Goed, je bent op zoek naar een review of ervaring met de Bol Masterclass van Jia Ruan. Hoera, want die heb je gevonden!

Ik vind het allereerst nodig om te zeggen dat Jia Ruan geen scam of onbetrouwbaar is. Ik heb hem persoonlijk ontmoet op zijn evenement Unstoppable en het is een eerlijke gast. Wel ervaren veel mensen hem als echte sales man en daar komt wellicht wat argwaan vandaan. In deze review ga ik in op of die Bol Masterclass van Jia Ruan wat voor jou is én wat ik eigenlijk van zijn verkooptechnieken vind. ;)

Als je vaker mijn platform bezoekt dan weet je, die Mick die reist bijna het hele jaar de wereld over. Ik leef als digital nomad en verdien mijn geld online. Het maakt dus niet uit waar ik ben en dat is precies de ervaring die ik ook heb met de Bol Masterclass. De online training doelt op het bouwen van een online business die locatie onafhankelijk is. Ideaal voor iedereen die ook wilt leven als digital nomad of voor wie geld wilt verdienen vanuit huis.

Tip: Koop niet direct de Bol Masterclass maar kijk eerst of het wat voor jou is door het gratis webinar van Jia Ruan bij te wonen. Klik hier om je aan te melden.

Daarbij zal ik er in deze review van de Bol Masterclass geen sprookje van maken. Online een business bouwen is hard werken. Ik was er zelf ook niet zomaar. Je moet de handen uit de mouwen steken en gewoon keihard aan de slag. Een goede note daarbij is wel dat wanneer dingen lukken, je een leven leidt waar je daarvoor alleen maar van kon dromen.

Het is dus wel de moeite waard. En de realiteit is dat de Bol Masterclass het je een stuk makkelijker maakt. Mijn ervaring is dat zo´n training je jaren aan moeite bespaart. Je hoeft namelijk niet zelf nog alles uit te vogelen wanneer iemand anders de fouten al voor je heeft gemaakt. Je kunt het dus gelijk goed doen.

Waar gaat de Bol Masterclass over?

In de Bol Masterclass leer je hoe je een e-commerce of dropshipping business op kunt zetten. Een wat?! Oke… Ik leg het even uit. Je leert hoe je producten kunt importeren vanuit Azië en deze vervolgens via Bol.com verkoopt voor een veel hogere prijs. Daar maak je winst op en zo kun je tienduizenden euro’s per maand verdienen.

Zelf heb ik wel eens twee honderd air sofa’s geïmporteerd vanuit China om deze vervolgens op Ibiza te verkopen. Op Ibiza werd dit product namelijk nog niet verkocht terwijl in Nederland de winkels er vol mee lagen. Het toffe daaraan, ik kon de ‘Ibiza Loungers’ inkopen voor vijf dollar en verkopen voor vijftig euro per stuk. Daarvoor moest ik natuurlijk wel het strand op 😉.

Het toffe aan wat Jia Ruan in de Bol Masterclass doceert, is om niet de deur uit te hoeven. Je importeert iets uit het verre Oosten voor een lage prijs, slaat het op in het magazijn van Bol.com en laat Bol.com het product promoten en verkopen. Je hebt daarmee zelf geen magazijn nodig en verdient op termijn zelfs passief geld! Om dat te bereiken worden in de training een aantal stappen doorlopen, dat zijn de volgende.

Stap 1: Je zoekt een populair product

Je gaat op zoek naar een product dat populair is en een grote kans heeft op veel verkoop of dat al veel verkocht wordt. Populaire producten ontdekken kan op meerdere manieren.

De eerste manier is spontaan. Toen ik zelf de Ibiza Loungers ging bestellen wist ik al dat er vraag naar was. Twee maanden eerder was ik namelijk zelf op Ibiza en had ik een air sofa uit Nederland mee. Iedereen vroeg mij waar ze dat konden kopen. Dat was een duidelijk teken dat er vraag naar was en het product populair zou zijn.

Een andere manier om een populair product te vinden is door gewoon wat te zoeken op Bol.com en de winkelwagenmethode van Jia Ruan toe te passen. Daar verteld die alles over in zijn training.

Stap 2: Check of je kans maakt

Dan is de volgende stap om te kijken of dit product al wordt verkocht op de Nederlandse markt. Staat het product al op Bol.com? Zo niet, dan is dit je gouden kans. Je hebt het gouden ei in handen! Wordt het wel al verkocht op Bol.com? Dan nog steeds heb je het gouden ei in handen.

