

Ik ken Boyd Hoek primair van zijn advertenties op Youtube. In die advertenties spreekt die over de voordelen van een eigen social media marketing bureau en nodigt hij je uit om zijn webinar bij te wonen. Gratis zal hij je dan vertellen hoe je zelf zo’n business opzet. Althans dat is de belofte. In feite gaat het vooral over hoe graag jij veel geld wilt gaan verdienen zonder er veel voor te hoeven doen.

Aan het einde van zijn webinar vraagt Boyd Hoek je om zijn training te kopen over het opzetten van een social media marketing bureau. Een formule waar Boyd Hoek zelf zegt tienduizend euro per maand mee te verdienen. Prijskaartje: 997,- euro. Eenzelfde bedrag dat concullega’s van Boyd Hoek ook vragen voor een online training. Denk aan Jia Ruan of Mitchell Weijerman.

Verder valt er online over Boyd Hoek te vinden dat die vroegtijdig schoolverlater is, graag in Ibiza en Bali rondhangt en dat die pas 20 jaar oud is. Verder kun je vinden dat hij vanaf begin 2018 zijn eigen social media marketing business is gestart.

Maar buiten die informatie vind je onder zijn naam op Google waarschijnlijk vooral dit artikel. Ik wil het dan ook even met je hebben over de redenen waarom ik Boyd Hoek niet zo betrouwbaar over vind komen.

Is Boyd Hoek een scam?

Oké ik ga hier maar een lijstje van maken omdat hoe verder ik zoek, hoe minder ik vind. Daarom hierbij mijn redenen waarom ik Boyd Hoek online onbetrouwbaar over vind komen. Maar voor je die leest. Ik zeg hiermee niet dat Boyd Hoek een scam is, ik beschrijf dit puur vanuit mijn eigen perspectief ;). Maar oké, de redenen:

  • Voor iemand die een social media marketing bureau heeft en daar tienduizend euro per maand mee verdient vind ik zijn zichtbaarheid wel erg klein. Hij heeft niet eens een eigen website (buiten zijn landingspagina). Ik kan dus nergens de daadwerkelijke diensten vinden die hij aanbiedt. Waarom zouden bedrijven daar dan duizenden euro’s voor neerleggen? Verder lijkt het erop dat hij wel een digital marketing bureau had genaamd ‘Digital Presence’ maar dat de website daarvan offline is.
  • Ik kan maar moeilijk achterhalen wie de marketingklanten zijn van Boyd Hoek. Via een video kwam ik wel een schildersbedrijf tegen. Maar deze moet ik nog verifiëren. Hoe dan ook lijkt het mij voor een schildersbedrijf irreëel om 2000,- euro per maand te spenderen aan een Facebook marketeer. Dat is bijna onmogelijk winstgevend te maken.
  • Er is gewoonweg geen legitiem bewijs te vinden van Boyd Hoek zijn succes. Oké hij heeft een Instagram pagina met leuke plaatjes, maar dat zegt niet zoveel. Ik reis ook de hele wereld over, maar leven onder een palmboom op een tropisch strand is juist goedkoper dan leven in Nederland. Een teken van rijkdom hoeft het dus niet te zijn. Punt is, die tropische plaatjes zeggen vrijwel niets over je zakelijk succes.
  • Zoek op Boyd Hoek en er is niet één medium met autoriteit dat over hem bericht. Geen nieuwsbericht, geen seminar waar die heeft gesproken, geen training die hij heeft gegeven. Eigenlijk is er niets over hem te vinden dat hij niet zelf heeft gepubliceerd. En dat is vreemd voor iemand in zo’n branche. Ik bedoel, Google mijn naam, Mick van Zadelhoff, maar eens voor de grap en zie hoeveel er opduikt. En ik verkoop niet eens trainingen van 997,- euro. (wel een e-book trouwens over hoe je online geld kunt verdienen). Als je Boyd Hoek intypt op Google vind je waarschijnlijk dit artikel bovenaan.

Het lijkt er voor mij op dat Boyd Hoek zijn primaire idee van een verdienmodel de online trainingen zijn. Trainingen over hoe jij online geld kunt verdienen. Ik ben zeker niet tegen waardevolle kennis verkopen, maar als die kennis niet is bewezen en puur bedoelt is om zichzelf te verrijken, vind ik dat oneerlijk.

En als je het zelf niet hebt bewezen, mag je die kennis nog altijd wel verkopen, maar dan is 997,- euro gewoon ENORM veel geld. Plus dat je je kunt afvragen of, als zijn marketing klanten daadwerkelijk zoveel betalen als hij zegt, daar de marketing voor doen voor hem dan niet een veel beter verdienmodel is…

“Even tussendoor, je vraagt je misschien af waarom ik dit artikel schrijf… Dat zit zo. Ik kwam Boyd Hoek dus steeds tegen op Youtube en kwam erachter dat zo’n 800 mensen per maand zoeken op zijn naam. Het leek me leuk, gezien zijn gebrek aan autoriteit op het internet, bovenaan gevonden te worden op zijn naam. Dat laatste is inmiddels gelukt!”

Reactie community manager Boyd Hoek

Van de community manager van Boyd Hoek kreeg ik een reactie op dit artikel. Daaruit heb ik begrepen dat Boyd Hoek op dit moment (december 2019) inderdaad geen marketing meer doet voor bedrijven, maar alleen nog de trainingen verkoopt. Naar eigen zeggen om zich te kunnen focussen op de cursisten.

Dat ik geen marketing bedrijf kan vinden lijkt daarmee verantwoord, maar het maakt de situatie er niet veel scherper op…

Als je zelf een social media marketing bureau wilt opzetten zonder Boyd Hoek

Ook zonder Boyd Hoek kun jij een social media marketing bureau opzetten. En als je daarvoor zoekt naar een online training heb ik een betrouwbaar adres voor je, Mitchell Weijerman. Dat is iemand die heeft gewerkt bij Google en bij wie ik ooit aanwezig was op een seminar.

En anders heb ik wat anders leuks voor je. Op mijn website help ik mensen online te ondernemen. Veelal doe ik dat gratis. Je kunt hier lezen over hoe ik geld verdien met online marketing of over hoe je met het schrijven van een acquisitie mail nieuwe klanten kunt vinden voor jouw online business.

Er zijn veel wegen die leiden naar Rome en er zijn veel manieren voor jou om online geld te verdienen. Geloof zeker niet alles wat guru’s je vertellen en doe altijd research voor je een training koopt.

Uiteraard komen er online veel goede ervaren mensen voorbij, alleen checken op iemands autoriteit kan nooit kwaad. Iedereen kan immers advertentieruimte inkopen en dagelijks op jouw tijdlijn voorbij komen. Succes met ondernemen!

Ben je zelf op zoek naar manieren om online geld te verdienen zodat je ook kunt werken vanaf waar dan ook ter wereld? Lees hier hoe ik het heb aangepakt.