Misschien dacht je tot nu toe dat het leven van een digital nomad alleen bestaat uit vakantie vieren. Maar uiteraard moet er ook gewerkt worden. En wanneer je dat vanaf overal ter wereld doet kan dat nogal eens irritaties opleveren. En dan heb ik het niet alleen over slechte Wifi, maar over dingen die nog vele malen irritanter zijn. Je leest mijn drie grootste irritaties hieronder.

1. Verifieer dat jij het bent, Mick

Uch… Really?! Iedere keer wanneer ik op een nieuwe bestemming ben en inlog, vind Google dat maar vreemd. Ze constateren vreemde activiteit op mijn account. Om te verifiëren dat ik het ben, sturen ze me een SMS-je, welke ik niet ontvang omdat ik zojuist een Cambodjaanse sim kaart in mijn mobiel heb gestopt. Of ik anders even wil verifiëren op Facebook dat ik de 5 vrienden herken op de foto? Oke, vooruit. Maar wie is die jongen met dat rasta haar ook alweer? Oh, mijn Themeforest account vind de activiteit verdacht, ja die stond niet op mijn nummer toch, of wel? Even mijn vader bellen voor de verificatiecode. PLEASE STOP!

Dit verhaaltje hierboven geld behalve voor deze accounts ook voor Marktplaats, iedere andere sociale media en ieder ander online programma waar je als digital nomad in de marketing mee te maken krijgt. Wanneer ik op een nieuwe bestemming aankom, is dit dan ook vaak mijn eerste bezigheid. Even bevestigen dat ik het ben, ja écht!

2. Klanten bellen met Skype

Omdat het in veel gevallen niet gewenst is dat de persoon die ik bel doorheeft dat ik mij in een andere tijdzone en werelddeel begeef, bel ik klanten via Skype naar telefoon. Zo hoop ik geen torenhoge telefoonrekening te krijgen. Dit werkt soms perfect, maar soms schakelt mijn mobiel steeds over op een ander netwerk waardoor er vertraging en gehaper ontstaat. OEPS. Hebben ze het toch nog door. Niet kunnen vertrouwen op stabiele data is dus best wel vervelend en schaad zomaar het vertrouwen met een klant.

3. Of ik voor de Wifi ook even…

Openbare Wifi, wat een uitvinding! Maar waarom heb je op een vliegveld altijd 20 open Wifi’s, maar is er maar één die daadwerkelijk werkt? Maarja, de grootste irritatie is nog niet eens dat er maar één werkt. Het is dat ik voor die andere 20, wel al mijn gegevens inclusief e-mail en geboortedatum heb achtergelaten.

In China vroegen ze me zelfs om mijn paspoort nummer, WOW. En wat ook nog vaak gebeurt is dat je een account aan moet maken om op de Wifi te komen. Heel gek voor een vliegveld gezien dat nu net zo een plek is waar je niet dagelijks komt… Gelukkig onthoud Google Passwords de 246 accounts die ik daarvoor heb. Of toch niet? Een echte irritatie van een digital nomad.

Adem in, adem uit en zet door als digital nomad

Gelukkig zijn dit mijn grootste irritaties als digital nomad en valt het allemaal dus nog wel mee. Maar die eerste, man, man, man. Even doorbijten soms. En dat beetje zand dat op je toetsenbord komt, of de zon die op je beeldscherm weerkaatst, ja dat hoort er een beetje bij als je op het strand werkt. Al is er voor die laatste ook een oplossing, een laptop met een ‘mat’ scherm in plaats van glans. En zo zijn er voor veel dingen oplossingen.

Wil je nog steeds digital nomad worden na het lezen van de irritaties. Kijk dan eens naar de digital nomad banen die er zijn.