Manieren om online geld te verdienen – Leer €3000 p/maand verdienen

Wil jij ook online geld verdienen? Dan zit je hier goed! Zelf reis ik al 2,5 jaar de wereld over als digital nomad. Ik doe mijn werk op mijn laptop en kan dat doen vanuit waar dan ook ter wereld. Online geld verdienen vind ik dan ook geweldig, ik schreef er dan ook al een boek over ;). Ook wanneer je vanuit huis wilt werken of gewoonweg klaar bent met je huidige baan is dit de oplossing.

Daarom bespreek ik in dit artikel alle manieren waarmee ik zelf online geld verdien en leg ik uit hoe jij dit ook kunt doen. Over veel manieren heb ik ook nog verdiepende artikelen geschreven zodat je goed aan de slag kunt. Ik bespaar je in ieder geval de onnozele manieren zoals enquêtes invullen, op links klikken en online gokken. Het gaat al te vaak over manieren die je geen cent opleveren. Daarom gaan we in op de manieren om online geld te verdienen die wel werken.

Manieren om online geld te verdienen

Hieronder ga ik in op de 10 betrouwbare manieren om online geld te verdienen. Geen onzin, maar manieren die ik zelf ook gebruik om een online inkomen te vergaren.

1. Geld verdienen met je eigen website

Een website is een goede manier om online geld te verdienen. Je kunt hiermee vele kanten op. Iedereen kan tegenwoordig een website maken. Zeker met een programma als WordPress is dat zo gedaan. Wanneer je een eigen website maakt kun je dit doen over iets waar je gepassioneerd over bent. Wanneer er dan bezoekers op jouw website komen kun je hier geld aan verdienen.

Geld verdienen met een website kan door advertenties, advertorials, affiliate marketing, een goed lopende website te verkopen, Google Adsense, bedrijfsvermeldingen of door je eigen product of dienst erop aan te bieden (in de vorm van een webshop). Er zijn dus erg veel manieren om geld te verdienen met een website. Wil je er alles over weten, lees dan het artikel hieronder waarin ik alle manieren uitleg.

2. Affiliate marketing gebruiken om passief geld te verdienen

Affiliate marketing is een interessante manier om online geld te verdienen. Zelf pas ik affiliate marketing veelvuldig toe. Deze vorm van marketing zorgt ervoor dat ik passief inkomsten heb. Het gebeurt regelmatig dat ik ‘s ochtends mijn laptop open en een mailtje heb ontvangen dat ik geld heb verdient met deze methode. Best grappig, want ik lag op dat moment gewoon te slapen!

Affiliate marketing houd in dat je links plaatst naar producten of diensten van een bedrijf. Wanneer iemand dan op die link klikt en het product of de dienst koopt krijg je daar een commissie voor. De afbeelding hieronder legt het compact uit.

Die commissie kan oplopen tot 50% en is dus al snel tientallen euro’s. Die linkjes kun je plaatsen op jouw website, Instagram pagina, Youtube kanaal, Email of Facebook pagina. Het maakt eigenlijk niet uit waar, zolang iemand er maar op kan klikken kun jij er geld mee verdienen. Zelf verkoop ik mijn eigen e-book over online geld verdienen ook via affiliate marketing en zo ka ik veel mensen bereiken. Hoe affiliate marketing precies werkt en hoe jij er geld mee verdient vind je in onderstaand artikel.

3. Online teksten vertalen

Als je zelf een talenknobbel hebt dan is deze manier om online geld te verdienen wellicht wat voor jou. Het vertalen van teksten kan best wat opleveren en het is eenvoudig om aan opdrachten te komen. Daar zijn namelijk verschillende platforms voor.

Essentieel is dan natuurlijk wel dat je twee talen volledig beheerst en in staat bent kwalitatief te vertalen. Dat kan gaan om het vertalen van web teksten, artikelen of zelfs het vertalen van een boek. De verdiensten uit online vertalen komen neer op zo’n 10 cent per woord. Wat wil zeggen dat als je een boek gaat vertalen je daar zo €5000,- euro mee kunt verdienen. Alles over online vertalen en hoe je aan die opdrachten komt vind je in het artikel welke ik daarover schreef.

4. Geld verdienen met online marketing

Als online marketeer is het goed online geld verdienen. Online marketing is voor het grootste deel uit te voeren vanachter een laptop en kun je daarom doen vanaf waar jij wilt. Geld verdienen als online marketeer wil zeggen dat je bedrijven helpt advertentie campagnes op te zetten, sociale media beheert of dat je je bezig houdt met Search Engine Optimalisation (Google optimalisatie). Het komt er dus op neer dat jij bedrijven helpt om aan klanten te komen. De extra omzet die dat oplevert is voor veel bedrijven een goede reden om jou als online marketeer flink wat geld te geven.

