Ik ben tot de ontdekking gekomen dat er iets is wat de digital nomad lifestyle nog beter maakt…

Ken je dat moment dat je je verheugt op je vakantie? Tuurlijk. Maar ken je ook dat moment dat je je verheugt om weer thuis te komen? Misschien is dit iets heel Nederlands, maar velen vinden thuiskomen misschien nog wel fijner dan het weggaan zelf.

Ik zelf prefereer toch vaak meer het weggaan.

Maar toen ik laatst voor het eerst ‘thuis’ kon komen na een week Malta was dit een rare gewaarwording. Ik heb namelijk sinds ik ben vertrokken, nu pas voor het eerst een plek van mezelf in Nederland. Daarvoor was ik iemand uit de categorie ‘dakloos‘. Wanneer ik dan voor even terug was in Nederland sliep ik bij mensen op de bank of een matras ergens in een verdwaalde kamer. Ik had daar eerst niets op tegen. Maar geen thuis hebben is ook als digital nomad een beetje pijnlijk. Waar herstel je dan van al je reizen? Waar komen alle herinneringen dan nog samen?

Een eigen thuis in Nederland als digital nomad

Het was dus essentieel en beslist. Ik moest op zoek naar een eigen ruimte in Nederland. Toen ik begon met de digital nomad lifestyle emigreerden mijn ouders naar Frankrijk, daarmee verloor ik mijn ouderlijk huis, althans in Nederland, nu is het een prachtige vakantiebestemming. Maar met dat verlies was er dus even geen plek van mezelf in Nederland. Gelukkig heb ik daar nu een oplossing voor gevonden. Ik heb een kamer in het huis van mijn oma mogen ombouwen tot iets wat voelt als mijn thuishaven. Zij blij, want dan heeft ze gezelschap in huis, ik blij want dan hoef ik geen dubbele huur te betalen wanneer ik in het buitenland zit. The best of both worlds ;). Zie hier mijn memory wall!

Het vertrouwde gevoel van thuis komen

Omdat ik merk hoe een vertrouwt gevoel dit geeft, dringt besef tot me door, dat een plek om terug te komen essentiëler is dan ik dacht. Het is een plek waar ik mij mee kan identificeren als ik in Nederland ben, en een plek waar ik mij even aan niemand hoef aan te passen. Ik had nooit gedacht daar behoefte aan te hebben, maar goh, wat voelt dat fijn!

Apart is wel dat een thuis willen hebben, voor mij niet gelijk staat aan niet willen leven als digital nomad. Ik denk alleen dat ik het vanaf nu gewoon wat rustiger en georganiseerder doe. Maandje in Nederland, maandje weg. Maar ik denk nu wel, waarom heb ik niet eerder naar zoiets gezocht, het was de oplossing voor dat wat ik hekel aan de digital nomad lifestyle hoe ik hem leefde.

Dus bij deze home sweet home. Al kun je mij over een paar weken natuurlijk gewoon vinden in Noord Servië. Zo gaan die dingen dan ook weer gewoon. Maar als ik dan terug kom, dan loop ik naar mijn kamer en lach ik, ‘ik ben thuis‘.