Veel producten op Bol.com zijn namelijk vele keren over de kop gegaan. Denk maar even terug aan mijn Ibiza Lounger die met de factor tien is verkocht. Dit gebeurt vaak en daardoor zijn er nog steeds veel kansen door op bijvoorbeeld prijs of verkoopteksten te gaan concurreren. Hoe je dat goed aanpakt leer je in de Bol Masterclass, want om dat hier uit te leggen gaat wat ver. Dat is een flinke dosis marketing.

Jia Ruan stelt dat wanneer een product op Bol.com minder dan 8 pagina’s aan concurrentie heeft (gelijke producten), dit nog altijd relevant is om te verkopen. Hoe je verkoopt met veel concurrentie komt allemaal voorbij in de training.

Voorproefje krijgen van de training? Volg dit gratis webinar.

Stap 3: Tijd om in te kopen

Nadat je wat market research hebt gedaan is het tijd om een goede leverancier te vinden. Ga op zoektocht binnen Alibaba. Bereid je voor want het aanbod is daar waanzinnig en de verschillen tussen de verschillende leveranciers zijn groot.

In de Bol Masterclass leer je hoe je een top leverancier vind en hoe je omgaat met alle vage termen die ze gooien. En niet te vergeten alle technische dingen zoals invoerrechten, BTW en de goedkoopste vormen van transport naar het magazijn van Bol.com in Nederland.

Dit was hoe dan ook de meest spannende stap bij mijn eigen Ibiza Loungers. Als je nooit import hebt gedaan zijn er gewoonweg meer vragen dan antwoorden en het internet is echt een hel om daarmee om te gaan. Het is een grote wirwar aan desinformatie. In de Bol Masterclass van Jia Ruan leer je echter goed hoe je daarmee omgaat en waar je op moet letten.

Let op: begin niet zomaar met importeren, want je komt voor grote verassingen te staan die je liever vermijd. Tot zover mijn advies. Op naar de laatste stap!

Stap 4: Laat Bol.com de rest doen

Nu de laatste stap. Opslag en distributie laten doen door Bol.com. Lekker uitbesteden. Je zit natuurlijk niet te wachten op allemaal dozen in je woonkamer. Zeker als je een leven leid zoals ik, als digital nomad, is dat vet onpraktisch. Je zorgt dus dat de leverancier uit China, India of waar dan ook de spullen aflevert bij het Bol.com magazijn. Hoe dit exact geregeld wordt leer je uiteraard in de Bol Masterclass.

Vanaf daar regelt Bol.com de rest en is jouw werk gedaan. Je kunt nu met een volgende import aan de slag en houdt uiteraard oog op de statistieken. Je wilt immers niet dat jouw product is uitverkocht op Bol.com en je daardoor verkopen misloopt dus houdt je de voorraad op peil. Zo bouw je jouw inkomen stap bij stap uit en verdien je vanzelf die duizenden euro’s per maand.

Tip: Voordat je aan de Bol Masterclass begint doe je er goed aan eerst een gratis online training van Jia Ruan bij te wonen. Klik hier om je aan te melden.

Zo ziet de Bol Masterclass eruit

Toen ik Jia Ruan ontmoette bij zijn Unstoppable event was hij daar in de rol van ‘inspirerend spreker’. Leuk is om te zien dat hij die lijn doortrekt in de Bol Masterclass. Bij mijn ontmoeting was de Bol Masterclass trouwens nog helemaal niet in de lucht. Toen was hij voltijd bezig met het beheren van zijn eigen e-commerce business. Nu dat allemaal goed draait heeft die pas de tijd gekregen om anderen te gaan doceren hetzelfde te doen.

Zijn manier van lesgeven is inspirerend en vooral motiverend. De kennis die hij deelt is uit eigen ervaring en om die reden enorm waardevol. Hierdoor hoef je niet dezelfde fouten te maken als die hij heeft gemaakt. Ook zal hij ingaan op de houding van een succesvol ondernemer. Mindset is daarbij een hele belangrijke en mag je zeker niet over het hoofd zien.

Zo leer je daadwerkelijk de business te creëren die jij wilt. Of je nu als doel hebt miljonair te worden, financiële vrijheid te creëren of iets goeds te brengen aan de wereld, het werkt motiverend. De Bol Masterclass bestaat uit de volgende modules.

