Webreus storingen, als je op deze pagina bent, dan ben je er waarschijnlijk bekend mee. Ik schrijf dit artikel als een uitlaatklep over mijn ervaringen bij Webreus. Inmiddels ben ik niet meer bij Webreus gehost, want met alle storingen en een gigantisch trage website kon ik het wel vergeten.

Over Webreus

Hoever ik weet is Webreus de goedkoopste partij op de Nederlandse markt op het gebied van hosting. Veel service hoef je dus niet te verwachten. Waar je natuurlijk wel op hoopt is dat je website gewoon veilig online staat en werkt. Maar dat laatste blijkt bij Webreus vaak teveel gevraagd. Dagelijks worden er tal van storingen gemeld door mensen die een website hebben gehost bij Webreus. Vaak ligt het bedrijf zelf deze storingen niet toe. Dus waar ze vandaan komen is een hele grote vraag. Zeker is in ieder geval dat een website bij deze host je bedrijf niet ten goede komt. Ik zal je uitleggen waarom…

Webreus storingen en Google ranking

Mijn website demodernenomaden.nl was dus gehost bij Webreus. Dat ging een tijdje goed, totdat er wekelijks wel een moment was dat die eruit lag. Ik maakte hier melding van omdat mijn website ook mijn verdienmodel is. Als mijn website eruit ligt, verlies ik een groot deel van mijn inkomen. Knap lullig dus. Ik heb (lees=had) zo’n 25.000 bezoekers per maand via Google. Verhuizen naar een andere hosting heb ik lange tijd uitgesteld, ondanks de storingen. Ik was steeds bang dat er tijdens zo’n verhuizing iets fout zou gaan. Maar bij Webreus blijven, bleek uiteindelijk een stomme fout.

Na de zoveelste storing kwam er nog een nadeel bij vanuit Webreus. De laadtijd van mijn website was omhoog geschoten naar soms wel 10 seconden. Daardoor haakten bezoekers af en ging Google mij lager ranken. En niet een beetje. Van de een op de andere dag verloor ik 55% van mijn website bezoekers. Dat ging om ruim 10.000 mensen per maand die ik minder kan bereiken. En dat allemaal vanwege een ‘hosting partij’.

Weg bij Webreus

Ik ben dus gevlucht van Webreus. Ik was er klaar mee. Ik heb Hostnet gecontact met de vraag of zij de website voor mij konden verhuizen en de situatie uitgelegd. De website was binnen drie uur overgeplaatst en mijn eigen meting in de Google search console liet zien dat mijn gemiddelde laadtijd van mijn pagina’s daalde van 4800 ms naar 300 ms. Dat is een immens verschil!

Ik heb nooit geweten dat een hosting zo’n grote invloed kon hebben op mijn business. Balen doe ik dan ook zeker. Maar ik durf met zekerheid te zeggen dat je als ondernemer liever iets meer betaald voor een hosting van kwaliteit (met een service nummer) in plaats van een storingsgevoelige server.

Ben je ook klaar met Webreus? Laat je website direct verhuizen naar Hostnet (zij regelen alles voor je) en voorkom dat je word afgestraft door Google en je website bezoekers. 😉