Het vakgebied online marketing is enorm breed, maar om er goed geld mee te verdienen is de beste manier jezelf te specialiseren op één specifiek onderdeel. Wanneer je je daarin verdiept zijn bedrijven zeer geïnteresseerd in jouw vaardigheden en besteden ze dit aan jou uit.

Wellicht zijn sommige termen je nog onbekend, maar de mogelijkheden in online marketing zijn eindeloos. Je kunt jezelf specialiseren in onder andere content marketing, SEO, SEA, e-mail marketing, influencer marketing of conversie optimalisatie. En zo zijn er nog tal van richtingen. Wil je daar meer over weten, lees dan het artikel welke ik daarover schreef.

5. Instagram, Youtube of Facebook als verdienmodel

Wie denkt dat sociale media al Instagram, Youtube of Facebook alleen zijn bedoelt voor plezier heeft het mis. Geld verdienen met sociale media is goed mogelijk ook al weten velen niet hoe. De basis om geld te verdienen is in ieder geval altijd hetzelfde. Je hebt een groot aantal actieve volgers nodig op een medium voor je er iets uit kan halen. Denk hierbij aan een ondergrens van 50.000 volgers op Instagram, 10.000 abonnees op Youtube of 50.000 pagina likes op Facebook. Bij die aantallen wordt het interessant.

De manieren om geld te verdienen met sociale media zijn eindeloos. In de basis kun je advertenties van bedrijven op jouw kanaal toestaan. Dit is de meest gebruikte manier. Een andere manier is door aan de slag te gaan met affiliate marketing.

Affiliate marketing houd in dat je op een van jouw kanalen een linkje plaatst naar een product of dienst. Wanneer een van jouw volgers op dat linkje klikt en het product koopt ontvang jij hier een commissie over. Je verdient dus geld door producten van derden te verkopen maar bent niet belast met het verkoopproces of het maken van een product.

Een andere manier om geld te verdienen met sociale media is merchandise. Vooral wanneer je trouwe volgers hebt kan dit goed werken. Overige manieren zijn paid memberships (Youtube), partnerships, een eigen product of dienst,  donaties, Google Adsense en branding. Wil je hier meer over weten, kies dan jouw medium hieronder.

6. Verkoop je eigen e-book

Schrijf een e-book om online geld te verdienen. Een e-book is anders dan een echt boek, het is een boek mensen online kunnen lezen en dat maakt het anders. Zo hoeft een e-book geen roman te zijn van 50.000 woorden. Sterker nog, de best verkochte e-books zijn vaak maar 10.000 woorden. Veelal zijn dit werken waar mensen iets uit kunnen leren. Denk er bijvoorbeeld aan om een e-book te schrijven over afvallen, positief denken of mediteren voor beginners. Met een e-book kunnen mensen relatief snel specifieke kennis vergaren en daar kun jij geld mee verdienen.

Mijn eigen e-book over online geld verdienen heeft 20.000 woorden en is daarmee al aan de lange kant. maar dat is dan ook geen niche onderwerp, er is simpelweg teveel over te vertellen om het korter uit te geven.

Wanneer je een e-book schrijft kun je deze verkopen via platforms als Amazon of Bol.com. Deze platforms regelen voor jou een groot deel van de verkoop. Jij hoeft het alleen te schrijven en te plaatsen, zij regelen de distributie. Tel uit je winst!

7. Online geld verdienen met de aandelenmarkt

Deze manier om online geld te verdienen is met name weggelegd voor de rekenwonders onder ons. Wanneer je niet in staat bent goed grafieken te lezen zal het verhandelen van aandelen of cryptovaluta meer gokken zijn dan wijsheid. Maar wanneer je weet wat je doet is dit een lucratieve manier om online geld te verdienen. Een van mijn vrienden dook er een keer in en had zijn 1000,- euro inleg binnen 1 dag verdubbelt.

Echter gebeurt het natuurlijk ook vaak dat mensen hiermee geld verliezen. Maar wanneer je een flinke spaarpot hebt en bereidt bent op de lange termijn te denken (en je geld te spreiden) is deze manier om online geld te verdienen zeer legitiem. Ik schreef er zelf twee artikelen over met daarin voorbeelden van hoe ik en mijn vriend dit eerder hebben aangepakt.

8. Studenten online begeleiden met hun huiswerk

Heb je je school afgerond? Top! Dan zou je nu anderen daarmee kunnen helpen. Er zijn een hoop studenten in Nederland die op zoek zijn naar huiswerkbegeleiding en daar kun jij geld mee verdienen. Het is tegenwoordig echt een trend dat ouders sneller studiebegeleiding inschakelen. Dit gaat vaak buiten school om, omdat ouders net iets extra’s willen geven om hun zoon of dochter te laten slagen. Om het een beetje goedkoop te houden wordt die huiswerkbegeleiding veel online gedaan. Dit is tenslotte goedkoper omdat er geen voorrijkosten zijn.

