De Winnen Met Facebook Ads cursus van Marck van Baal is met 177 lessen zonder twijfel de meest uitgebreide online training die ik ben tegengekomen. Het is volledig en behandeld ieder onderdeel tot in de diepste puntjes. Voor als je zelf overweegt om met WMFA te starten, vind je hier mijn review op de cursus. Ik ben net als jij ondernemer en dan weet je hoe belangrijk het is om aan nieuwe leads en klanten te komen. De Winnen Met Facebook Ads cursus lijkt die behoefte te vervullen.

Winnen Met Facebook Ads Logo

Over Facebook en Instagram ads

Als ondernemer kun je niet meer zonder online adverteren. En online heb je eigenlijk bij lange na niet zoveel opties als offline. Je eindigt toch al snel in de advertentieketens van Facebook (en daarmee haar Instagram) en Google (en daarmee haar Youtube).

Als je daarop begint te adverteren kom je terecht in een competitieve wereld. Je bevindt je op hetzelfde advertentieplatform als jouw concurrent en daar wordt flink om de leads en klanten gestreden. Waar Facebook ads voor veel bedrijven een uitkomst kunnen zijn, roepen ze dus ook vaak frustratie op. Wegblijven is geen optie. Alle Facebook diensten bij elkaar zijn goed voor zo’n 2,3 miljard (!) maandelijks actieve gebruikers. De gedachte dat jouw doelgroep niet op Facebook zit, kun je dus alvast overboord gooien.

Als ondernemers zullen we dus moeten leren hoe we zelf effectief kunnen adverteren op Facebook en Instagram. Als in, zoveel mogelijk nieuwe klanten tegen zo min mogelijk kosten. In die snel veranderende online wereld is een beetje hulp van harte welkom. Vandaar we het hier hebben over de Winnen Met Facebook Ads cursus van Marck van Baal.

Wat is de Winnen Met Facebook Ads cursus van Marck van Baal?

Allereerst is het belangrijk om te begrijpen dat de WMFA cursus zich niet alleen maar focust op advertenties die je voorbij ziet komen op Facebook. Het is inmiddels zoveel meer dan dat. Onder Facebook ads vallen ook de advertenties op het in 2012 overgenomen fotoplatform Instagram. Op beide platformen is er veel mogelijk om te adverteren. De vraag is dan dus vaak, hoe en wat voor jouw bedrijf goed werkt.

In de WMFA cursus legt Marck van Baal in de diepte uit hoe je succesvol adverteert op zowel Facebook als Instagram. Daarbij begint hij bij de basis, zodat het voor iedereen goed te begrijpen is. In de cursus wordt je aan de hand genomen om zelf advertenties op te zetten die één euro kosten en tien euro opleveren. Schaalbare advertenties noemen we dat. Want wat betekent het voor jouw bedrijf als iedere euro die je investeert in veelvoud terugkomt?

Modules en lessen WMFA

De Winnen Met Facebook Ads cursus is niet bepaald een broodje aap. Er zit zo ontzettend veel informatie in dat je bij het betreden van de cursusomgeving bijna verdwaald zou raken. Gelukkig hoef je als ondernemer niet direct alle 177 lessen te volgen voordat je aan de slag kunt met je eigen winstgevende Facebook ads. Je volgt de onderdelen die voor jou nu relevant zijn en kunt met de praktische handleiding van Marck van Baal aan de slag. Je kunt zowel de diepte als de breedte in met de modules in deze cursus.

 • Facebook Ads Intro
 • Facebook Mastery 1.0
 • Facebook Mastery 2.0
 • Facebook Ads Kickstart
 • Campagnes

 • Analytics Inside
 • Retargeting
 • Facebook Ads Challenge
 • Landingspagina’s
 • Copywriting
 • Branding
 • Apps & Tools
 • Google Ads
 • Chatbots

Als je naar bovenstaande modules kijkt, dan begrijp je dat deze training breder gaat dan alleen de Facebook ads zelf. En dat is maar goed ook. Je kunt namelijk nog zo goed voor een paar cent per klik iemand doorsturen naar jouw landingspagina, maar wanneer je landingspagina flut is, gebeurt er nog altijd niets. Vandaar dat je in deze cursus ook wordt bijgepraat over landingspagina’s, copywriting en branding. Dit zijn essentiële onderdelen van jouw uiteindelijk klanten funnel.

WMFA Modules

Wie is Marck van Baal?

De WMFA cursus wordt (grotendeels) gegeven door Marck van Baal, een Facebook marketing specialist. Zijn trainingsstijl beschouw ik als fijn. Soms praat hij wat langzaam, maar dat maakt wel dat de informatie goed tot je komt. Niet onbelangrijk natuurlijk als je een investering doet in zo’n training. Het bedrijf WMFA runt hij niet in zijn eentje. In zijn team vind je ook Tristen van Schaik, Simone Hettinga en Silvy van Schaik.

Al vijf jaar verdiepen ze zich in Facebook en Instagram ads. Interessant daaraan is dat ze dat vooral deden door voor andere bedrijven campagnes op te zetten. In dat proces kwamen ze erachter dat veel ondernemers de Facebook marketing ook graag zelfstandig uitvoeren. Meestal is dat om het zelf ‘in de hand’ te hebben en niet opgezadeld te worden met hoge terugkerende kostenposten. Daarop hebben Marck van Baal en zijn team op een gegeven moment het roer omgegooid en zijn ze ondernemers gaan helpen zelfstandig winstgevende Facebook ads te maken.

Marck van Baal en Tristen Schaik

Resultaten van deelnemers

Oké, dus de training is top, maar hoe helpt die informatie de ondernemer? Je bent niet de eerste die aan de WMFA cursus meedoet. Dus laten we eens kijken naar de behaalde resultaten.

Buiten deze videoreactie van persoonlijkegroei.nl vind je ook keiharde cijfers die vanuit de WMFA cursus zijn behaald. Cijfers die voor de meeste ondernemers motiverend kunnen zijn om hiermee aan de slag te gaan. Gelukkig is dat via Facebook ads allemaal makkelijk te berekenen.

Resultaten WMFA 1