Module #1: Welcome To The Winning Team

Dit eerste onderdeel gaat met name over de mindset van een topondernemer. Een vet belangrijk onderdeel want zonder deze mindset kom je nergens. Leuk is ook dat je met deze mindset dan juist weer overal komt. Ook buiten de Bol Masterclass zal deze mindset je nog veel opleveren. En zoals ik al zei deze man is ook inspirerend spreker, dus het hoort er zeker bij!

/ De Weg naar Succes
/ Het Voertuig naar Vrijheid
/ The New Paradigm
/ De 100k Mindset
/ Quest Unlocked

Module #2: Ground Zero

​Hier leer je hoe je van start gaat vanuit het niets. Beginnen is immers een ander verhaal dan wanneer je al een lopende online business hebt. Die eerste stappen zijn belangrijk om een solide basis te hebben voor je verdere online inkomen.

/ E-Commerce 101
/ Het Businessmodel
/ De Platformen
/ Gebruikmaken van Bol.com

Module #3: The Goldmine

Hier gaat de Bol Masterclass verder in op hoe Bol.com voor jou kan gaan werken. Een verdiepende stap dus. De basis is nu achter de rug en het is tijd voor wat specialistische kennis en vaardigheid.

/ Het Geschikte Product
/ Listings op Bol.com
/ De Optimale Listing
/ The Ultimate Research

Module #4: Artificial Intelligence

Kunstmatige intelligentie is natuurlijk niet meer weg te denken. En ook bij de Bol Masterclass wordt hier dan ook op ingegaan. Je kunt het namelijk goed gebruiken om sneller te groeien met jouw e-commerce business.

/ DNA voor Succes
/ Data Verzamelen
/ De Juiste Leverancier
/ The Golden Calculator

Module #5: Showtime

Als je de vorige modules juist hebt doorlopen is het nu tijd voor de échte stappen. Je kunt gaan beginnen met geld verdienen en daarvoor wordt alle hulp uit de kast getrokken. Een verdieping in verstandig investeren en verkopen.

/ De Investering Maken
/ Product Online Zetten
/ Logistiek via Bol.com

Module #6: Monk Like Patience

Geduld is een schone zaak. Toen ik zelf mijn Ibiza Loungers bestelde, duurde het wel twee maanden voor ze aankwamen in Nederland. Dat waren twee zure maanden. De investering was immers gedaan maar ik kon toen nog niets verkopen. De pret begint echter pas wanneer ze zijn aangekomen. Zo gaat het ook met jouw producten. Maar als de verkoop dan begint, dan is het feest!

Module #7: The Next Apple

Dit is de stap waar het richting expert niveau gaat. Kijken naar volgende investeringen en nieuwe kansen vinden.

/ De Basis voor Private Labels
/ Jouw Merk Creëren
/ Merkregistratie
/ De Omschakeling

Module #8: 10x Time

Opschalen, hoe werkt dat? In dit laatste onderdeel van de Bol Masterclass leer je hoe je kunt opschalen en je online business kunt laten groeien. Hoe je dingen uitbesteed en aan de lopende band passief inkomen genereert.

/ 7 Figure Mindset
/ 10x Finances
/ Traffic
/ Forwarding Service
/ Bouw je dreamteam

Tot zover alle modules. Best een compleet programma dus. Het stukje review van mij hierop is dat het echt diep gaat. Maar tegelijk wel dat het daardoor voor sommige mensen wellicht wat te technisch wordt. Daar moet je dus echt even doorheen bijten. Die technische dingetjes heb je namelijk wel nodig om van jouw e-commerce business een succes te maken. Oh, en mijn favoriete module? Het opschalen natuurlijk!

Starten met de Bol Masterclass? Volg eerst het gratis webinar van Jia Ruan.

Resultaten Bol Masterclass

De resultaten liegen er niet om. De investering verdien je zo terug. Maar dat is wellicht wat makkelijk praten. Zelf ben ik al jaren online ondernemer en de Bol Masterclass was daar een mooie aanvulling op. Als nieuweling op online business gebied moet je vooral een doorzetter zijn om er zelf een succes van te maken. Je moet op zijn minst een ondernemende instelling hebben. Als je liever als loonslaaf aan de slag gaat dan is dat natuurlijk je eigen keuze 😉.