Om geld te verdienen met huiswerkbegeleiding kun je je het beste aanmelden op een van de vele platforms die daarvoor zijn. Denk aan huiswerkbegeleiding.nl. Op die manier kom je vanzelf aan studenten die jij kunt gaan helpen. Meer weten over huiswerkbegeleiding? Lees dan onderstaand artikel.

9. Online geld verdienen met coaching

Coaching is opkomend en razend populair in 2019. Ik heb het hierbij niet over het coachen van een voetbalteam, maar over het coachen van iemands leven. Jij helpt iemand op weg richting zijn of haar doelen en dromen en begeleid met de stappen. Je bent met name een luisterend oor en geeft waar mogelijk advies over de stappen die iemand kan nemen. Je bent daarmee de ondersteuner van iemands mindset. Het mooie aan dit tijdperk is dat je coaching online kunt doen. Je hoeft niet voor iedere sessie bij iemand langs te gaan maar kunt de coaching via apps als Skype uitvoeren van waar dan ook ter wereld. Meer weten over geld verdienen met coaching en hoe je aan je coaching klanten komt? Dat lees je in het artikel hieronder.

10. Jouw eigen videotraining verkopen

Ben je ergens heel erg goed in? Vast wel! Dan kun jij hier anderen mee helpen door jouw eigen videotraining te maken. Je maakt een videotraining over een specifiek onderwerp en gaat hier diep op in. Vervolgens vind je studenten die jouw videotraining willen volgen en zo verdien jij online geld. Het mooie aan een videotraining is dat dit een passief inkomen op kan leveren. Wanneer de videotraining eenmaal is gemaakt kun je het proces van de student namelijk volledig automatiseren.

Maak je geen zorgen over de filmkant rondom jouw videotraining. Het allerbelangrijkst is dat de inhoud goed is, de techniek komt daarbij pas op de tweede plaats. Het verkopen van jouw eigen videotraining doe je eenvoudig via een van de vele platforms die daarvoor zijn bedoelt. Meer weten over het opzetten van je eigen videotraining? Lees het artikel welke ik daarover schreef hieronder.

Hoe je succesvol online geld verdient

Natuurlijk zou je direct een manier kunnen kiezen om online geld te verdienen en aan de slag kunnen gaan. Maar vaak is het beter eerst eens te kijken naar wat voor jou het beste zou werken. Dit is namelijk voor iedereen verschillend. Wat dat betreft is online ook niet eens zo anders als offline. Je gaat gewoon kijken naar waar je al goed in bent, maar in plaats van dit op straat te verkopen, verkoop je dit online. Vind je het bijvoorbeeld leuk om te schrijven, ga dan bloggen. Vind je het leuk om te koken, maak dan een videotraining over ‘jouw gerechten’ of maak een kookboek. Hou je van wiskunde, wellicht ben je dan de waaghals die aan de haal gaat met crypto valuta. Als een echte online ondernemer.

Jouw interesses bepalen de manier om online geld te verdienen

Eerlijk is eerlijk. Online geld verdienen vergt vaak een lange adem. Het is daarom niet voor iedereen weggelegd. Wil je bijvoorbeeld vandaag al je eerste euro’s online binnenslepen, dan zit je hier verkeerd. Die manieren zullen je namelijk morgen niet helpen. Wanneer je snel geld wilt verdienen levert dit je nu misschien iets op, maar sta je morgen weer met lege handen. Duurzame manieren geven je vaak terugkerende inkomsten en zorgen ervoor dat je online inkomen maandelijks stijgt.

Wil je écht verdienen met het internet dan is het belangrijk om iets te doen wat je leuk vind. Dan steek je er het liefste moeite in en kun je er ook echt iets van maken. En vergis je niet, ook online komt het op anderen over als je ergens enthousiast over bent en dat gaat je helpen. Kies dus iets wat je oprecht leuk vind.

Uit ervaring spreek ik als ik zeg dat daar namelijk ook het meeste geld in te verdienen valt. Puur en alleen al om de reden dat je dan niet al na drie dagen afhaakt. Je online verdienmodel moet jou namelijk energie geven en niet energie kosten. 🙂

Online geld verdienen zonder investering

Voor iedere manier om online geld te verdienen verschilt het of er een investering aan vast hangt. Maar één ding is zeker. Online is de investering altijd vele malen lager dan offline in dezelfde branche. Je hoeft tenslotte geen pand te huren of inventaris te kopen. Meestal is online de investering met name tijd.

