Verdiensten 50%
Moeilijkheid 80%
Zekerheid 15%

Zit er een echte aandeelhouder in jou verscholen? Handelen in aandelen wordt door velen als iets beschouwt wat enorm risicovol is. Dat klopt ergens zeker, maar met de juiste kennis kan handelen in aandelen erg lucratief zijn. Echter, voor wie voor het snelle geld wil gaan is handelen in aandelen niet de juiste manier. Dan zou je te grote risico’s moeten nemen met je geld.

“Ik kan je dan ook niet verder laten lezen voor te hebben gezegd dat handelen in aandelen risicovol is en er geen rechten kunnen worden ontleend aan dit onderdeel van het artikel daarover.”

Maar ja, tot zover, laten we kijken naar hoe je er geld mee verdient. Want voor wie weet waar die mee bezig is, is de aandelenmarkt een soort speeltuin voor volwassenen.

Introductie in de handel van aandelen

Eerst even, wat is een aandeel en hoe verdien jij daar geld mee. Een aandeel is in theorie een stukje bedrijf wat jij kunt kopen. Je koopt dus een aandeel in een bedrijf. De prijs van een aandeel wordt gestuurd door de vraag en het aanbod in de markt. Wanneer veel mensen een aandeel willen kopen gaat de prijs van het aandeel omhoog. Wanneer veel mensen een aandeel willen verkopen gaat de prijs van het aandeel omlaag. Jij kunt geld verdienen aan het handelen in aandelen door een aandeel te kopen voor een lagere prijs dan wanneer je deze verkoopt. Het verschil in de prijs is dan jouw winst op het aandeel.

Waar hangt de waardestijging en waardedaling van een aandeel vanaf

Er zijn ontelbaar veel factoren waarom de prijs van een aandeel stijgt of daalt. Al is het in de basis natuurlijk alleen maar wanneer de vraag en het aanbod stijgt of daalt. Je moet dus weten wanneer mensen een aandeel graag willen kopen en wanneer mensen een aandeel graag willen verkopen. Dit kan afhankelijk van het aandeel zijn wanneer er ontwikkelingen in het bedrijf plaatsvinden. Komt het bedrijf bijvoorbeeld naar buiten met goede kwartaalcijfers, die beter zijn dan verwacht, dan stijgt het vertrouwen in het bedrijf en daarmee stijgt veelal ook de waarde van het aandeel.

Welke soorten aandelen zijn er?

Om veilig te handelen met het minste risico is het het meest verstandig om je risico’s te spreiden. Op die manier kun je nog lekker slapen zeg maar ;).

“Zet nooit op één aandeel of één aandeelsoort in.”

De verschillende soorten aandelen zijn bedrijfsaandelen, staatsobligaties en opties. Er zijn er meer, maar je bent hier om online geld te verdienen, niet om alles te leren over economie toch? Wanneer je handelt in aandelen probeer dan aandelen te kiezen die zich allemaal in een verschillende markt begeven zodat je je risico spreid. Denk aan aandelen in de technologische sector, maar bijvoorbeeld ook aan een aandeel in een bank. Met deze spreiding voorkom je, dat wanneer het slecht gaat met één markt, jij direct de dupe bent.

Hoe handel je in aandelen?

Om te handelen in aandelen kun je een online broker gebruiken. Dit is een programma of app die het simpel maakt om met relatief weinig geld in aandelen te handelen. Zelf gebruik ik de Bux app omdat deze simpel is maar wel belangrijke en handige tools heeft. Ook bieden zij een hefboom effect aan oftewel een multiplier. Dat is handig wanneer je met weinig geld wilt handelen, maar het geeft wel een verhoogt risico. Een hefboom of multiplier wil zeggen, dat wanneer jij 500,- euro op een aandeel inzet en een multiplier van 5 gebruikt, je in feite 2500,- euro op het aandeel inzet. Mocht het aandeel dan stijgen met 1% heb jij op je 500,- euro een 5% stijging. Snap je het nog? Lees je er eerst goed op in, voordat je aan dit spektakel begint. Er zijn online tal van artikelen over te vinden.

Ben je op zoek naar betrouwbare manieren om online geld te verdienen? In mijn GRATIS e-book ‘Online Geld Verdienen 2020 Editie’ leg ik alle manieren uit die ik zelf gebruik.

Leuk verhaaltje over handelen in aandelen

Zelf word ik er niet rijk van, ik zet tenslotte niet zoveel in en vind het te risicovol om er echt iets mee te doen. Gemiddeld verdien ik er rond de 100,- euro per maand mee, met een inleg van 400,- euro in de eerste maand. Meer durf ik gewoonweg niet omdat ik er niet bepaald beter van ga slapen. Een vriend van mij echter, die hoorde mijn verhaal over aandelen en dacht het licht te zien. In de eerste maand verloor hij al 400,- euro en werd nogal impulsief. Hij zette 1000,- euro met en multiplier van 20x in op het aandeel Wallstreet. Dit deed hij zonder legitieme reden, maar het was precies de dag dat dat aandeel 6% omhoog schoot. Puur toeval dus, maar voor hem een fijne winst van 1200,- euro.

“Direct daarna haalde hij al zijn geld eraf en besloot om er maar niets meer mee te doen. Het was voor hem gewoon puur gokken, nu had hij geluk, maar dat zou hij een andere keer niet hebben en dat besefte hij zichzelf maar al te goed.”

Wanneer verdien je het meeste geld met handelen in aandelen?

Wil je zelf serieus handelen in aandelen, neem jezelf dan ook serieus en verdiep je in alle mogelijkheden en theorieën, dan vergroot je de kans op succes aanzienlijk. Doe het tevens nooit met geld wat je niet kunt missen. Zelf handel ik alleen in aandelen in een hoogconjunctuur, dus wanneer de markt over het algemeen groeit. Ik handel dus niet in aandelen in tijden van economische crisis of onzekerheden, die tijden zijn meer weggelegd voor de gokkers onder ons. Wil je zelf online geld verdienen met aandelen dan wens ik je het grootste succes. Nog een tip dan, beleg nooit als je een paar biertjes op hebt, ook niet als de app gewoon op je mobiel staat ;).

Zelf starten met online geld verdienen? Lees in mijn GRATIS e-book over alle manieren om dit te doen. Je download hem hier.