Prijs Bol Masterclass

Bam. Negenhonderzevenennegentig euro. Dat is natuurlijk best wat geld, 997,- euro. En dat is maar goed ook. Het zou jammer zijn een waardevolle training voor minder te verkopen. Dat heb ik zelf ook wel eens gedaan met mijn eigen trainingen en daar heb ik negatieve ervaringen mee. Dan krijg je allemaal van die cursisten die het maar half willen. Door dit formaat investering wordt je zelf gedreven om er ook echt uit te halen wat erin zit. Met de juiste inzet verdien je deze investering binnen enkele maanden terug en na een jaar lach je waarschijnlijk om dat geld.

Het punt is, als je niet bereid bent te investeren in jezelf, hoe wil je dan ooit grote doelen behalen. Rijk worden of veel geld verdienen is niet voor iedereen weggelegd. Je moet het echt willen. Er bestaat geen ‘get rich quick without doing anything’ stappenplan. Dat komt doordat dat gewoonweg niet kan.

Wat wel kan is investeren in jezelf en grootse resultaten behalen. Daar houdt niemand anders je in tegen dan jij zelf. En dit stukje van mijn review over de Bol Masterclass is wellicht wat hard, maar ik zeg het omdat er zelfs aan de Bol Masterclass mensen meedoen die geen succes bereiken. Zij klagen dan achteraf over de training. Terwijl het niet de training is die slecht is, maar de mindset van deze mensen.

Het succes is in jouw handen en de Bol Masterclass van Jia Ruan is daar een perfect gereedschap voor. Maar jij bent zelf de persoon die daarmee aan de slag moet. Naar mijn mening had Jia Ruan je in ieder geval niet meer kunnen geven dan de training bevat 😉.

Wil je direct met de Bol Masterclass beginnen? Op deze pagina kun je de training voor 997,- euro kopen.

Over Jia Ruan zijn advertenties

Dan nog even iets over Jia Ruan zijn Bol Masterclass advertenties. Ik werd namelijk laatst benaderd door de NOS. We hebben het toen gehad over dropshipping, bol.com en jawel, Jia Ruan. We hadden het over hoe de verdienmodellen legitiem zijn, maar hoe het er tegelijk op neer kan komen dat iemand die trainingen geeft meer verdient met die trainingen dan met het verdienmodel zelf. Simpelweg om de reden dat trainingen makkelijker schaalbaar zijn.

Hoe dan ook, NOS Stories heeft er een video over gemaakt. Niet alleen gaan ze daar in op Jia Ruan, maar ook op Boyd Hoek zijn SMMB Masterclass. Naar mijn idee met de juiste kritische blik en afweging. Anyway, je kunt die video hieronder bekijken :).

Na deze video van de NOS heeft Jia Ruan hier trouwens ook nog op gereageerd via zijn eigen Youtube kanaal. Daar lichtte hij zijn antwoord nog wat verder toe, gezien deze toch een beetje kort werd gehouden in het item van de NOS. Wél, zijn video vind je hieronder. :)

Conclusie review Bol Masterclass

Jia Ruan kan soms wat verkoperig overkomen op sociale media met zijn advertenties. Maar hem in het echt ontmoet hebbende, begrijp ik die houding. Hij kan je helpen succesvol te worden met e-commerce en een commerciële toon vind ik dan op zijn plaats. Het gaat hier immers om business. De Bol Masterclass is er voor wie de handen uit de mouwen wil steken en succesvol wil worden. Niet voor de 9-to-5 mensen.

Ik geloof in de training en raad hem je zeker aan. Maar als je bij voorbaat al weet dat je geen mindset hebt om ervoor te gaan, koop hem dan zeker niet! De training is verder voor iedereen geschikt en heeft mij goed geholpen. Nu dus nog maar even wat Ibiza Loungers verkopen, CHAU!

Meld je aan voor een gratis online training van Jia Ruan

of

Koop de Bol Masterclass met korting op deze pagina

Bol Masterclass - Jia Ruan

997,-
9.4

Verdienkansen

9.0/10

Trainingsstijl

9.5/10

Betrouwbaarheid

10.0/10

Inhoud

9.0/10

Voordelen

  • 10K per maand mogelijk
  • Zeer praktisch uit te voeren
  • Sterke mindset onderdelen
  • Duidelijke uitleg

Nadelen

  • Lange opzetfase
  • Vergt doorzettingsvermogen