In plaats van duizenden euro’s in te moeten leggen, investeer je om online geld te verdienen vooral je kostbare tijd.

Verder ligt het natuurlijk volledig aan de manier die je kiest. Maar zonder geld kom je heel ver. Ik heb zelf ook maar minimaal geld geïnvesteerd toen ik begon met mijn eigen online marketing bureau, blog en vlog. Maar als we kijken naar hoeveel uur ik daaraan kwijt ben geweest is dat soms best even schrikken. En mocht je denken geld kwijt te gaan zijn, kijk dan altijd eerst in je netwerk, er is altijd wel iemand die een website kan bouwen, een training kan filmen, je e-book kan designen etc. Al kan het natuurlijk nooit kwaad om eens te investeren in een online training voor kennis die je nu nog mist.

Verder is het online ook vaak zo dat je pas geld uitgeeft als je geld verdient. Stel bijvoorbeeld dat je doet aan affiliate marketing (samengevat is dat het op basis van commissie producten verkopen), dan heb je pas kosten (en opbrengsten) als je een product voor de affiliate hebt verkocht.

Natuurlijk is er wel een flinke investering nodig als je online geld wilt verdienen met het verhandelen van aandelen of het verhandelen van crypto valuta. Die manieren zijn dan ook bij uitstek de manieren met het grootste risico.

Online geld verdienen expert tips

Dan nog wat tips die ik je mee zou willen geven. Om me heen zie ik het namelijk net zo vaak fout als goed gaan en dat is jammer. Online zijn er namelijk zoveel kansen, maar je moet wel weten hoe je ze kan pakken en je moet vooral eerlijk kunnen zijn over hoe groot die kansen zijn. Daarom wat tips.

Denk niet dat je online binnen no time miljonair bent

Natuurlijk heb ik dit een beetje overdreven geformuleerd, maar online geld verdienen is vaak het pad van de lange adem. Het is echt niet zo dat je vandaag een cursus maakt en deze morgen 100x verkoopt. Daar gaat moeite in zitten en al doende leert men. Helaas wordt er online wel vaak gedaan alsof het allemaal simpel is, maar vergis je daar zeker niet in.

Neem jezelf en je plannen serieus en kies voor een strategie op de lange termijn. Zeker wanneer je wilt werken aan een passief online inkomen is een lange termijn plan datgene dat ervoor zorgt dat je over één jaar nooit meer hoeft om te kijken naar je financiën.

Werk toe naar een passief online inkomen

Dit is het grootste voordeel van online je geld verdienen. Het feit dat je kunt werken richting een passief inkomen. Wat wil zeggen dat je geld verdient waar je op dat moment niets voor hoeft te doen. Het komt dus passief binnen op je bankrekening. Online is dit mogelijk, en dat is heel vet. Maar vergis je niet. Passief betekent niet dat je er nooit iets voor hebt hoeven doen, uiteraard heb je er wel eerst moeite in gestopt om er een succes van te maken.

Zorg dat je de basis weet van online marketing

Veelal komt online marketing om de hoek kijken. Je moet namelijk weten hoe je iets kunt verkopen via het internet. Hoe kom je bijvoorbeeld het beste over en hoe kun je anderen overtuigen? Zorg dat je de basis kent van online marketing om van jouw manier om online geld te verdienen een succes te maken. Veel mensen die ik zelf ontmoet op reis hebben ook een training of opleiding gevolgd voordat ze online succesvol werden.

Vraag anderen je te helpen

Vergeet nooit wat anderen voor je kunnen doen. Vrienden zijn er altijd voor je geweest dus wellicht nu ook. Misschien kun je wel iets samen opzetten of je kunt kijken hoe de vaardigheden van een ander aansluiten bij hetgeen jij wilt doen. Ook kun je wanneer je ervoor kiest een online product op de markt te zetten, vragen aan je kennissenkring of ze je willen helpen met het promoten daarvan. Zo kwam ik zelf ook aan mijn eerste online klanten.

Starten met online geld verdienen

Hopelijk lukt het jou om online geld te verdienen aan de hand van een van de bovenstaande manieren. Ik heb er in ieder geval alle vertrouwen in. Een beetje onder het mom, als ik het kan, dan kan jij het zeker! Online succes behalen is vooral mindset. Het gaat om doorzettingsvermogen en wilskracht. Maar als ik terug kijk en ik zie wat ik er allemaal voor heb teruggekregen heb ik geen moment spijt van de inzet die ik heb getoond. Succes!

2019-06-25T15:17:39+00:00

De Moderne Nomaden

De Moderne Nomaden is een online platform voor iedereen die werken en reizen wil combineren. Een leven lang reizen is vaak simpeler dan je denkt.

Contact Info

Phone: +31 6 81081589

Web: demodernenomaden.nl